Joc adevăr sau provocare

Joc Adevăr sau Provocare: reguli și idei

  octombrie 12, 2023

Autor: Gabi

Actualizat: 30 aprilie 2024

Joc adevăr sau provocare este una dintre cele mai cunoscute metode de a-ți cunoaște prietenii. Poate fi foarte amuzant și își face loc, de cele mai multe ori, în cadrul petrecerilor. Îl poți juca oricând rămâi fără idei de jocuri, dar nu vrei ca distracția să se termine.

Pe Joc Păcănele găsești mai multe articole de acest fel, ba chiar avem și un top de jocuri de societate pentru adulți. Îți prezentăm regulile și îți dăm idei ca să nu rămâi în pană, lucru pe care îl vom face și în cazul adevăr sau provocare joc. Hai să vedem!

Joc adevăr sau provocare – ce trebuie să știi?

Joc adevăr sau provocare se numără printre cele mai vechi metode de distracție. Majoritatea intră în contact cu el încă din copilărie și creează amintiri frumoase – zâmbete, râsete și voie bună. Scopul lui este să îți cunoști mai bine prietenii sau pur și simpu să te amuzi. Regulile lui sunt simple, dar principalul scop este să descoperi anumite secrete care altfel nu ar ieși la iveală.

Totuși, asta nu înseamnă că aceste jocuri cu adevăr sau provocare sunt destinate numai copiilor. Merg foarte bine și în rândul adulților, mai ales la petrecerile la care se consumă și băuturi. Într-un asemenea context, glumele și însuși adevărul iese și mai ușor la iveală, fără prea multe rețineri. Hai să vedem cât de simplu e să joci!

Vezi și care sunt regulile pentru jocul Uno și ce reguli de joc Sudoku există!

Reguli adevăr și provocare joc – cum stă treaba?

Când vrei să începi un joc adevăr sau provocare, lucrurile sunt simple. Ca idee, acesta poate fi jucat chiar și numai în doi. Cu cât mai mulți, cu atât mai amuzant, dar e numai bun de încercat și cu prietenul/prietena cea mai bună. Să ne imaginăm, totuși, că ești înconjurat de mai mulți amici. Va trebui să decideți cine va începe, apoi să dați startul jocului.

Cel care va începe este cel care pune primul întrebări adevăr sau provocare. Acesta îi va lua pe toți la rând și le va pune întrebarea clasică. În funcție de ce alege cel întrebat, îi vei da ori o întrebare la care trebuie să răspundă adevărat, ori o provocare îndrăzneață sau amuzantă. După ce toată lumea a răspuns, următorul la rând va fi cel care va adresa întrebările.

Singura piedică într-un joc adevăr sau provocare este cea a ideilor. La un moment dat, vei vedea că se epuizează tot ce aveai în minte. Aici intervenim noi și te ajutăm! Mai jos vei găsi o listă de sugestii de care te poți folosi atunci când te joci.

Adevăr sau provocare întrebări pe care să le pui

Vei vedea ca am pregătit două liste pentru un joc adevăr sau provocare. Începem cu acelea care se epuizează mai repede, adică întrebările. Iar apoi, vom continua cu provocări cât mai îndrăznețe. Iar dacă v-ați plictisit să vă interogați între voi, avem și jocuri mai relaxate. Puteți, dacă nu știți, să citiți despre cum se joacă macao sau război. Aveți nevoie doar de un pachet de cărți!

 1. Ți-ai minți cel mai bun prieten că te simți rău, doar ca să eviți o ieșire?
 2. Ce ai face dacă ai putea să-ți schimbi sexul timp de o zi?
 3. Ai mâncat vreodată de pe jos?
 4. Ce nu ai vrea să afle părinții tăi despre tine?
 5. Ce ai vrea să faci dacă ai avea garanția că nu vor exista consecințe?
 6. Când ai plâns ultima dată și de ce?
 7. Dacă te-ai putea teleporta în trecut, ai alege să schimbi ceva la trecutul tău?
 8. Care este cel mai amuzant și jenant lucru pe care l-ai făcut în public?
 9. Care este cel mai ciudat vis pe care l-ai avut vreodată?
 10.  Dacă ai putea să schimbi locul cu o altă persoană din această cameră, timp de o zi, pe cine ai alege?
 11. Dacă ai putea avea orice superputere, care ar fi aceea? Cum ai folosi-o pentru prima dată?
 12.  Ai vreo obsesie sau obicei ciudat de care nimeni nu știe?
 13. Care este cea mai ciudată superstiție în care crezi?
 14. Care este cea mai ciudată mâncare încercată, dar care ți-a plăcut?
 15. Ce poreclă enervantă ai avut în copilărie?

Sperăm că te vor ajuta aceste idei de întrebări pentru adevăr sau provocare! Acum, vom trece mai departe și vom discuta despre cealaltă categorie: provocările. Iar dacă vrei să afli despre un joc de cărți gratis, ce zici de șeptică?

Jocuri adevăr și provocare: idei de provocări

După ce ți-am dat câteva idei de întrebări pt adevăr și provocare, hai să vedem cum stăm la capitolul provocări! Ne-am gândit la cele mai amuzante și interesante, așa că le poți folosi cu încredere. 

 1. Arată tuturor cea mai urâtă poză cu tine pe care o ai în telefon.
 2. Citește cu voce tare ultima ta căutare din browser.
 3. Încearcă să-ți lingi cotul.
 4. Imită persoana din dreapta până la următoarea rundă.
 5. Lasă pe cineva să te gâdile și încearcă să nu râzi.
 6. Mușcă dintr-o lămâie și încearcă să nu schițezi nici o expresie.
 7. Fă un duș cu hainele pe tine.
 8. Întoarce toate hainele pe care le ai pe tine pe dos, apoi ieși afară timp de 5 minute.
 9. Mănâncă două alimente neobișnuite împreună, la alegerea grupului.
 10.  Imită un dans al robotului timp de 1 minut, fără să te miști flexibil.
 11. Machiază-te fără oglindă și rămâi așa până la sfârșitul jocului.
 12.  Scrie-i persoanei pe care o placi și cere-i să iasă la o întâlnire cu tine.
 13.  Intră pe Instagram și dă like la toate postările recente ale fostului partener.
 14.  Arată celorlalți absolut tot ce ai în geantă și portofel.
 15.  Fă schimb de un articol vestimentar cu o persoană de sex opus.

Adevăr sau provocare joc online

Poți încerca și o aplicație de joc adevăr sau provocare online dacă vrei mai multe idei. Am găsit una chiar în magazinul Google Play, însă ne-am asigurat că este disponibile și pentru telefoanele IPhone. Aplicația este foarte prietenoasă și ușor de parcurs. Ai mai multe categorii de jocuri, nu doar adevăr sau provocare. Ce face mai exact acest app? Îți dă sugestii de întrebări foarte bune. Iar dacă vrei să explorezi mai multe moduri, ai la dispoziție: Extreme, Naughty Couples, Wild Party , Insane etc.

Concluzii

Joc adevăr sau provocare este foarte amuzant, perfect pentru petreceri. E foarte amuzant când îl joci cu mai mulți, dar merge numai bine și în 2. Iar dacă vrei să fii sigur că nu rămâi fără idei, vezi aplicația Adevăr sau Provocare online de care îți spuneam mai devreme! Și-n caz că te-ai plictisit de jocuri, poți încerca păcănele gratis de la noi! Sunt o sursă bună de divertisment, mai ales în varianta demo. Distracție plăcută!

Îți recomandăm, de asemenea, să arunci un ochi și pe regulament Tomapan sau pe cum joci Nu te supăra frate. Sunt alte 2 jocuri perfecte pentru serile cu prietenii!

Autor