reguli nu te supăra frate

Nu te supăra frate: cum joci?

11 ian. 2023
Rate this post

Nu te supăra frate este unul dintre cele mai populare jocuri ale copilăriei. Cu toate acestea, el este jucat de persoane de toate vârstele, deoarece aduce foarte multă bună voie. Este un joc căutat atât de către familii, cât și de către grupurile de prieteni dornice de distracție. Practic, vorbim despre unul dintre cele populare jocuri de societate de la noi din țară. Rămâi cu noi și află principalele reguli Nu te supăra frate!

Nu te supăra frate este un joc simplu!

Nu te supăra frate poate avea doar un singur câștigător. Acela va fi primul care va face o tură completă a tablei de joc cu toți cei patru pioni. Dacă ești familiarizat cu jocurile de societate, acest principiu ți se poate părea foarte asemănător cu cel de la jocul de Ludo.

Totuși, pentru a înțelege mai bine ce presupune acest joc și care sunt principalele reguli Nu te supăra frate, te invităm să citești acest articol și să iei informațiile care ți se par cele mai folositoare.

De asemenea, poți vedea pe site-ul nostru și cum joci pasiența, un joc de cărți foarte captivant. Dacă te pasionează jocurile cu cărți, poți arunca un ochi și pe reguli popa prostu. Pe Joc Păcănele găsești mai multe astfel de ghiduri. Acestea cuprind jocuri de cărți, jocuri cu zaruri și alte distracții pe care le poți încerca alături de prietenii tăi.

Cum se joacă Nu te supăra frate?

Înainte de a detalia cele mai importante reguli Nu te supăra frate, este nevoie să vedem și care este mecanismul de joc, precum și pașii ce trebuie urmați. Detaliul de început este că tabla de joc este împărțită în patru părți speciale. Acestea sunt colorate de regulă în galben, verde, roșu și albastru. Aceste părți colorate sunt amplasate în colțuri și sunt notate cu litera B. Spațiul efectiv de joc, adică acela pe care se vor muta pionii, are forma unei cruci.

La fiecare capăt al crucii respective vei observa câte un cerc care va fi notat cu litera A, reprezentând punctele de plecare pentru jucători. După efectuarea unei ture complete a tablei de joc, jucătorul va trebui să poziționeze pionii în niște cercuri. Acestea vor fi notate cu A, B, C și D. Pe tablă există patru astfel de zone, de culori diferite, cuvenite fiecărui jucător.

Cum începi să joci Nu te supăra frate?

 • Jocul Nu te supăra frate începe cu alegerea a câte patru pioni de aceeași culoare de către participanți. Trei dintre aceștia vor fi așezați în cercurile din zona B, în timp ce al patrulea va fi poziționat în zona A;
 • Jocul va fi început de cel care va arunca cel mai mare număr cu zarul, odată ce pionii vor fi așezați; 
 • Acesta va muta pionul, din cercul notat cu A, cu numărul de căsuțe pe care îl indică valoarea zarurilor; 
 • După aceea și ceilalți jucători vor fi liberi să arunce zarurile și să își mute pionii după raționamentul pe care l-am descris mai sus; 
 • Conform setului de reguli Nu te supăra frate, dacă un jucător va arunca zarul cu numărul 6, acesta își va putea muta unul din pioni din zona B în zona A. De asemenea, poate fi mutat orice alt pion doar dacă în zona B nu mai există vreun pion;
 • Pe lângă asta, zarul cu numărul 6 oferă și oportunitatea unei aruncări suplimentare. După cum am menționat, totul este foarte asemănător cu jocul de Ludo, unde numărul 6 este un element central.

Reguli Nu te supăra frate

Iată-ne ajunși la punctul central al acestui articol! În acest capitol îți vom prezenta cele mai importante reguli Nu te supăra frate. Prin expunerea acestora se urmărește o înțelegere cât mai bună a jocului.

 • Vom începe cu o regulă Nu te supăra frate esențială. Dacă în timpul partidei un jucător va ajunge cu unul dintre pioni pe un cerc deja ocupat de pionul unui alt jucător, cel din urmă va fi dat la o parte și readus în zona B. Practic, va fi nevoit să o ia de la capăt; 
 • Jucătorul cu pionul retrimis în zona B va trebui să arunce zarul cu numărul 6 pentru a putea începe din nou drumul către zona A; 
 • Pentru a fi desemnat câștigătorul unei partide de Nu te supăra frate este nevoie să aduci toți cei 4 pioni în cercurile A, B, C și D; 
 • Pentru a putea ajunge cu pionii în aceste cercuri, este nevoie să arunci cu zarul exact numărul de puncte echivalent cu cercurile libere până la sfârșit; 
 • Dacă ajungi la final și, spre exemplu, pentru a aduce unul din pionii tăi în cercurile A, B, C și D, mai ai nevoie să parcurgi un cerc. Va trebui să arunci cu zarul valoarea exactă. Dacă în această situație vei arunca zarul cu numărul 3, nu vei putea muta pionul și vei fi nevoit să mai aștepți încă o rundă, până vei avea succes.

Joc Nu te supăra frate – beneficii

Acum că am vorbit despre cele mai importante aspecte și reguli Nu te supăra frate, dar și despre ce reprezintă acest joc și cum se desfășoară, îți vom prezenta și alte detalii interesante pe care ar trebui să le știi. După cum ai observat deja, este vorba despre un joc de societate, al cărui scop principal este distracția.

Pe lângă distracție și destindere, Nu te supăra frate îți poate oferi și alte beneficii, care îl fac să fie recomandat pentru persoanele de toate vârstele.
 • Acest joc te învață să accepți o înfrângere cu zâmbetul pe buze și să fii respectuos față de adversari atunci când aceștia câștigă; 
 • Nu te supăra frate este un joc care ajută la creșterea atenției, concentrării și a răbdării; 
 • Este un joc care ajută la dezvoltarea relațiilor de prietenie și îndeamnă la o comunicare cât mai deschisă.

Concluzii

În încheiere, sperăm că tot ceea ce ți-am prezentat te va atrage și că vei dori să încerci să pui în aplicare ce ai învățat din ghidul de reguli Nu te supăra frate. După cum ți-am spus, este un joc de societate foarte bun pentru grupuri, deoarece încurajează pe deplin comunicarea. O altă activitate între prieteni care necesită comunicare este joc adevăr sau provocare. Cu siguranță îl cunoști încă din perioada copilăriei și nu reprezintă niciun secret pentru tine. Multă baftă!