Vrei să înveți mai multe despre reguli Tabinet și cărți de joc folosite? Care sunt punctele și în câți oameni se desfășoară o partidă? Dacă ai măcar una din aceste întrebări, găsești răspunsul în rândurile următoare.
Jocul de tabinet online sau clasic se desfășoară, practic, după aceleași reguli simple. Poate ai jucat atunci când erai copil și ai uitat. E o modalitate plăcută de petrecere a timpului în compania prietenilor sau a membrilor familiei. Iar, dacă te interesează și alte jocuri ale copilăriei, te invităm să citești despre reguli joc de cărți război.
Înainte să descoperi setul de reguli Tabinet, află câte ceva despre jocul în sine. Pentru el, ai nevoie de un pachet întreg de 52 de cărți. Nu se folosesc Jokerii. Ca și dificultate, putem spune că e vorba despre un joc simplu. Oricine poate înțelege regulile.
Ca să înveți cum se joacă, trebuie să știi câte cărți se dau la tabinet, ce valori au ele și care sunt pașii, printre altele. Lucruri pe care ți le spunem noi, în rândurile ce urmează. Scopul jocului este să obții cele mai multe puncte și să îți învingi adversarii.
Când vine vorba despre reguli Tabinet, lucrurile stau destul de bine. Pașii jocului sunt simpli, aceștia putând fi urmați de oricine. Hai să vedem repejor care sunt etapele principale la tabinet joc de cărți:
Mai apoi, se trece la jocul propriu-zis de tabinet cărți clasice ale cărui reguli sunt prezentate în secțiunea următoare. Dacă te interesează și altceva, îți propunem informații despre popa prostu regulament de joc.
La setul de reguli Tabinet nu sunt prea multe de reținut, trebuind, totuși, să știi foarte bine valoarea fiecărei cărți. Astfel, vei putea aduna punctele necesare câștigării rundei. Cum jucăm tabinet pentru a câștiga repede?
Fiecare jucător ridică de pe masă cărți care au o valoare totală egală cu una din cărțile pe care le are în mână. Poți ridica de jos mai multe seturi de cărți cu aceeași carte din mână. Spre exemplu, cu un 10 poți ridica un 3 și un 7 sau doi 5 la un joc tabinet online.
Cărțile luate se pun cu fața în jos, grupate în teanc. Când nu ai ce să ridici de pe masă, lași o carte jos. Dacă cineva ridică toate cărțile de pe masă, a făcut o tablă, conform simplelor reguli joc tabinet. Adică va trebui să întoarcă una din cărțile luate de pe masă cu fața în sus.
Dacă un competitor face tablă, cel care a făcut-o primul trebuie să întoarcă cartea sa la loc cu fața în jos. Tabla are valoarea unui punct, de aceea e importantă în ecosistemul de reguli joc tabinet.
Când se termină cele șase cărți din mână, fiecare jucător primește alte șase cărți. La final se vor împărți cele rămase, în mod egal, tuturor participanților. Pentru ca fiecare să aibă același număr de cărți. La fel e la jocurile de tabinet online gratis.
Cel care ia ultima mână (ultima carte de pe masă) poate ridica toate cărțile puse jos. Dar numai dacă nimeni altcineva nu mai ia nimic de pe masă.
Spre deosebire de alte jocuri cu cărți, la reguli Tabinet vei avea minimum 2 participanți. Aceștia vor juca unul împotriva celuilalt. Mai poți să joci o partidă în trei, unde fiecare va juca pentru el. Adică unde va fi un singur învingător.
Dar și patru oameni pot juca în același timp. În aceste cazuri, setul cu reguli de joc tabinet spune că vor fi formate două echipe. Jocul poate fi mai distractiv în patru persoane deoarece nu știi care sunt cărțile pe care le are partenerul tău și poți doar spera că veți avea punctajul cel mai mare.
Cum jucăm tabinet cu copiii? Nu spune nimeni că nu poți să îți înveți copiii să se joace. Ai, totuși, în vedere că trebuie să calculezi puncte și să știi ce înseamnă fiecare carte în parte. Și cât de valoroasă este. Așa că se va recomanda jocul copiilor care știu deja să numere și să facă adunări. La jocul tabinet online totul e mai simplu, deoarece calculatorul face asta în locul tău, ca la șeptică online!
Potrivit setului de reguli Tabinet, fiecare carte își păstrează valoarea. Adică toate cărțile cu numere au respectiva valoare. Iar celelalte au următoarele valori:
Care este valoarea punctelor la joc de tabinet online? Ca și la jocul clasic. Când se numără punctele, vei căuta să ai următoarele:
10 de romb și 2 de treflă mai sunt numite văcuțe la tabinet online și clasic. Ele sunt mai valoroase decât celelalte cărți. În unele jocuri, orice carte treflă aduce un punct. Câștigător este cel care strânge cele mai multe puncte Tabinet.
În încheiere, credem că te vei descurca foarte bine dacă vei cunoaște setul de reguli Tabinet, dar și punctajul. Deși nu prea găsești jocuri de tabinet online pe care să le joci împotriva calculatorului sau a altor jucători pe Internet, e util să cunoști regulile. Poți oricând scoate pachetul pentru o rundă cu prietenii. Dacă preferi jocurile solo, află mai multe despre Solitaire online reguli!