popa prostu reguli

Popa Prostu reguli: cum se joacă Popa Prostu?

  august 4, 2021

Cauți popa prostu reguli de joc, dar nu ai găsit încă un ghid simplu, care să te ajute să te informezi? În acest articol ne propunem să îți spunem mai multe despre acest joc, regulile și modul în care se joacă el. Dacă te interesează mai multe despre alte jocuri de societate, află cum se joacă macao din articolul nostru!

Popa prostu reguli – ce trebuie să știi?

La popa prostu reguli de joc nu sunt multe, dar te pot ajuta să devii învingător. Jocul în sine e simplu și ușor de învățat, de aceea se recomandă atât copiilor, cât și adulților. Poate deveni o metodă plăcută de a petrece momente în familie și de a dezvolta competitivitatea. Te întrebi cum se joacă popa prostu? Care sunt regulile și scopul său? Îți spunem noi!

REȚINE

La popa prostu joc de cărți scopul fiecărui participant este să adune cât mai curând patru cărți de același fel. Adică patru cărți cu același număr. Cel care are cartea suplimentară numită „Popa” este pierzătorul.

În funcție de numărul de jucători participanți la joc popa prostu, se aleg seturi de numere dintr-un pachet complet. Plus o carte care ține loc de „Popă”. Adică ai câte 4 cărți de același număr pentru fiecare participant.

Cum se joacă popa prostu?

Cel puțin doi jucători iau parte la popa prostu reguli simple. Vrei să afli cum să joci popa prostu? Iată care sunt pașii:

  1. Se amestecă toate cărțile participante la joc.
  2. Se împart în mod egal jucătorilor, conform setului de popa prostu reguli.
  3. Cel care are cinci cărți pune una cu fața în jos, pe masă.
  4. Cartea e ridicată de următorul jucător, după ce acesta lasă jos o carte de la el din mână.
  5. Jocul continuă până când cineva obține patru cărți identice, potrivit acelor reguli popa prostu. Atunci, ele sunt arătate repede celorlalți. Cel care are Popa va primi porunci popa prostu de la câștigător.

Deși nu este oficial, în reguli joc de cărți război, unele persoane aleg să instituie pedepse celor care pierd. Așadar, putem spune că cele două jocuri sunt similare în acest sens.

Popa prostu reguli de joc

Când joacă și copii mici, se vor alege cărțile cele mai sugestive și ușor de deosebit la joc cărți popa prostu. În acest mod, nu vor exista confuzii legate de culoare, cifre sau inscripții.

La popa prostu reguli sunt puține, dar asta înseamnă că sunt mai ușor de urmărit. Contează numai cine câștigă și cine are cartea pedeapsă. E important ca, mai întâi, să fie lăsată o carte jos și apoi să se ia cea lăsată de jucătorul anterior.

Alte reguli referitoare la cum se joacă popa prostul pot fi impuse de către participanți. De preferință, înainte de începerea rundei. Astfel, se vor evita neînțelegeri. E mai simplu să joci când știi tot ce se poate întâmpla, ca la poker ca la aparate online gratis.

Joc de cărți popa prostu – cine poate juca?

Nu se spune nimic la popa prostu reguli despre cine nu ar trebui să joace acest joc. El este recomandat tuturor categoriilor de vârstă, de la copii de 4-5 ani și până la adulți. Nu este nevoie ca cineva să știe să citească numerele pentru a învăța cum se joacă popa prostu. Copiilor mici le explici doar că trebuie să adune toate cele patru cărți identice și să încerce să scape de cea care e Popa.

Pot avea loc discuții înainte de începerea jocului privitor la popa prostu cum se joacă și ce pedepse sunt date de către participanți. Astfel, fiecare știe la ce să se aștepte, mai ales când vorbim despre copii. Micul câștigător poate primi un premiu, dacă învinge. Astfel, va avea mai multă dorință să facă repede perechile.

Reguli popa prostu – alte sfaturi

Cum se menține suspansul la popa prostu reguli clasice? În primul rând, fiecare pune întâi o carte jos, după care o ia pe cea deja pusă. Astfel, fiecare se asigură că nu există trișori. Pentru menținerea suspansului, fiecare pune cartea cu fața în jos.

De obicei, se discută pentru a vedea care este regula privitoare la cartea Popa prostu. Pentru că poate exista situația în care, când cineva face perechea completă, Popa să se afle pe masă. Decideți dinainte prin formarea unor popa prostu reguli cui îi aparține aceasta: celui care tocmai a lăsat-o jos sau celui care urmează să o ridice.

Concluzie

La popa prostu regulile simple, iar, pentru a vă bucura din plin, toți jucătorii trebuie să le înțeleagă și să fie de acord. În familie, cu cei mici, la un grătar, în vacanță cu prietenii, în tren spre mare sau munte – jocul poate fi încercat oriunde. Nu trebuie decât un pachet simplu de cărți. La fel ca pentru alte jocuri de societate. În mod similar, poți învăța la Blackjack reguli de joc și de pariere, care nu sunt foarte dificil de memorat.