Macao online

Cum se joacă macao online?

  iulie 22, 2021

Autor: Gabriel

Actualizat: 13 noiembrie 2023

Unul din jocurile de societate populare, ajuns și pe platformele de jocuri de pe internet, este macao online. Se adresează celor care doresc să își retrăiască a lor copilărie. Jocul de cărți interactiv nu are un set de reguli stricte sau oficiale, dar mai toată lumea îl învață, într-un fel sau altul. La fel ca setul de reguli rummy online.

Ce este macao online?

Macao online este versiunea faimosului joc cu cărți care se desfășoară pe platforme web. E foarte probabil să-l fi jucat în copilărie. Cel puțin o dată în viață orice copil s-a întâlnit cu macao joc de cărți. A rămas unul din modurile preferate de petrecere a timpului liber în familie pentru mulți români. Deoarece nu are reguli oficiale și nu este prezidat de vreo federație, se păstrează interactiv și distractiv.

Macao online este un joc care se desfășoară individual. Cum se joacă macao? La o rundă iau parte minimum două persoane – vezi și alte jocuri de cărți în 2. Maximul este de șase oameni, pentru ca pachetul de cărți să rămână ofertant atunci când se trag cărți de jos.

Se vor folosi toate cele 54 de cărți la macao joc online, incluzând jokerii. Câștigătorul este cel care scapă primul de toate cărțile pe care le are în mână la începutul jocului. Potrivit simplelor reguli macao, pierzător este ultimul care are cărți în mână.

Macao online – cum joci jocul?

Orice joc de macao online se desfășoară exact la fel ca unul clasic. Regulile și funcțiile cărților se păstrează. Singura diferență în cum se joacă macao pe internet este că pachetul va fi amestecat automat, de calculator. Tot el este cel care va face împărțirea acestora fiecărui jucător. Celelalte reguli la macao sunt simple și ușor de pus în aplicare, similar modului cum se joacă baccarat online.

Cum se joacă macao?

Macao online urmează o simplă linie de reguli de joc. Nu știi câte cărți se dau la macao? Cine pune primul o carte jos? Iată pașii de joc:

  1. Fiecare jucător primește câte cinci cărți. Restul cărților rămân în teanc.
  2. Se așează o carte simplă cu fața în sus.
  3. Jucătorul pune peste aceasta o carte cu același semn sau de aceeași culoare.
  4. Fiecare din participanți va face același lucru, potrivit listei standard de reguli macao.
  5. Când cineva nu are nicio carte potrivită, va trage una nouă din teanc.
  6. După cum se joacă macao, când cineva are mai multe cărți de aceeași culoare sau aceeași valoare, le poate pune pe toate jos.

Se repetă turele de macao cum se joacă orice alt joc de cărți, până cineva rămâne fără cărți în mână. Prima persoană care scapă de toate cărțile este, potrivit acelui regulament macao, câștigătoare. Dacă tu ești învingător, ai timp de o joacă gratis la păcănele până la următoarea rundă.

Reguli macao – ce funcții au cărțile?

La Macao online există cărți cu roluri speciale, ca și la versiunea de joc macao clasic. De obicei, ele pot fi plasate peste orice fel de carte, indiferent de culoare sau valoare. Cu ce se stopează la macao și cum îți pedepsești adversarii? Iată ce fac unele cărți, potrivit simplelor reguli macao:

Cărți la macaoFuncții
2 și 3 Sunt cărți de luptă. Următorul jucător trebuie să ia din teanc două sau trei cărți, potrivit oricărui regulament macao.
4Jucătorul care urmează după cel care a pus cartea va sta o tură, adică nu are voie să pună jos cărți.
7Dacă nu știai ce face 7 la macao¸ află că e o carte bună de avut atunci când cel dinaintea ta îți dă să tragi cărți. Cu un 7 poți opri pedeapsa, adică nu mai trebuie să iei cărțile din teanc.
AsSchimbă culoarea și simbolul la macao.
K Când este roșu, următorul jucător trebuie să ia 5 cărți, iar dacă e negru, jucătorul dinaintea celui ce a plasat cartea va lua cinci cărți.
JokerAceastă carte importantă la reguli joc macao acordă 5 sau 10 cărți, în funcție de culoare.

Totuși, pentru macao cum se joacă fiecare carte depinde de la o persoană la alta. Regulile pot fi schimbate.

Macao online – variante de joc

Există cel puțin două tipuri de macao online și offline. Pentru fiecare tip există anumite reguli macao schimbate. Principalul de care știe toată lumea este macao simplu, care folosește pașii și regulile de mai sus. În această versiune câștigătorul și pierzătorul sunt desemnați de-a lungul unei runde. Apoi mai avem:

  • Macao pe puncte – diferențe principale în cum se joacă macao sunt că jocul se termină când primul jucător termină cărțile din mână. Atunci, ceilalți își numără punctele din cărțile avute în mână. Fiecare carte are un anumit punctaj, fie cel desemnat de numărul de pe ea, fie un număr de puncte mai mare. Este necesară folosirea unui tabel cu puncte pentru a ține scorul.
  • Macao cu numere – are cărți speciale diferite. 5 reflectă atacul de la tine spre următorul jucător. 7 stopează atacul iar 4 blochează un jucător pentru o tură. Cu Asul poți schimba în orice alt semn dorești.

Macao online – unde poți juca?

Clasica soluție este acasă cu prietenii, dar poți încerca macao online, dacă îți este mai ușor. Jocul încă se mai găsește în cazinouri online, intrând și pe unele site-uri de jocuri de societate.

Poți juca gratuit, cu fise virtuale, pentru a te distra. Iar, dacă te plictisești sau dorești să mai încerci și altceva, pe Joc Păcănele găsești tot felul de jocuri gratis cu cărți, și multe altele, numai bune de încercat!

Concluzii

În concluzie, un joc de macao online poate fi metoda ideală de a petrece un weekend plăcut și liniștit acasă. Dacă ești curios să afli mai multe, avem un articol interesant unde vorbim despre semnificația cărților de joc. Iar, de îndată ce ai ajuns pe o platformă de jocuri de toate felurile, ai mai multe opțiuni pe care le poți încerca. Când ai poftă de un joc pe bani reali, îți poți face cont repede la unul din zecile de operatori de jocuri de noroc din țara noastră. Partea cea mai bună este că primești bonus de cazinou pe care îl rulezi pentru bani gratis!

Autor