semnificatia cartilor banner

Află semnificația cărților de joc!

  ianuarie 28, 2022

Te-ai întrebat vreodată care este semnificația cărților de joc? Le vedem de nenumărate ori la casino: la jocuri de masă și chiar și la păcănele. De fapt, aceste cărți obișnuite ascund numeroase semnificații în spatele lor. Ne-am propus să le descoperim astăzi, alături de tine! Poate după articolul acesta chiar vei avea chef de niște poker ca la aparate

Chiar dacă nu cauți să afli semnificația cărților de joc pentru ghicit neapărat, poți profita de puțină distracție cunoscând interpretările. Dacă ai ales să citești acest articol, poate chiar ai căutat de câteva ori „cărți de joc semnificație” pe internet sau ai încercat jocul pasiența. Ei bine, noi ți-am pregătit în acest articol toate informațiile necesare. Deci, să începem! 

Semnificația cărților de joc: de unde au pornit?

Dacă vorbim despre Europa, cărțile de joc au apărut încă din anii 1370, cel mai probabil în Italia sau Spania. De atunci, acestea sunt folosite în jocuri, divinație și multe alte alte feluri. Pachetul modern pe care îl știm în ziua de astăzi, cel cu 52 de cărți împărțite în 4 suite de 2 culori și doi Jokeri a trecut prin numeroase schimbări. Dar, aici nu ținem o oră de istorie! Deci, vom trece imediat la semnificația cărților de joc. 

Semnificații cărți de joc: Suitele

După cum am menționat anterior, în semnificația cărților de joc suitele au un rol important. Mai exact, și acestea au propriile lor caracteristici interpretabile. Împreună cu semnificația numerelor, suitele devin piloni ai divinației. 

 • Inima roșie: Această suită reprezintă elementul apei, al emoției. În mod general, semnificația cărților de joc sub această suită este una pozitivă. Adeseori, este vorba de iubire, prietenie și fericire.
 • Caroul: Semnificația cărților de joc în acest caz este strâns legată de elementul pământului – adeseori aduc vești despre bani, afaceri și carieră. 
 • Trefla: Dacă îți dorești să afli mai multe despre ambiția ta și țelurile la care poți ajunge, aceasta este suita pe care o cauți! Elementul dominant al acesteia, focul, reprezintă adeseori fericire și succes în cele propuse.
 • Inima Neagră/Spadele/Pica: În ceea ce privește cărți de joc semnificație, elementul de aer care domină această suită aduce transformare. Și, după cum știm, transformarea se întâmplă în condiții mai puțin plăcute. Mai pot reprezenta greutăți, mesaje și chiar bârfă. Nu te îngrijora totuși! Ia-o ca pe o oportunitate.

Am considerat că, pentru a înțelege semnificația cărților de joc, cel mai important este să începem cu aceste 4 elemente. De ce? Pentru că acestea fac totul să se lege. Și chiar dacă nu  te vei apuca acum de ghicit în cărți, tot poți să exersezi cu un joc de cărți Război. Acum că am aflat despre ce este vorba cu suitele, e timpul să intrăm în numerologie!

Semnificație cărți de joc: Numerele

Pentru a înțelege în totalitate semnificația cărților de joc trebuie să știi și ce înseamnă numerele. Împreună cu suitele, acestea pot croi adevărate povești.

 • Asul: Reprezintă noi începuturi și este mereu o carte bună. Dacă vezi un as, fii sigur că vei apuca pe o nouă cale!
 • Doi: Semnificația cărților de joc cu numărul 2 reprezintă balanța dintre două forțe sau energii. Alternativ, poate semnifica întârzieri sau piedici.
 • Trei: Reprezintă conexiuni, adeseori între oameni. Din nou, poate însemna și certuri sau neînțelegeri. 
 • Patru: Semnificația cărților de joc cu numărul 4 reprezintă stabilitate. Dacă vorbim și de înțelesul mai puțin plăcut al cărții, atunci ne referim la sentimentul de a fi blocat într-o situație, relație sau loc.
 • Cinci: Această carte care conotații mai mult negative. Un 5 în jocurile de cărți poate însemna deranjuri în general, dar și provocări care duc la evoluție. 
 • Șase: Spre deosebire de cartea anterioară, șasele reprezintă armonie. În cel mai rău caz, poate fi interpretat ca fiind o nevoie de armonie. Aceasta este o carte rareori negativă. 
 • Șapte: Mister și griji superficiale. Șaptele este un semn că ar trebui să-ți iei puțin gândul de la lucrurile de zi cu zi care te stresează. Iar în păcănele 777 aduce mereu vești bune!
 • Opt: Poate reprezenta mișcare sau lipsa sa. Optul este o carte a călătoriilor și a dezvoltării, deci un semn că ar trebui să ieși din zona de confort. 
 • Nouă: Semnificația cărților de joc cu 9 este cea a creșterii. Alternativ, a sațietății. Este un semn pozitiv că faci ceea ce trebuie sau că ești pe drumul cel bun.
 • Zece: Dacă erai în căutarea schimbării, zecele este cifra ta norocoasă! Aceasta reprezintă noi începuturi sau chiar sfârșituri. Deci, este momentul să întorci foaia.

Semnificația cărților de joc cu figuri regale 

În acest articol despre semnificația cărților de joc n-am uitat nici de regi, valeți sau regine. Aceste cărți reprezintă, de obicei, oameni sau trăsături omenești. Vom începe cu cea mai ”mică” carte:

 • Valeții: Reprezentat de litera J, simbolizează minimul necesar. Aceștia pot reprezenta imaturitate, auto-indulgența, lipsa de responsabilitate și chiar lenea. În ceea ce privește jocurile de cărți, multe jocuri de poker necesită o mână cu o pereche de Valeți (precum Jacks or Better gratis) pentru a putea continua să joci. 
 • Reginele: Acestea reprezintă concepția, inspirația și speranța. Reginele sunt conducători pasivi și reprezintă principiul feminin al receptivității. Acestea încurajează iubirea, speranța și adevărul.
 • Regii: Dacă vei privi atent, vei observa că toți regii au o armă asupra lor. Acest lucru simbolizează energia masculină a cărților și conducerea prin autoritate. Regii fac regulile, atât pentru restul pachetului cât și pentru ei înșiși. În ceea ce privește semnificația cărților de joc, acestea sunt cele mai importante cărți. 
 • Jokerii: La fel ca în cărțile de tarot, jokerii reprezintă intrarea cu capul înainte într-o situație. Reprezintă asumarea unori riscuri mari și încrederea că poți ajunge la rezultatul dorit.

Am clarificat semnificații cărți de joc pentru toate cărțile. Odată ce ai înțeles despre ce este vorba, poți chiar tu să interpretezi semnele pe care le primești. Fii atent totuși la Joker, poate fi un semn să nu te avânți în pariuri pe bani reali încă! În schimb, poți încerca câteva păcănele gratis pe site-ul nostru.

Alte informații despre semnificația cărților de joc

Am clarificat semnificația cărților de joc, dar știai că sunt și alte lucruri interesante despre acestea? Spre exemplu, pentru fiecare săptămână a anului există o carte.

Dacă vei aduna numerele tuturor cărților, vei ajunge la 365, adică numărul total de zile ale anului. După cum vezi, numerologia este extrem de importantă când vine vorba de cărți de joc semnificație. Și să știi că va trebui să fii atent la numere până și la un simplu joc de Macao.

Concluzii

Ei bine, acum știi cele mai importante lucruri despre semnificația cărților de joc. Este la îndemâna ta să le folosești poate pentru a-ți ghici viitorul. Sau, dacă spiritualismul nu este pe placul tău, te poți distra cu ele în timpul unui joc de cărți, cum ar fi Baccarat! Dacă nu ai descoperit încă acest joc de cărți, îți recomandăm să consulți un ghid joc de Baccarat scris de noi.