joc de baccarat

Ghid joc de baccarat: cum se joacă baccarat?

  iulie 14, 2021

Autor: Gabriel

Actualizat: 7 februarie 2024

Te-ai gândit vreodată că ai vrea să afli mai multe despre ce presupune un joc de baccarat? El reprezintă o opțiune de joc foarte populară în lume, mai ales în Asia, ajungând relativ recent și în Europa. De aceea, se află acum în ofertele unor cazinouri online și offline.

Un joc de baccarat poate fi o oportunitate perfectă pentru persoanele care doresc să își încerce norocul. Dar pentru care modul în care se desfășoară jocul nu are relevanță prea mare. Nu prea există moduri în care poți influența jocul, deoarece deciziile le iei la început. Uneori, pot fi rulate bonusuri cazinouri în runde de baccarat punto banco sau de alt tip.

Joc de baccarat – ce este?

Când vorbim despre joc de baccarat ne referim la acel joc de două persoane. Adică unde tu joci împotriva dealerului și vice-versa. Norocul joacă un rol important în cadrul acestui tip de distracție.

Jocul de baccarat mai poartă denumirea de Punto Banco. Se găsește în cazinourile clasice încă de când acestea au început să ofere jocuri de masă. Este foarte activ în Asia și SUA, deși a apărut pentru prima oară în Franța. Popularitatea sa se naște și din faptul că e apreciat de jucătorii pe mize mari (high rollers). Deși mai rar, se poate găsi jocul și în format demo, ca și jocurile de blackjack gratis.

Obiectivul unui joc de baccarat este să obții maximum 9 puncte sau cât mai aproape de 9 puncte. Pentru asta, ar trebui să cunoști cum se contorizează cărțile. Iată care sunt simplele reguli baccarat referitoare la valoarea cărților:

CarteValoare
As1
De la 2 la 9Rețin valoarea
Dama, Rege, Valet, 100

De regulă, se folosesc nu mai puțin de șase sau opt pachete de cărți complete, fără jokeri.

Baccarat reguli: cum joci?

Fiecare joc de baccarat se desfășoară între două persoane, adică între dealer și parior. Totuși, în jocurile online, se va permite participarea mai multor jucători la masă. Astfel, nu va fi necesară desemnarea unui crupier pentru fiecare jucător existent. 

Totuși, acest aspect nu schimbă nimic referitor la reguli baccarat, căci jocurile sunt rapide, durând în jur de un minut. Iată etapele jocului:

 • Jucătorul face un pariu pe bancă (banker), pe jucător sau egalitate (tie).
 • Dealerul împarte două cărți jucătorului și două cărți bancherului. Dacă valoarea lor atinge 8 sau 9, jocul se încheie cu un câștigător.
 • Tragerea celei de-a treia cărți are loc dacă valoarea primelor două cărți este redusă (până la 5).

Conform regulilor, dacă jucătorul are 5 puncte sau mai puțin, mai primește o carte. Dacă are 6 sau 7 stă. Bancherul urmează aceeași regulă. Dacă are 5 sau mai puține puncte în baccarat joc, mai poate trage o carte. Dacă nu, stă și el.

Punctele de pe cele două cărți primite se adună și, dacă se depășește 9, cifra din față este înlăturată. De exemplu, potrivit listei baccarat reguli de joc, dacă ai 8 și 5 (suma lor este 13) se renunță la 1 și rămâi cu 3 puncte.

În cazul în care jucătorul mai trage o carte, bancherul poate alege să tragă și el o carte. Va câștiga cartea cea mai valoroasă. Dacă ambele cărți au valori egale, câștigă pariul Egalitate.

Cum se joacă baccarat – care sunt câștigurile?

Un joc de baccarat este câștigat de prima persoană care obține 8 sau 9 puncte. Dacă două persoane obțin 8, respectiv 9, victorios este cel care are mai multe puncte, adică 9. Dacă ambii jucători au 9, de exemplu, runda este declarată remiză, iar sumele pariate se rambursează. Menționăm și cea mai proastă mână, adică 0. Aceasta poartă denumirea Baccarat.

La orice joc de baccarat se pariază pe jucător, bancher sau egalitate. Iată câștigurile:

 • Pariul pe jucător ce duce la victorie asigură câștigarea unei sume duble față de cea pariată.
 • Pariul câștigător pe bancher îți aduce dublul mizei, minus 5%.
 • Un pariu victorios pe egalitate este foarte profitabil. Îți aduce de opt ori suma pariată.
 • Pariurile pe perechi sunt cele mai profitabile. Există în jocul de baccarat reguli de pariere speciale pentru miza pe pereche. Dacă primele două cărți trase de jucător sau de bancher sunt de aceeași valoare și a fost efectuat un pariu pentru una din aceste șanse, pariorul câștigă de 10 ori miza plasată.

Așadar, lucrurile se pot desfășura rapid, în doar câteva secunde, dar nu la fel de repede cum joci păcănele online.

Baccarat reguli – termenii importanți

Există câțiva termeni pe care ar trebui să îi știi înainte de a te așeza la o masă de joc de baccarat. Înarmează-te cu informațiile potrivite pentru a nu fi luat prin surprindere. Citește mai multe despre ce cuvinte poți citi/auzi din rândurile următoare:

 • Banker/ Banco/ Bancher – Este pariul pus pe mâna dealerului. Cota este de 1:1, cu retragerea unui mic comision care revine bancherului (dealerului).
 • Dealer – Crupierul este cel care împarte cărțile.
 • Coup – Runda de baccarat joc.
 • Natural – Câștigul natural are loc când primele două cărți ale jucătorului însumează 8 – 9 puncte.
 • Player/Punto/Jucător – Reprezintă pariul pus pe mâna jucătorului, unde cota este de 1:1.
 • Run – Pariul pe care o mână câștigă succesiv.
 • Mini baccarat – Un joc cu mize mai mici, specific cazinourilor online, unde poți juca și poker aparate gratis sau pe bani.
 • Standoff – Când numărul de puncte obținute de jucător și dealer sunt identice.
 • Tie – pariul pe o egalitate între punctele jucătorului și cele ale dealerului.

Joc de baccarat – câte tipuri de joc există?

Când vorbim despre joc de baccarat reguli, ne referim, de regulă, la tipul Punto banco. Este cel mai popular în cazinouri, întâlnindu-se la mai toate mesele live. Un aspect specific este că toate cărțile se dau cu fața în jos. Foarte aproape de Punto banco este Chemin de fer, unde jucătorii vor paria unul împotriva celuilalt. Mesele sunt mai mari, putând avea în jur de 12 jucători.

Pe lângă cele două, mai poți întâlni versiunile Banque și Mini baccarat, de care aminteam mai sus. Dacă te interesează cum se joaca baccarat banque, îți spunem pe scurt că se alege un dealer dintre participanți și că se folosesc trei pachete de cărți. Mini baccarat are mize mai mici și o rată de plată ușor mai avantajoasă către parior.

Joc baccarat online – unde poți juca?

Un joc de baccarat pentru începători poate fi jucat în cazinouri online, din confortul propriului cămin. Majoritatea operatorilor de jocuri de noroc au un portofoliu cu jocuri de cazinou live, incluzând cel puțin un tip de masă live.

Poți oricând să joci online baccarat la cazinou Unibet, de exemplu, unde te așteaptă zeci de mese live cu dealer real.

Și Baccarat 888 casino pune la dispoziția clienților săi câteva mese live, cu dealer real. Miza de pornire este de 1 leu, pentru a atrage majoritatea pariorilor dornici de aventură.

Pe lângă secțiunile de cazino live, mai există și jocuri slots precum Baccarat Play’nGo, cu format demo și premium. La formula demo, înveți cum se joacă baccarat fără griji, căci miza nu este pe bani reali.

Baccarat Punto Banco gratis

Baccarat Punto Banco

Cauți o experiență de 5 stele și câștiguri cu multe zerouri? Ce-ai zice dacă ai încerca Baccarat Punto Banco gratis de la Gaming1? La noi, pe Joc Păcănele, ai acest joc de baccarat gratis ca la aparate pentru care nu-i nevoie nici să descarci ceva, nici să te înregistrezi. Îl joci direct în browser, chiar și de pe telefon. Baccarat Punto Banco Gam [..]

Baccarat reguli de joc – alte informații

Unele reguli de la baccarat joc pot fi ușor modificate pentru a corespunde stilului jucat. Există mai multe tipuri de joc, acestea găsindu-se atât în cazinouri online, cât și în cele clasice. Pentru majoritatea meselor live se folosesc regulile Punto banco, adică cele care te învață cum se joacă baccarat mai sus. Câteva recomandări generale pot fi de folos novicilor, în special:

 • Învață cât mai bine regulile de joc înainte de a paria bani reali.
 • Exersează pe bani virtuali, pentru a înțelege cum se joacă baccarat clasic.
 • Se recomandă evitarea mizei pe Tie (Egal), deoarece șansele statistice de câștig pe un asemenea pariu sunt mici.
 • Stabilește un buget de joc și nu îl depăși. Practică un joc responsabil, pentru binele tău.
 • Șansele cele mai mari de câștig, potrivit statisticilor, le au pariurile pe Bancher.

Concluzie

Un simplu joc de baccarat poate aduce câștiguri generoase, dacă norocul este de partea jucătorului, bineînțeles. Cu ajutorul informațiilor prezentate mai sus, credem că ai mai multe șanse să înțelegi mai bine cum se desfășoară lucrurile la masa live.

Și cum poți dobândi experiență, încredere și curaj pentru a paria din casa ta, stând față în față cu un dealer adevărat. Dacă dorești să afli mai multe despre lumea cazinoului live și despre jocurile disponibile, te invităm să citești ghidul nostru despre cum joci blackjack onlineIar dacă vrei să treci la ceva mai clasic, poți afla cum joci toci tot la noi pe site.

Autor