joc de cărți război

Ghid joc de cărți Război: cum joci Război?

  august 5, 2021

Autor: Gabriel

Actualizat: 7 februarie 2024

Îți aduci aminte când erai mic și jucai cu prietenii sau familia un joc de cărți război? Poate doar ai auzit de acest joc, însă nu s-a ivit ocazia să îl încerci. În acest scurt articol ne propunem să îți prezentăm cum se joacă și care sunt regulile pe care trebuie să le urmezi pentru a câștiga. Dacă te interesează și alte jocuri ale copilăriei, poate vrei să înveți cum se joacă macao.

Joc de cărți război – ce este?

Aventurosul joc de cărți război folosește un pachet întreg de cărți, mai puțin Jokerii, fiind unul din jocurile care se bazează pe noroc. Este preferată partida între două persoane, dar pot lua parte mai multe. Important este ca fiecare să aibă un număr generos de cărți la începutul jocului. Există diferite variații de joc război precum Casino War, Război egiptean, Prizonieri de Razboi sau variantele nemțești Bettelmann.

Obiectivul oricărui joc cărți război este să aduni toate cărțile din pachet. Anumite cărți au funcții speciale, existând unele ierarhii care trebuie respectate. Război este un joc de cărți în 2 simplu de jucat, perfect pentru o seară în care nu știi ce să mai faci.

Război joc de cărți – cum se joacă?

Un joc de cărți război începe cu amestecarea asiduă a pieselor din pachet. Următorii pași care sunt luați în considerare sunt prezentați, pe scurt, în cele ce urmează:

  1. Cărțile sunt împărțite în mod egal între participanți, cu fața în jos. Când vorbim despre un joc război care se joacă în doi, fiecare primește 26 cărți de joc.
  2. Cărțile se țin cu susul în jos, într-un singur teanc.
  3. Primul jucător pune pe masă prima carte din teancul său, cu fața în sus. Apoi, pune și celălalt jucător o carte jos.
  4. Câștigătorul rundei de joc razboi cu cărti este cel cu o carte de valoare mai mare.
  5. Atunci când ambii jucători pun jos cărți de aceeași valoare are loc războiul propriu-zis. Aceste bătălii apar pe întregul parcurs al jocului. De exemplu, dacă ambele cărți sunt 10, potrivit simplelor reguli joc cărți război, fiecare jucător pune 9 cărți cu fața în jos. Ultima carte e pusă cu fața în sus și declară învingătorul rundei. Cea mai mare valoare câștigă.
  6. Jocul se reia până când un jucător obține tot pachetul de cărți, potrivit setului de reguli joc de cărți război.

Reguli război cărți – cele mai importante

Orice joc de cărți război ține de norocul pe care îl ai. Spunem asta pentru că totul depinde de ce teanc de cărți îți revin și de cum sunt poziționate cărțile în acesta. Atât la rundele simple, cât și la bătăliile război joc clasic, valoarea cărților pe care le tragi declară câștigătorul. Iată câteva reguli simple ale jocului:

  • Dacă la o bătălie dintr-un joc cu cărți de joc război unul din combatanți nu are suficiente cărți să pună jos, le va plasa pe cele pe care le deține. Adică, va pune jos toate cărțile din mână. Poate avea norocul de a câștiga și fortifica propriul teanc dacă ultima sa carte are o valoare mai mare decât a inamicului său.
  • Cărțile din fiecare rundă din jocul de cărți război sunt puse sub grămada jucătorului, pentru ca acesta să nu tragă imediat o carte pe care a văzut-o.
  • Potrivit unor tipuri de reguli de joc război, dacă un jucător nu are suficiente cărți pentru bătălie, pierde întregul joc. Dacă ambii jucători nu au suficiente cărți pentru război, pierde cel care își termină primul cărțile.

Nu există prea multe lucruri de ținut minte, din fericire. Așadar, este un joc simplu, cu care te poți distra oricând. Există în jocul blackjack reguli similare, ușor de înțeles și aplicat.

Joc război – cărți cu funcții speciale

Unele cărți vor avea rol special într-un joc război. Care e cea mai importantă carte? De ce ar fi important acest lucru dacă tot jocul se bazează pe noroc? Pentru că te poți ajuta pe tine însuți să crezi că vei câștiga. Dacă observi că deții multe cărți de valoare ridicată, șansele să câștigi la război joc de cărți online sunt, în mod organic, mai mari.

Asul este considerat cartea cu cea mai mare valoare la război cărți de joc. Când are loc o bătălie la As, se pun jos 11 cărți de fiecare combatant. Următoarele cele mai importante sunt K, Q, J, 10, ș.a.

Joc de cărți război – unde îl joci?

Cel mai bun loc pentru un joc de cărți război este acasă sau în parc, cu prietenii. Cum acest lucru poate să nu fie posibil, mai ai opțiunea unui joc cărți război online pe site-uri specializate în jocuri de divertisment. Din păcate, nu se întâlnește des în această formă.

Totuși, asta nu înseamnă că nu îl vei putea găsi nicăieri. Suntem siguri că astfel de jocuri vor fi incluse în gama cazinourilor destul de curând. Având în vedere că acum ai la NetBet table online, atunci sunt șanse mari ca și un joc de război cu cărți să-și facă apariția.

Concluzie

Un joc de cărți război cu prietenii poate fi exact lucrul de care ai nevoie pentru a te relaxa. Nu este doar un joc al copilăriei, ci și al atenției și norocului. Iar în timpul liber mai poți încerca un joc de poker ca la aparate online gratis

Autor