jocuri de cărți în 2

Ce jocuri de cărți în 2 poți juca?

  aprilie 13, 2022

De ce am ales să facem un articol despre jocuri de cărți în 2? Pentru că-s puține astfel de subiecte pe internet. Și sunt acele momente când un prieten vine în vizită și-ați vrea să schimbați macazul cu o competiție mai clasică. Sau acele momente în care, alături de partenerul de viața, dorești să schimbi puțin atmosfera cu o distracție mai neobișnuită. 

Spunem mai neobișnuită pentru că, în prezent, jocurile cu cărți nu mai sunt chiar așa populare. Competiția în industria jocurilor de societate e mare, deci îi e greu clasicului Popa Prostu sau nostalgicului Macao să lupte cu jocuri ca OMFG, WTF?, Monopoly etc. Înțelegi unde batem. Și sperăm că ne susții și că vei promova subiectul nostru cu jocuri de cărți în 2 persoane. 

Deci, de ce jocuri de cărți în 2?

Clasicele jocuri de cărți în 2 sunt perfecte în momente ca cele menționate mai sus. Ele sunt un bun mijloc de distracție, dezvoltă comunicarea, ajută la socializare. De asemenea, multe dintre aceste jocuri de cărți în doi îți pun creierul la treabă și te ajută să fii mai atent, mai organizat. 

Pe scurt, joci jocuri cu cărți în 2 și atât tu, cât și adversarul tău, aveți parte de momente bune. Veți râde, veți vorbi, veți împărtăși păreri. Iar dacă trișați, cel mai probabil vor exista și momente mai tensionate – dar, joci cu cineva cunoscut, așa că sigur vor rămâne amintiri de neuitat. 

Bun, acum știi de ce să te uiți pe lista cu cărți de joc în 2 pe care urmează să ți-o prezentăm. Dar ce-ți mai trebuie, pe lângă un partener de nădejde și timp liber? Un pachet normal de cărți! Nu ai nevoie de unul fițos, poți juca chiar cu cel mai ieftin găsit. Asta pentru că acum nu contează cum sunt cărțile, ci cum le folosești în favoarea ta!

Jocuri cărți în 2: lista noastră, pe scurt

E posibil ca unele titluri din lista noastră de jocuri de cărți în doi să-ți fie deja familiare. Deci, îți prezentăm topul pe scurt, ca să sari direct la cele care-ți fac cu ochiul însă nu le știi!

  • Canastă;
  • Război;
  • Joc 66;
  • Brisca;
  • Șeptică.

Te rog să nu ne spui că deja le știi pe toate! Dacă le cunoști, atunci îți vom mai recomanda câteva jocuri în doi, dar nu musai de cărți: macao, table, bacara, barbut, yams și domino. Vezi, de exemplu, cum e jocul Yams și caută prin casă zarurile alea de credeai că nu o să mai ai nevoie de ele!

Joc de cărți în 2: Canasta

Unul din faimoasele jocuri de cărți în 2 este canasta. Pentru joc ai nevoie de 2 pachete de cărți, existând diferite valori pentru cărțile componente. Scopul jocului este să faci teancuri de 7 cărți și să le joci pe toate cele pe care le ai în mână.

Un jucător împarte cărțile, iar celălalt va avea o carte în plus și va începe jocul. La aceste jocuri cu cărți de joc în 2 fiecare jucător are 15 cărți, restul punându-se la mijloc și întorcându-se una. Apoi pornește jocul de etalare. Pentru a închide, un jucător trebuie sa facă două canaste. Poți afla mai multe despre reguli canastă din articolul dedicat acestei teme.

Joc cu cărți în 2: Război

Război este unul din acele jocuri de cărți în 2 clasic. Sigur, el poate fi încercat în câți jucători vrei la o adică. Pachetul de cărți este împărțit în mod egal între cei doi jucători, după care începe runda.

Fiecare jucător pune o carte jos, iar cel cu cea mai mare valoare le ia pe amândouă. Apoi pune o carte jos celălalt jucător și procesul se repetă. Când ambii pun jos aceeași valoare, vor intra în război, trebuind să pună cu fața în jos cărți din teancul propriu, doar ultima fiind cu fața în sus. Câștigă cel cu valoarea mai mare. Scopul acestor jocuri cu cărți în 2 este să aduni toate cărțile din pachet.

Joc de cărți în doi – 66

Unul din frumoasele jocuri de cărți în 2 provine din zona germană și se numește 66. Mai este cunoscut și sub numele de Gaigel. Pentru doi participanți e nevoie de 32 de cărți, și anume de cele de la 8 în sus: 8, 9, 10, J, Q, K și A. 

Fiecare jucător primește cinci cărți și începe jocul. Apoi fiecare dă jos o carte și cea cu valoarea mai mare câștigă, fiind luate de jucătorul care a pus-o. Câștigă cel care ajunge primul la 66 de puncte și anunță acest lucru. Poți citi mai multe despre setul de reguli la joc 66 în articolul de la noi de pe blog.

Joc de cărți în 2 – Brisca

Dacă ești în căutare de jocuri de cărți în 2 din Italia, începe distracția cu o rundă de Brisca! Fiecare dintre cei doi jucători primește 3 cărți, iar celelalte sunt puse în teanc, cu fața în jos. Cartea de deasupra se întoarce și se pune pe jumătate sub teanc, cu fața în sus.

Obiectivul, ca la multe alte jocuri cărți în 2, este să aduni cel mai mare punctaj prin cât mai multe mâini. Primul care ajunge la 61 de puncte câștigă jocul. Cele mai valoroase cărți sunt: Asul (11 puncte), treiarul (10 puncte), regele (4 puncte), dama (3 puncte) și valetul (2 puncte). Vezi mai multe tot la noi pe site despre cum se joacă Brisca!

Joc în 2 cu cărți – Șeptică românească

Printre cele mai populare jocuri de cărți în 2 se găsește șeptica românească. Jocul se desfășoară cu succes în doi participanți, folosindu-se 32 de cărți, de la 8 în sus. Fiecare participant primește 4 cărți, iar la finalul fiecărei runde se vor mai primi cărți noi, pentru ca fiecare să rămână mereu cu 4 cărți în mână.

La jocuri de cărți în doi ca șeptica românească cele mai valoroase sunt Asul și 10, prețuind 8 puncte în total (câte 1 punct pentru fiecare carte). Pe scurt, primul jucător pune jos o carte, iar al doilea este obligat să pună o tăietură sau o carte identică. Câștigă cel care obține cele mai multe puncte, adică cele mai multe cărți de A sau 10.

Concluzie

Lista de jocuri de cărți în 2 poate fi mai generoasă de atât. Însă le-am ales pe cele mai bune, special ca să ai parte de distracție. Mai poți, de exemplu, juca Poker în doi. Însă parcă nu-i la fel de fascinant ca atunci când stai la masă cu mai mulți și trebuie să vezi dacă se blufează sau se merge pe sinceritate. Sperăm că ți-am fost de ajutor și că acum știi cum să te distrezi în doi! Iar pe final poate vrei să citești și cărți despre jocuri de noroc, pentru un plus de informație. Distracție plăcută!