Remi online

Cum se joacă remi online?

  iulie 21, 2021

Remi online a devenit unul din cele mai importante jocuri de socializare din întreaga lume. Iar, când vine cineva în vizită, se scoate din dulapul cu board games și se joacă cel puțin o rundă. În timp, și-a făcut loc în cazinourile online internaționale, având suficienți doritori care se întreabă unde pot juca gratis sau pe bani reali.

Dorești să știi unde poți juca rummy online singur sau cu alți oameni reali? Află că în acest articol ne propunem să îți spunem mai multe despre tipurile de joc. Descoperi câte ceva și despre regulile unui joc remi, dar și despre sfaturi utile privitoare la acest mod de a petrece timpul liber. Iar pe site-ul nostru afli cum joci macao și alte jocuri de societate.

Remi online – ce trebuie să știi?

La remi online, scopul principal este să scapi primul de piesele pe care le ai în mână. Ești declarat câștigător atunci când tu ești primul care rămâne fără piese și obții suficiente puncte. Există mai multe tipuri de joc, cel mai popular fiind remi etalat.

Online se găsesc site-uri pe care poți juca atât single player, cât și alături de alți jucători, prin intermediul internetului. În unele cazuri, nu există reguli remi online care să ceară un cont, așa că poți juca și fără înregistrare. Totuși, majoritatea site-urilor de profil îți vor cere să îți faci cont, mai ales dacă dorești să pariezi pe fonduri reale.

Îți recomandăm din start să înveți cum se joacă remi etalat într-un joc fără miză pe bani reali, pentru ca buzunarul tău să nu sufere. După ce explorezi puțin, deprinzi dexteritatea necesară și înveți reguli rummy etalat, te poți avânta la o partidă pe mize reale.

Reguli Remi: cum se joacă?

Remi online este un joc complex, care folosește un număr relativ mare de piese și care are reguli și termeni specifici. Câte piese are remi? Cum se joacă? Ce tipuri de piese să cauți? Care sunt etapele? Hai să aflăm împreună!

Mai întâi, vom spune că, în funcție de tipul de joc remi, poți juca folosind piese speciale sau pachete de cărți. Potrivit simplelor reguli remi online, la joc pot participa două, trei sau patru persoane în același timp.

Câte piese sunt la remi?

La remi online numărul de piese rămâne același la majoritatea tipurilor de joc. Ai 104 piese cu numere, plus două piese de Jolly sau Joker. Numerele vor fi împărțite pe nu mai puțin de patru culori, și anume roșu, albastru, galben și negru. Fiecare astfel de set are dublu exemplar la numerele de la 1 la 13.

Dacă ești curios câte piese sunt la remi cu cărți, află că tot 104 de cărți se vor folosi și la acest tip de joc. Mai pot lua parte doi, trei sau patru Jokeri, în funcție de cum decid participanții și de specificul jocului, ca la reguli poker online gratis.

Piesele sau cărțile pot fi situate pe una din cele patru table de joc, specifice fiecărui participant la joc.

Rummy reguli și pași de joc

Pentru un joc de remi online există anumiți pași care trebuie urmați. Iată-i, pe scurt:

 • Se amestecă toate piesele/cărțile și se întorc cu fața în jos, după care se grupează câte șapte. Piesa rămasă din câte piese sunt la remi este numită Atu. Valoarea ei determină numărarea grămezilor de câte șapte și înlocuirea primei piese din grămada cu numărul de pe Atu cu acesta. Piesa ridicată se pune pe următorul set.
 • Potrivit clasicelor reguli remi online, setul cu 15 piese merge la jucătorul din stânga dealer-ului. Restul grămăjoarelor se împart la jucători până fiecare are două. Împărțeala are loc automat la jocurile online.
 • Fiecare jucător are 14 piese pe care le așază pe tablă în ordinea apropiată de realizarea combinațiilor.
 • Din grupurile rămase vor fi trase piese în timpul jocului de remi online.
 • Cel care începe jocul este jucătorul cu 15 piese, ce va arunca una care nu îi este utilă jos. El va trage o alta dintre cele cu susul în jos.
 • Începutul jocului este marcat de piesa aruncată pusă pe orizontală. Celelalte vor veni după ea, în ordine.
 • Jocul se poate desfășura prin etalare sau lipire. Etalarea presupune afișarea pe masa de joc a unei terțe sau a unei suite. Lipirea presupune adăugarea uneia sau mai multor piese la o combinație deja existentă pe masă.
 • Fiecare jucător trage o piesă și aruncă una, atunci când îi vine rândul.

Scopul jocului remi online este să formezi combinații valide care acordă puncte. Cine strânge cele mai multe puncte câștigă jocul. Acesta se încheie când un jucător pune ultima sa piesă jos. La final, se numără punctele conform tabelului de plată al jocului.

Remi online: tipuri de combinații și piese speciale

La orice joc de remi online există câteva tipuri de combinații valoroase. Ele sunt următoarele:

Combinație valoroasăDetalii
Suita Cunoscută și sub denumirea de Șir. Reprezintă minimum 3 piese consecutive care au aceeași culoare. 1 poate fi pus în grupuri 1- 2 – 3 sau 12 -13 -1, dar nu poate fi în mijloc.
Terța Mai este numită Formație. Este compusă din trei ori patru piese de culori diferite, dar cu același număr.
Jolly sau JokerulEste una din piesele râvnite la remi online. Înlocuiește orice alt număr este necesar pentru formarea unei combinații. Odată ce este dat jos, nu mai poate fi luat înapoi, la unele tipuri de remi.

Tipuri de remi online

Există mai multe tipuri de remi online. Cele mai populare sunt remi pe etalate și cel pe tablă. Mai putem aduce în discuție remi 500, care se joacă doar cu pachete de cărți. Pe lângă acestea, mai amintim remi turcesc, Oklahoma gin, remi gin și kalooki.

 1. La remi etalat reguli diferite față de jocul clasic includ etalarea combinațiilor obținute prin arătarea lor pe masă. Prima coborâre poate avea o suită de cel puțin 45 de puncte. Nu poți începe etalarea cu o formație. La turele următoare pot fi lipite piese sau cărți de formațiile deja existente jos.
 2. Remi pe tablă se desfășoară potrivit altor reguli remi online. În primul rând, jucătorul anunță într-una din primele trei runde că nu își va etala piesele, ci va forma combinații câștigătoare pe tabla de joc. Acestea pot fi jocuri simple, cu suite și terțe, mozaic (cu cifrele de la 1 la 13 plus 1 în culori diferite), monocolor (toate piesele sunt de aceeași culoare) sau bicolor (unde nu există piese de aceeași culoare una lângă alta). În funcție de dificultate, aceste combinații speciale pot aduce mai multe puncte, similar cu pariurile la ruletă online reguli specifice.
 3. La remi 500 se folosesc cărți de joc. Câte piese sunt la remi 500? Este suficient doar un pachet de cărți și minimum doi jucători. Câștigător este cel care ajunge primul la 500 de puncte.

Rummy online: unde poți juca?

Poți juca remi online pentru distracție pe diferite site-uri românești, și nu numai. De obicei, regulile vor fi scrise în limba engleză, puține fiind jocurile optimizate pentru români. Partea cea mai bună este că nu trebuie neapărat să te înregistrezi cu vreun cont online pentru a putea juca.

Partea mai puțin bună pentru unii jucători este că operatorii de jocuri de noroc din țara noastră nu prea includ jocuri de remi online în portofoliul lor. Asta înseamnă că nu există nici în format singleplayer, nici multiplayer, la masă live sau la cazinou.

Printr-o simplă căutare online găsești opțiuni privitoare la jocuri de remi etalat de distracție. Așa că poți juca o rundă cu prietenii și atunci când nu sunteți în același oraș, să spunem.

Reguli remi online: informații bune de știut

Înaintea începerii propriu-zise a meciului de remi online, fiecare jucător poate striga „Dublă” dacă are două piese de aceeași valoare și culoare, fără a spune valoarea lor. Ele vor putea fi schimbate cu ale celorlalți.

La câte duble se reface jocul de rummy? Când un jucător are 3 duble, de obicei. El poate să ceară reamestecarea pieselor sau a cărților.

Dacă jocul se deconectează înainte de a se termina, poți pierde runda și primi o penalizare de câteva sute de puncte. Așa că asigură-te că internetul pe care te-ai conectat este de calitate, mai ales când joci pe bani reali.

La remi reguli de joc pot diferi de la o masă la alta, așa că te atenționăm să citești cu atenție instrucțiunile înainte de a te juca. Doar așa poți avea șanse mai mari de victorie.

Dacă alegi să participi la un turneu de remi online pe bani reali, se recomandă practicarea unui joc responsabil. Nu abuza de fondurile tale dacă nu ai noroc și stabilește niște limite de retragere.

Concluzii

Remi online aduce mai aproape de orice jucător nostalgia copilăriei. Unul din popularele jocuri de societate ajunse și în cazinouri online, remi pe etalate sau remi pe tablă pot fi jucate pentru distracție sau chiar pe bani reali, în anumite condiții. Sperăm că în acest articol am reușit să răspundem unor întrebări referitoare la joc și regulile sale. Dacă ești curios, poți afla mai multe despre reguli blackjack online, un alt joc apreciat în cazinourile online.