șeptică online

Cum se joacă șeptică online?

6 aug. 2021
Rate this post

Printre cele mai populare jocuri din țara noastră se află șeptică online și fizic. Reprezintă o modalitate distractivă de a petrece timp împreună cu prietenii și familia. Jocul în sine este destul de ușor, având un regulament la fel de simplu. Acestea se aseamănă pe alocuri cu setul de reguli joc război.

Șeptică online – ce trebuie să știi?

Jocul șeptică online ajută la dezvoltarea spiritului de competiție și a atenției. Ca și structură, e vorba despre un joc destul de simplu. Cum se joacă șeptică? Are loc individual, în 2, sau în perechi, când există 4 jucători.

La șeptică joc se aleg 32 de cărți din pachetul complet. Cu ce cărți se joacă șeptică? Vei scoate din pachet doar cărțile de la 7 în sus. Adică 7, 8, 9, 10, J, Q, K și Asul. Scopul jocului șeptică în doi sau mai mulți este să acumulezi cât mai multe puncte.

Cum se joacă șeptică românească?

Acum, că știi câte cărți folosește șeptică online, poate ar fi cazul să afli cum se joacă. La fel e setul de reguli șeptică cărți ungurești. Iată care sunt pașii, pe scurt, pentru șeptică românească:

 1. Cărțile se amestecă foarte bine. Fiecare se uită la cărțile lui.
 2. Fiecare jucător de joc de cărți șeptică pune jos o carte, pe rând.
 3. Dacă primul jucător nu e tăiat de un altul, atunci el ia cărțile de jos. Tăiatul se referă la punerea jos a unei cărți șeptică speciale. Adică 7 (sau 8 când joacă mai mulți de 2) sau o carte identică cu prima pusă.
 4. Primul jucător poate să taie cu un șapte sau o carte identică, caz în care și ceilalți trebuie să pună jos o carte. Dacă nu face asta, pierde. Asta înseamnă că celălalt jucător va lua toate cărțile.
 5. Se trage câte o carte din pachetul rămas, pentru ca fiecare să aibă în mână patru cărți. Jocul continuă cu o nouă rundă.

Cum se joacă șeptică în atac? E recomandat să tai doar dacă sunt puse în joc puncte. La fel ca atunci când citești despre poker online gratis și înveți să îți asumi riscuri.

Tipuri de joc șeptică

Pe lângă șeptică românească, mai există forma populară șeptică online americană. Mai poți descoperi că macao este un joc considerat a fi din aceeași familie cu șeptică.

Cum se joaca șeptică americană?

Aceasta are reguli ușor modificate. Iată cum se desfășoară jocul de șeptică americană:

 1. Pachetul de cărți se amestecă și se împart câte cinci cărți fiecărui jucător. La șeptică americană online amestecarea e automată.
 2. O carte se pune cu fața în jos, lângă ea restul pachetului.
 3. Se întoarce cartea cu fața în sus și fiecare jucător la șeptică online în 2 sau mai mulți trebuie să pună câte o carte cu același număr sau același simbol.
 4. Dacă un jucător nu are nicio carte compatibilă în mână, trage una din pachet.
 5. Când un jucător are în mână două cărți trebuie să anunțe acest lucru, pentru că altfel primește o penalizare.
 6. Primul care își termină cărțile este câștigător, fie că e vorba de jocul fizic sau șeptică online.

Reguli joc șeptică online

Iată câteva reguli referitoare la jocul șeptica online americană:

 • Cel care pune o carte de tăiat jos (7) decide, după cum se joacă șeptică, ce carte urmează.
 • Cine pune jos cartea 2 sau cartea J îl obligă pe cel de după el să ia două cărți.
 • Cine pune jos un As obligă următorul jucător să ia două cărți din pachet.

Când vine vorba despre șeptică cum se joacă, punctele online sunt foarte importante. Îți spunem că As și 10 valorează 8 puncte. La finalul jocului, calculatorul decide cine câștigă pe baza punctelor. Dacă te interesează cum se joacă popa prostu sau alte jocuri de societate similare, ajunse online, citește articolul nostru dedicat.

Șeptică online – în câți jucători poți juca?

Există și situații în care joci șeptica în 3, caz în care optarii vor fi folosiți pentru tăiat.

La jocul șeptica online standardul este să participe două persoane. Însă nu este singurul caz, căci, nu de puține ori, mai mulți prieteni vor dori să joace în același timp. Așadar, nu este neapărat să joci mereu șeptică în 2.

La jocul șeptică în 4 se joacă, de regulă, pe perechi. Punctele obținute vor fi adunate de la jucătorii numărul unu și al treilea. Echipa a doua va fi formată din jucătorii numărul doi și numărul 4. La șeptică online în 4 fiecare jucător lucrează pentru el, nu se poate desfășura în perechi. Este foarte rar jocul șeptică în 6.

Concluzii

Cu ajutorul informațiilor de mai sus îți poate fi mai ușor să înveți pe cineva să joace șeptică online. Sau cu cărți clasice de joc, de ce nu? Acest joc al copilăriei nu are degeaba admiratori de toate vârstele. Iar dacă te întrebi „Cum joc tabinet?”, răspunsul la această întrebare se află în articolul nostru pe această temă.