pariuri sportive fotbal

Ghid pariuri sportive fotbal

  ianuarie 4, 2023

Pariurile sportive fotbal sunt cele mai jucate jocuri de noroc de către pariorii din toată lumea. La acest fapt contribuie atât popularitatea sportului, cât şi diversitatea ofertelor de pariere ale cazinourilor. Asta înseamnă că ai o plajă foarte largă de unde poţi alege! Poţi plasa pariuri 1×2, unde doar să alegi câştigătoarea unui meci, sau poţi paria pe numărul de goluri al unei partide. Sigur, mai poți miza şi pe cartonaşe sau cornere – cert e că ai de unde alege!

Pariuri pe fotbal online: despre ce vorbim în ghid?

În acest articol vei afla foarte multe detalii legate de pariuri sportive fotbal. Vei descoperi unde poţi juca, ce pariuri poţi plasa, dar şi care sunt cele mai bune cote. Aducând în discuție cazinourile unde poţi paria online, poţi vedea pe site-ul nostru articolul despre pariuri 888 Casino, unde găsești ofertele de pariere ale mai multor sporturi. 

Alte cazinouri cu oferte bune la pariuri online pe fotbal sunt:

 • Superbet;
 • NetBet;
 • Unibet;
 • MozzartBet;
 • Betano;
 • Fortuna;
 • Casa Pariurilor;
 • Winner.

Explorând acest articol, o să afli tot ce este nevoie să ştii despre pariuri pe fotbal şi despre cele mai importante tipuri de beturi. Tot pe Joc Păcănele găsești și un ghid de reguli la fotbal, precum și un articol cu tipuri de jocuri de fotbal. Așadar, rămâi alături de noi pentru o expediție în această nouă lume!

Pariuri sportive fotbal – informaţii generale

După cum am menţionat mai sus, pariurile sportive fotbal sunt cele mai populare şi cele mai jucate de către pariori, la scară largă. În ofertele tuturor cazinourilor există tipuri de pariuri mai populare, dar şi unele mai puţin utilizate în rândul jucătorilor.

De exemplu, cel mai des se pariază pe pariuri fotbal de tip 1×2. Iar când acest pariu nu oferă cote profitabile, majoritatea pariorilor se reorientează către cele de tip handicap. Probabil că te întrebi ce reprezintă acest tip de pariu sportiv fotbal? Fii fără grijă! O să aprofundăm subiectul ceva mai încolo. Și că tot vrei să înveți lucruri noi, vezi că avem un articol despre cash out la pariuri care s-ar putea să te ajute!

Tipuri de pariuri pe fotbal online

Acum îţi vom prezenta o listă cu cele mai populare tipuri de pariuri sportive fotbal. De asemenea, le vom detalia pe rând, ca să ştii ce presupune fiecare şi dacă ţi-ai dori să plasezi un astfel de pariu.

 • Pariuri 1×2; 
 • Pariuri de tip handicap;
 • Pariuri total goluri; 
 • Pariuri pauză sau final; 
 • Ambele echipe marchează (GG); 
 • Pariuri pe cornere.

Vorbind despre pariuri sportive fotbal, probabil că auzit până acum despre biletele de tip sistem. Acestea îţi oferă posibilitatea să obţii un profit chiar şi în cazul în care nu ţi-au ieşit toate meciurile. De exemplu, dacă ai un bilet cu 5 meciuri, poţi opta pentru o strategie de genul 4 din 5. Astfel, vei avea o plasă de siguranţă şi posibilitatea să obţii o sumă destul de bună.

Pariuri de tip 1×2

Acestea sunt clar cele mai jucate pariuri sportive fotbal, deoarece sunt şi cele mai simple. Cu acest tip de pariu mizezi pe rezultatul final al unui meci. Practic, nu ar trebui să te intereseze numărul golurilor marcate, cartonaşele sau altele. 

Te sfătuim să te informezi în privinţa cotelor şi să analizezi ofertele fiecărui cazino, pentru a alege ce este mai avantajos pentru tine. Evident, este nevoie de analiză şi de cunoaşterea în mare a echipelor care se vor înfrunta. Mai jos îţi vom prezenta ce semnifică 1×2. 

 • 1 – meci câştigat de gazde; 
 • X – meci terminat la egalitate;
 • 2 – meci câştigat de oaspeţi. 

Vei mai găsi și variante de genul 1x sau 2x. Asta înseamnă că există două opțiuni, deci ai șanse mai mari – 2x, de exemplu, înseamnă meci câștigat de oaspeți sau terminat la egalitate. Automat, la aceste versiuni cotele sunt mai mici. 

Pariuri fotbal de tip handicap

Dacă ai aruncat măcar o dată privirea pe o ofertă de pariuri sportive fotbal, cu siguranţă ai văzut secţiunea de handicap şi te-ai întrebat la ce se referă aceasta. Ei bine, suntem aici să te scăpăm de orice nelămurire! Rolul acestui tip de pariu fotbal este acela de a-ţi oferi o alternativă în cazul în care există o favorită clară a meciului. Pariul handicap este foarte folositor dacă doreşti să pariezi pe formaţia care pleacă favorită într-un eveniment, dar are o cotă mult prea mică. 

Acesta presupune ca echipa favorită să câştige meciul, chiar dacă va începe partida cu un dezavantaj virtual. De exemplu, la un pariu de handicap -2.5, acest lucru presupune ca echipa favorită să înceapă jocul cu un dezavantaj fictiv de 2 goluri. Aşadar, pentru a avea un pariu câştigător, echipa pe care ai mizat va trebui să câştige la o diferenţă de minim 3 goluri.

Pariuri pe total goluri

Pe lângă opţiunea de a miza pe cine câştigă partidă, există şi alte tipuri de pariuri sportive fotbal foarte jucate şi agreate de către pariori. Un exemplu relevant este reprezentat de pariurile total goluri

Este un tip de pariu fotbal foarte jucat deoarece la finalul meciului nu trebuie să te intereseze rezultatul final, ci doar numărul de goluri care se vor marca. Înainte de a plasa un pariu pe goluri, trebuie să analizezi cum joacă fiecare echipa, cât de orientate spre atac sunt şi care este precedentul întâlnirilor directe. Îţi vom expune mai jos câteva exemple, pentru a avea o înţelegere mai bună.

 • Sub 2.5 goluri – se vor marca maxim 2 goluri în meci;
 • Peste 2.5 goluri – se vor marca minim 3 goluri în meci; 
 • Interval 2-4 goluri – se vor marca minim 2 goluri şi maxim 4 în meci.

Pariuri ambele marchează (GG)

După cum ţi-ai dat seama din denumire, acest tip de pariuri sportive fotbal presupune ca ambele echipe să marcheze în meci. Este un pariu potrivit pentru evenimentele în care se înfruntă două echipe ofensive sau în partidele din anumite campionate, unde fotbalul ofensiv este pus pe primul loc.

Spre exemplu, un pariu sportiv fotbal de ambele marchează este foarte potrivit pentru partidele din campionatul Germaniei sau pentru cele din campionatul Olandei. Ambele competiţii au o veche tradiţie în promovarea fotbalului spectacol, aşa că GG este unul dintre acele pariuri sportive fotbal perfecte.

Pariuri pe cornere fotbal

Iată că am ajuns şi la ultimul tip de pariuri sportive fotbal pe care ţi-l prezentăm! Acesta este unul pe numărul de cornere dintr-un meci. Deşi pare un pariu neconvenţional, trebuie să ştii este foarte des jucat, reprezentând o sursă de atracţie datorită cotelor profitabile.

Acest tip de pariuri sportive fotbal este găsit în ofertele cazinourilor sub forma sub/peste. De exemplu, ţi se va da opţiunea peste 11.5 cornere. Acest lucru înseamnă ca în meci trebuie să fie cel puţin 12 cornere. Dacă pariul este sub forma sub 11.5 cornere, atunci e nevoie să fie maximum 11 cornere în meci. Pe cornere este foarte indicat să joci în campionatul Angliei, fiind unul unde se pune mare accent pe astfel de faze statice ale jocului, iar ritmul este unul foarte rapid şi intens. Și dacă tot vorbim de fotbal și de sporturi, în general, e posibil să te intereseze și articolul nostru despre importanța sportului!

Concluzii

Aşadar, sperăm că acest articol legat de pariuri sportive fotbal ţi-a răspuns la toate întrebările şi că nu o să mai ai nelămuriri înainte de a plasa un bilet. Dacă eşti o fire competitivă şi eşti pasionat şi de pariuri, îţi recomandăm Club Casa Pariurilor. Cu siguranţă te vei distra. Și, în caz că vrei să devi PRO, vezi care sunt secretele oamenilor considerați cei mai buni pariori din lume! Îţi dorim mult noroc şi nu uita să joci responsabil!