Joc cu fotbal online

Joc cu fotbal online – ce te joci în 2024?

  aprilie 25, 2024

Autor: Gabriel

Actualizat: 16 aprilie 2024

Cu toții știm că cel mai urmărit și îndrăgit sport la nivel mondial este fotbalul. Pasiunea fanilor pentru acest sport e atât de mare, încât e imposibil să nu citești măcar o știre pe zi din acest fenomen. Așadar, ne-am gândit să-ți vorbim astăzi despre ce joc cu fotbal online te poți juca în această perioadă. Dacă tot suntem la acest capitol, îți recomandăm să arunci o privire și peste articolul nostru cu top 10 fotbaliști celebri! Afli informații mai puțin știute despre Cristiano Ronaldo, Messi, Zidane, dar și alți „grei” ai acestui sport.

Joc cu fotbal online – EAFC 24

Evident, primul joc cu fotbal online pe care ți-l recomandăm este EAFC 24. Cunoscut anterior sub numele de FIFA, EAFC 24 este ultimul joc video de simulare a fotbalului, dezvoltat de EA Vancouver și de EA România, fiind publicat de EA Sports. Dacă ești un pasionat al acestui fenomen, e imposibil să nu fi încercat măcar o dată jocul.

EAFC 24 a fost lansat pe 29 septembrie 2023 pentru Nintendo Switch, PS4/PS5, PC, Xbox One și Xbox Series S/X. Produsul intră în categoria celor mai jucate jocuri fotbal online din lume. Jocul este popular pentru mai multe moduri, cum ar fi: carieră, clubs, dar, nu în ultimul rând, ultimate team. 

Joc online fotbal – EAFC 24 Ultimate Team

Ei bine, EAFC 24 este cel mai cunoscut joc cu fotbal online, datorită modului Ultimate Team. Acest mod dă oportunitatea utilizatorilor să-și creeze echipe prin cumpărarea și deschiderea de pachete și vânzarea jucătorilor pe piață. Așadar, poți cumpăra pachete, unde îți vor pica fotbaliști, apoi, în funcție de preferințele tale, poți păstra anumiți jucători sau îi poți vinde. După ce ți-ai creat echipa, poți participa la turnee Squad Battles, unde vei juca împotriva AI-ului, sau te poți înfrunta cu adversari online, în Divison Rivals sau FUT Champions.

Din acest an, producătorii EAFC 24 au introdus în Ultimate Team și fotbalul feminin. Deci, echipa ta poate fi alcătuită atât din bărbați, cât și din femei. Modul de joc este unic. Ai nevoie de creativitate atunci când îți alcătuiești o echipă, iar competitivitatea este la cel mai înalt nivel. Ultimate Team este un mod de joc atât de celebru, încât face parte din categoria jocurilor eSports. Așadar, dacă ai vreun jucător profesionist de EAFC 24 pe care îl susții, poți paria pe acesta la cele mai tari turnee. Citește ghidul nostru cu pariuri FIFA și află la ce cazinouri sunt disponibile competițiile eSports!

Joc cu fotbal online – eFootball 2024

Competitorul direct al EAFC 24 și al doilea joc cu fotbal online pe care ți-l recomandăm este eFootball 2024. Cunoscut anterior sub numele de PES (Pro Evolution Soccer), eFootball 2024 este un joc video de simulare a fotbalului, produs de către Konami. 

Prima lansare a jocului, sub denumirea de eFootball, a fost pe 30 septembrie 2021. Și, spre deosebire de EA Sports, cei de la Konami au decis să nu scoată un joc nou în fiecare an. Așadar, ce vedem acum, eFootball 2024, e un update masiv al variantei primului joc. La fel ca și prima recomandare, titlul se poate juca pe PS4/PS5, PC, Xbox One, Xbox Series S/X. 

Fotbal online joc – eFootball 2024 Dream Team

Ca și în cazul EAFC 24, Konami și-a dezvoltat propriul joc cu fotbal online, și anume eFootball 2024 Dream Team. Acest mod îți oferă posibilitatea să-ți creezi echipa perfectă, așa cum ți-ai dori și în realitate. Îți poți alcătui o echipă în care să îi ai pe teren, în același timp, pe Messi, Neymar și Maradona. De asemenea, poți semna antrenori, care îți vor ajuta echipa să exceleze la cel mai înalt nivel. Totodată, ai opțiunea de a deschide pachete, unde îți pot pica cei mai în formă jucători ai momentului. 

Fotbal online jocuri – comparație eFootball 2024 vs. EAFC 24

EAFC 24 și eFootball 2024 sunt principalele titluri care se încadrează în categoria joc cu fotbal online. Dacă până acum ți-am prezentat o scurtă descriere a ambelor jocuri, pe mai departe vom face o analiză, comparându-le. Așadar, rămâi alături de noi și hai să vedem care joc ți se potrivește mai mult!

Una dintre caracteristicile remarcabile a seriei eFootball sunt animațiile realiste ale jucătorilor și fidelitatea vizuală. Te poți aștepta la o grafică superbă de ultimă oră. Producătorul reușește din ce în ce mai mult să micșoreze diferența dintre jocul virtual și cel real. Miza oricărui joc de fotbal constă în gameplay (modul de joc). Așadar, în eFootball 2024 vei întâlni un AI inteligent, o fizică a mingii foarte bună și o profunzime a tacticii de joc, cum doar în realitate mai vezi. 

EAFC 2024 este un fotbal online joc în care vei întâlni o listă extinsă de echipe, ligi și stadioane licențiate. Deci, vei avea parte de o autenticitate de neegalat în fotbalul virtual. Odată cu popularitatea tot mai mare a jocurilor pe mai multe platforme, cei de la EA Sports au decis ca titlul creat de aceștia să fie cross-platform. Asta înseamnă că funcția îți permite să te joci cu prietenii, indiferent că aveți sisteme de gaming diferite (PC/Console). 

Jocuri cu fotbal online gratis

EAFC 24 și eFootball 2024 sunt cele mai populare titluri care fac parte din categoria joc cu fotbal online. Evident, ca să ai posibilitatea să te bucuri de aceste jocuri, trebuie să le cumperi. Totuși, dacă nu ești dispus să plătești pentru a te juca, pe internet poți găsi o grămadă de jocuri cu fotbal gratis. Cu toate că nu există nivel de comparație între titlurile pe care noi ți le-am recomandat și cele de pe net, poți încerca oricând:

  • Soccer Bros;
  • Real Football;
  • World Cup Fever;
  • Football Kick 3D;
  • Football Soccer League.

Deși EAFC 24 și eFootball 2024 domină categoria de jocuri fotbal online, un nou competitor e pregătit să acapareze industria. UFL este un viitor joc de fotbal gratuit, dezvoltat și publicat de Strikerz Inc. Momentan, jocul este în dezvoltare, dar, după declarațiile producătorului, nu va mai trece mult timp până când pasionații sportului rege se vor putea bucura de acest titlu. 

Concluzii

Pentru că am ajuns la finalul articolului, nu putem decât să sperăm că vei putea alege măcar un joc cu fotbal online, din cele recomandate, pe care să-l încerci. Noi te sfătuim să îi acorzi o șansă atât titlului EAFC 24, cât și jocului eFootball 2024. Joacă-te, vezi care te atrage mai mult și înfruntă-ți adversarii în meciuri pline de suspans! Dacă, însă, ești începător în acest sport, nu-ți face griji! Ți-am pregătit un ghid cu principalele reguli fotbal, în care vei învăța cum se desfășoară o partidă și care este regulamentul de joc. Multă baftă!

Autor