termeni din poker

Dicționar cu termeni din poker: principalii termeni folosiți

  ianuarie 18, 2024

De termeni din poker te poți lovi și dacă ești jucător, dar și când doar iei parte la un joc al prietenilor. E ciudat să-i vezi pe alții cum se distrează, fără să înțelegi ce se întâmplă de fapt. Ca să fii la curent cu tot ce se întâmplă la o masă de poker, citește articolul nostru! Îți vom da explicații pentru mai multe acțiuni care se pot întâmpla, inclusiv despre ce este un careu la poker, royal flush sau bluff.

Care sunt cei mai folosiți termeni din poker?

Ca să nu fi surprins de termeni din poker pe care nu-i cunoști, cel mai bine ar fi să începi ușor-ușor să înveți cuvintele specifice. Mai ales dacă acum ai descoperit domeniul, acestea te pot ajuta enorm. Cunoscându-le, ele pot face diferența între pierdere și câștig. Te invităm să te uiți în secțiunea FAQ! S-ar putea chiar să înțelegi mai ușor informațiile despre poker.

Ce înseamnă fold la poker?

Atunci când dai fold la poker înseamnă că renunți la mâna de cărți pe care o ai. Vei face asta atunci când consideri că nu are rost să plătești pariul făcut de adversar.

Ce înseamnă sec la poker?

Sec la poker este atunci când completezi pariul deja făcut ca să egalezi jucătorul dinaintea ta.

Ce înseamnă call la poker?

Să dai call la poker înseamnă că plătești cu suma egală ultimul pariu / plusare.

Când se face split la poker?

Split la poker se face când jucătorii au exact aceleași combinații de cărți după ultima rundă de pariuri. Acest tip de egalitate are ca rezultat împărțirea potului.

Ce înseamnă pas la poker?

Pas la poker este momentul în care jucătorul refuză să parieze. Poți face pas la poker numai dacă, până în acel moment, nu s-a inițiat niciun pariu.

Acestea sunt doar câteva întrebări frecvente pe care le-am observat. Totuși, sunt mai mulți termeni din poker pe care vrem să ți-i explicăm. Mergi în secțiunea următoare ca să vezi lista cu aceștia!

Dictionar poker – alți termeni pe care îi poți întâlni

Ca să acoperim cât mai mulți termeni din poker am făcut o listă special pentru tine, de unde te poți informa oricând. Este perfectă pentru începători, dar suntem siguri că le va prinde bine și jucătorilor cu experiență. Acest joc extrem de popular are o sumedenie de termeni. E ca și cum ai învăța o nouă limbă!

 • Ardere: Când pui deoparte prima carte din pachet, cu fața în jos (înainte de orice rundă de pariere);
 • All-In: Atunci când pariezi toate jetoanele pe care le ai într-o singură rundă;
 • Ante: Este pariul plasat de jucători înainte de împărțirea cărților;
 • Big Blind: Acesta este cel mai mare pariu forțat care se folosește în jocurile holdem poker;
 • Small Blind: Acesta este cel mai mic pariu forțat, de obicei între treime și două treimi din pariurile primei runde;
 • Call: Este unul dintre cei mai folosiți termeni din poker și se referă la acțiunea de a contribui cu o sumă egală ultimului pariu sau chiar la plusare;
 • Check: Aici soliciți opțiunea de a nu plăti, dar fără să dai fold. Vei putea să faci plata sau plusare mai târziu, în aceeași rundă;
 • Flop: Se referă la primele 3 cărți comune care se așează cu fața în sus. Acest termen poate fi întâlnit la holdem, dar și la omaha poker.
 • Bluff poker: Acesta este un alt termen foarte folosit. Se referă la acțiunea unui jucător care are o mână slabă, dar plătește pariul sau chiar îl crește. Îi poate determina pe ceilalți jucători să dea fold, deci cel care a blufat poate câștiga runda.

Termeni din poker: clasificarea mâinilor

Mai sus ai termeni din poker cu referire la plasarea pariurilor sau chiar strategii. În această secțiune vom discuta despre mâinile de poker pentru că au, și ele, diferite denumiri. Iată despre ce e vorba!

 • Royal Flush: În traducere, Chinta roială, este cea mai puternică mână de poker. Ea este alcătuită din  A, K, Q, J, 10;
 • Straight Flush: Chinta de culoare se referă la cărți din aceeași suită. De exemplu, 10-9-8-7-6, toate de inimă neagră.
 • Four of a kind: Se traduce prin Careu și este vorba de cărți care au aceeași valoare, câte una din fiecare suită;
 • Full House: Este atunci când ai trei cărți de aceeași valoare și o pereche. De exemplu, A-A-A-9-9 este un full de ași cu nouari;
 • Flush: Mâna de culoare este obținută de cinci cărți din aceeași suită, însă nu sunt consecutive.
 • Straight: Chinta simplă este compusă din oricare 5 cărți, indiferent de suită, în ordine valorică.
 • Three of a kind: Trei de un fel se formează din 3 cărți care au aceeași valoare. Celelalte 2 cărți nu formează pereche;
 • Two pairs: Se traduce ca „Două perechi” și un exemplu ar putea fi K-K-7-7-4. În acest caz, ai o pereche de K și una de 7;
 • One pair: O singură pereche este la fel de simplu. Un exemplu ar arăta așa: J-J-7-4-9
 • High card: Este considerată cea mai slabă mână pe care o poți avea la poker holdem. Cu toate astea, nu înseamnă că o Carte mare nu îți poate aduce câștigul.

Concluzii

Sunt o mulțime de termeni din poker, dar cu timpul o să-i stăpânești din ce în ce mai bine. Te va ajuta, clar, și acest articol, așa că nu ezita să te întorci aici când ai nevoie! Pe Joc Păcănele vei găsi întotdeauna ceva nou, fie că e vorba de informații sau jocuri. Dacă ai nevoie de mai mult exercițiu, încearcă Ultimate Texas Holdem gratis. Mult noroc!