check-raise în poker

Strategia check-raise în poker – ce presupune?

  martie 28, 2024

Autor: Gabriel

Actualizat: 27 februarie 2024

În ultima vreme am tot abordat subiectul „Poker” pentru că interesul față de acest joc a crescut. Așa că ne-am hotărât să răspundem mai multor întrebări, ajutând jucătorii cu sfaturi și tactici. În articolul de față vom vorbi despre o strategie care se folosește destul de des: check-raise în poker. Continuă să citești și află mai multe secrete despre acest joc al minții!

Cum îți îmbunătățești jocul cu check-raise în poker?

Acest joc este unul de strategie, psihologie și, bineînțeles, ai nevoie de noroc. În mâneca unui jucător trebuie să existe mai multe tehnici pe care le poate folosi în diferite situații, având ca rezultat un avantaj față de adversarii săi. Iar dacă profiți corect de avantajul pe care îl ai, mâna poate duce la câștigul potului. Tactica check-raise în poker poate aduce un asemenea beneficiu, așa că ce înseamnă mai exact?

Un check raising în poker este atunci când jucătorul face check, așteptând ca adversarul să parieze. Următoarea mișcare a adversarului ar putea fi să răspundă cu un raise, deci potul va crește. Cu această tactică vei mai atinge un scop, adică acela de a deruta adversarii. Sigur știi deja câțiva termeni din poker, iar acesta este un exemplu perfect de bluff.

Psihologia din spatele strategiei de check-raise este de a-ți forța adversarul să ia o decizie dificilă. Efectul poate fi puternic, dar îți poate aduce și dezavantaje. Spre exemplu, jucătorii ar putea să facă și ei check. Asta înseamnă că potul nu va mai crește. Totodată, gândește-te că cei de la masă sunt familiarizați cu strategiile de poker, deci ar putea să nu pice în plasă.

Când să folosești check raise la poker și alte sfaturi

Tactica check-raise în poker este una înșelătoare, ea îmbinând pasivul (check) cu agresivul (raise). Totuși, trebuie să știi când să te folosești de strategie și când nu. Un exemplu de așa nu este următorul: nu poți face check-raise dacă ești în poziție. Dacă o faci când ești ultimul ce acționează, următoarea carte va fi împărțită imediat, iar runda se va încheia.

Analizează-ți adversarii și vezi cum pariază! Este de preferat să aplici strategia dacă adversarul tău se dovedește a fi unul agresiv. Check-raise în poker funcționează atunci când jucătorii pariază după ce ai dat check. Șansele sunt mult mai mari ca aceștia să mărească potul.

Un alt sfat util este să ai grijă cât de des folosești tehnica. Dacă adversarul plătește mai multe din pariurile tale check-raise, încearcă să nu faci abuz de această strategie de bluff. De asemenea, dacă vezi că ai de-a face cu cineva ce pariază pe draw-uri și plătește în această situație, nu ezita să ceri mai mult. Dar fă asta numai dacă ai o mână cu adevărat puternică!

După cum vezi, sunt tot felul de situații în care poți apela la check-raise. Îți mai dăm un caz? Să zicem că ai în față un adversar agresiv, iar acesta se dovedește a fi mare amator de bluffuri. Ai mai multe de câștigat dacă îți concentrezi atenția pe check (chiar dacă ai sau nu intenția de a face check-raise), decât dacă ai plasa pariuri. În situația dată, adversarii vor deschide range-ul pentru bluff, deci vei avea un mare avantaj asupra lor.

Concluzii

Check-raise în poker este o tactică puternică, având puterea de a schimba cursul jocului. Poate modifica dinamica așa de mult, aducând victorii neașteptate. Dacă ai citit cu atenție articolul, ai observat probabil că totul stă în cunoașterea adversarului. Orice tactică ai aplica, ține cont de comportamentul oponenților tăi!

Dacă ești începător, până să încerci asemenea tactici riscante, îți recomandăm să joci normal ca să poți surprinde mai ușor comportamentul ce-i dă de gol pe adversari. Iar dacă vrei pur și simplu să exersezi pokerul pentru reguli, vezi că avem un articol despre cum joci video poker gratis! Conține diferite reguli, combinații de mâini și chiar exemple de jocuri pe care le poți încerca în online, pe gratis. În jocuri, precum American Poker Gold, nu poți citi comportamentul dealerului (pentru că este un robot), dar te poți familiariza ușor cu regulile. Multă baftă!

Autor