reguli holdem poker

Reguli holdem poker: cum se joacă?

  aprilie 18, 2023

Holdem poker este una dintre cele mai populare variante ale jocului de poker. Ce trebuie să știi din seria de reguli holdem poker este că două cărți sunt împărțite cu fața în jos fiecărui jucător, iar apoi cinci cărți comune sunt împărțite cu fața în sus în trei etape. Totuși, despre aceste detalii vom discuta mai pe larg, ceva mai încolo.

După cum știi, poker holdem este una dintre cele mai jucate versiuni ale acestui joc de cărți. Popularitatea a crescut în anii 2000 datorită expunerii în televiziune, internet și literatura populară. Din acest motiv, ar trebui să descoperi 5 filme cu poker esențiale. În acea perioadă, holdem a surclasat pokerul în 7 cărți și a devenit cel mai tare joc de cărți din cazinourile din Statele Unite.

Simplitatea și popularitatea acestui joc a inspirat o mare varietate de cărți de strategie. Majoritatea acestor cărți recomandă o strategie care implică să joci relativ puține mâini, dar să pariezi cât se poate de des.

Reguli holdem poker – informații generale

Înainte de a-ți expune cele mai importante reguli holdem poker este foarte important să ai o privire de ansamblu asupra acestui joc. Astfel, dacă nu ești familiar cu subiectul, această secțiune te va ajuta foarte mult. După cum ți-am spus, popularitatea jocului a crescut la începutul secolului 21. De asemenea, tot atunci au apărut și reclamele de televiziune care promovau camerele de joc online și victoria la turneul World Series of Poker din 2003. Practic, canalele media au contribuit foarte mult la creșterea fenomenuluI Texas holdem poker.

Totodată, când discutăm despre ascensiunea acestui joc, nu trebuie să uităm și de creșterea online-ului. Posibilitatea de a juca online, ieftin și anonim a fost considerată una dintre cauzele principale ale creșterii holdem poker online. De asemenea, accesibilitatea este un alt factor important. Putând juca online, practic poți obține câștiguri oriunde și oricând, fără niciun stres.

Apropo

Pe site-ul nostru, ai mai multe ghiduri legate de acest subiect. Unul dintre ele este Unibet poker. Acolo vei descoperi diferite bonusuri, promoții, dar și numeroase turnee la care ai putea juca.

Multe site-uri poker online permit oamenilor să încerce jocurile gratis, oferindu-ți posibilitatea să capeți experiență. De asemenea, acestea pot reprezenta și o cale de intrare în turnee mari, cum ar fi World Series of Poker, dar și în turnee mai mici, cunoscute sub numele de sateliți. Alte aspecte, precum Pokerstars VR, permit utilizatorilor să joace nolimit holdem într-un cadru virtual, precum și alte jocuri de cazino populare, cum ar fi blackjack-ul.

Care este Obiectivul jocului poker holdem?

Până acum, suntem siguri că ai realizat faptul că acest joc este unul captivant și nu este întâmplătoare popularitatea sa în întreaga lume. La acest tip de poker, ca și la celelalte, indivizii concurează pentru o sumă de bani sau jetoane, mizate de către jucători. La reguli holdem poker suma totală este numită pot. Deoarece cărțile sunt împărțite aleatoriu și în afara controlului jucătorilor, fiecare dintre aceștia încearcă să controleze suma de bani pe care o pariază. Asta depinde de mâna de cărți pe care o are și de intuiția lor cu privire la ceea ce pot deține adversarii și cum se comportă aceștia.

Holdem este împărțit într-o serie de mai multe mâini. La încheierea fiecărei mâini, potul este de obicei acordat unui singur jucător. Cu toate acestea, există și cazuri în care premiul poate fi împărțit mai multor oameni de la masă. O altă posibilitate de încheiere a unei mâini apare atunci când toți jucătorii, cu excepția unuia, au dat fold și, prin urmare, au abandonat orice pretenție la pot. În acest caz potul este acordat jucătorului care nu a dat fold. Obiectivul jucătorilor câștigători nu este de a câștiga fiecare mână în parte, ci mai degrabă de a câștiga pe termen mai lung.

Pot face asta luând decizii mai bune din punct de vedere matematic și psihologic cu privire la când și cât de mult să parieze, să ridice miza, să plătească sau să renunțe. Evident, toate aceste detalii sunt extrem de importante înainte de a detalia mai pe larg cele mai importante reguli holdem poker.

Reguli holdem poker

Îți vom prezenta, în cele ce urmează, câteva noțiuni principale de regulament poker holdem.

 • Într-un joc de holdem poker, fiecărui jucător i se împart, la început, două cărți cu fața în jos; 
 • În mai multe runde de pariere, alte cinci cărți sunt eventual împărțite cu fața în sus în mijlocul mesei; 
 • Aceste cărți cu fața în sus se numesc „cărți comune”. Fiecare jucător este liber să folosească cărțile comune în combinație cu cărțile sale pentru a construi o mână de poker cu cinci cărți; 
 • Un jucător este dealer poker sau buton. Poziția acestuia se va schimba în sensul acelor de ceasornic. Cei doi jucători din stânga dealer-ului se numesc small blind și big blind; 
 • Atât jucătorul small blind, cât și cel big blind trebuie să plaseze pariuri. Aceștia sunt singurii care fac acest lucru înainte de împărțirea cărților; 
 • După ce s-au distribuit și restul cărților, prima rundă va începe cu jucătorul aflat în stânga big blindului. Acesta se poate arunca, poate plăti sau plusa; 
 • Pariurile vor continua să fie depuse tot în ordinea acelor de ceasornic. Fiecare jucător va avea dreptul să se arunce, să pluseze sau să plătească pariul cel mai mare plasat înaintea lor. Pentru a sta în joc și a vedea care este următoarea mână, toți jucătorii trebuie să fi pus în joc același număr de jetoane; 
 • După prima mână urmează flopul, în care sunt împărțite pe masă trei cărți comune, toate cu fața în sus; 
 • Pariurile se reiau, iar cei rămași în joc au posibilitatea de a spune pas, de a plusa, de a paria sau de a plăti pariurile anterioare; 
 • După terminarea celei de-a doua runde, se distribuie o altă carte comună, numită Turn; 
 • Cea de-a treia rundă începe cu jucătorul din stânga dealer-ului. Se va juca tot în ordinea acelor de ceasornic; 
 • La sfârșitul rundei 3 se distribuie o alte carte comună, numită River; 
 • A patra va începe cu primul jucător aflat în stânga dealer-ului. Pariurile vor continua în aceeași ordine până la stabilirea unui câștigător. Dacă doi sau mai mulți jucători rămân activi după încheierea acestei runde, cărțile acestora vor fi arătate. Cea mai bună mână va câștiga potul.

Alte idei la reguli holdem poker

Foarte important de menționat atunci când vorbim de reguli holdem poker este că blindurile pot fi diferite în funcție de structurile de pariere:

 • Nolimit holdem – big blind este egal cu valoarea celui mai mic pariu, iar small blind este în general jumătate din big blind; 
 • Limit holdem – jocurile vor fi denumite în funcție de dimensiunea blindurilor.

Reguli holdem poker – sfaturi și strategii

Acum că am expus cele mai importante reguli holdem poker este foarte important să cunoști și câteva strategii. Acestea te vor ajuta să joci cât mai bine și să fii cât mai calculat. Așadar, fără să o mai lungim, hai să vedem câteva sfaturi și strategii. Acestea te vor ajuta să fii un jucător de holdem poker cât mai eficient:

 • Joacă mai puține mâini și joacă-le agresiv – Există o limită de câte mâini de start poți juca înainte de flop în nolimit Texas Holdem. Dacă încerci să joci prea multe mâini, îți vei pierde jetoanele.
 • Semi-blufează agresiv – Dacă vrei să fii cu adevărat bun la poker, trebuie să blufezi eficient. Cea mai eficientă modalitate de a blufa este să lași cărțile pe care le ai să dicteze acest lucru.
 • Joacă rapid cu mâinile tale puternice pentru a crește potul și a câștiga mai mulți bani – În majoritatea cazurilor, cel mai bine este să pariezi mâinile tale puternice pentru a construi un pot consistent.
 • Dă-i fold atunci când nu ești sigur – A miza pe call prea des și în situații greșite este o modalitate foarte des întâlnită prin care poți pierde la poker.

Concluzii

Acum că am ajuns la final și ți-am prezentat cele mai importante reguli holdem poker, sperăm ca jocul să nu mai aibă niciun secret pentru tine. Tocmai de aceea, te poți considera pregătit de joc, fie fizic, fie online. În cazul în care mizezi pe cea de-a doua variantă, avem pentru tine cele mai tari promoții Pokerstars. Aruncă un ochi și alege ce e mai bun pentru tine. Îți dorim mult noroc!