Reguli Teen Patti

Teen Patti sau poker cu 3 cărți – cum se joacă?

  mai 2, 2024

Autor: Gabi

Actualizat: 17 mai 2024

Teen Patti este un joc de cărți cu origini din India, dar care a câștigat popularitate în întreaga lume. Este similar cu poker-ul, deci dacă-ți place acest joc al minții, vei învăța foarte repede noile reguli. Totuși, ca să-ți dezvolți strategia și să faci față adversarilor, vei avea nevoie de practică. Exact ca în cazul Hold’em, ai ocazia să te joci cu mintea celorlalți jucători, aplicând o mulțime de tactici, cum ar fi bluff-ul.

Reguli Teen Patti – cum se joacă?

Ca să joci Teen Patti, ai nevoie de un pachet standard de 52 de cărți. La masă pot participa între 3 și 6 jucători, iar scopul este să le iei jetoanele celorlalți, luând deciziile corecte. La sfârșitul pariului, cea mai bună mână de 3 cărți este cea câștigătoare. Diferența între acesta și alte jocuri de poker este că nu ai cărți comune cu adversarii. Practic, mână ta va fi formată numai din cărțile pe care le primești. Astfel, provocarea va fi mai mare când vei fi în situația de a prezice ce cărți are adversarul tău.

Ca să-ți răspundem la întrebarea „Cum se joacă poker cu 3 cărți?”, hai să trecem prin fiecare pas. În primul rând, jucătorii vor plasa primul pariu – ante. El reprezintă o sumă fixă și se decide la comun. Odată ce s-a stabilit miza, fiecare jucător va fi primi câte 3 cărți. După ce dealerul le-a împărțit, vei putea să joci „Văzut” și „Orb”, adică să te uiți sau nu la cărți.

Pariurile se vor face în sensul acelor de ceas, iar în Teen Patti, mizele mărite vor avea denumirea de Chaal. Astfel, dacă cineva joacă 10 de monede, Chaal va fi de 10. Următorul jucător poate să pună aceeași valoare sau poate ridica Chaal la 20, să zicem. Dacă Chaal este ridicat la 20 de monede, primul jucător va trebui să plaseze tot 20 ca să rămână în joc. Urmând aceste reguli, potul se poate ridica considerabil, mai ales dacă jucătorii continuă pariurile cu măriri.

În continuare, jucătorii pot da fold, call sau check. Runda de poker se termină când aceștia își arată cărțile. Și așa cum spuneam mai devreme, cel cu mâna mai mare (din 3 cărți) va fi cel care câștigă. De acum, runda următoare poate începe.

Teen Patti – reguli poker 3 cărți

În Teen Patti, prioritatea mâinilor poate să difere puțin, dar ca să fim siguri că înțelegi totul, îți vom face o listă. Iar dacă vrei să știi mai multe despre combinațiile la poker, citește ghidul nostru!

  • Trei de un fel: atunci când ai trei cărți cu aceeași valoare. De exemplu, un 5 de romb, un 5 de treflă și un 5 de pică. Cel mai bun trio este din trei Ași, iar cel mai prost este cu trei cărți de 2. 
  • Straight Flush: atunci când ai trei cărți de același tip. Cel mai bun este trio-ul As, Rege, Regină. Cea mai slabă mână este 4-3-2.
  • Straight: este exact ca cel de mai devreme, dar cărțile nu sunt de aceeași culoare. Exemplu de cea mai bună combinație aici: As inimă neagră, Rege inimă roșie, Regină treflă.
  • O combinație de 3 cărți, toate fiind de aceeași culoare.
  • Pereche: poți forma perechi de două cărți cu același rang. Cea mai bună mână cu o pereche este: Rege + o pereche de Ași. Pe de altă parte, cea mai slabă mână este o carte de 3 + o pereche de 2.
  • Cea mai mare carte: dacă n-ai reușit să formezi nici măcar una din variantele de mai sus, mâna ta este determinată de cartea cu cea mai mare valoare (de la 2 la As). Dacă un alt jucător are aceeași carte, câștigătorul dintre voi va fi cel care are a doua cea mai mare carte.

Regulament Teen Patti – cum se joaca poker cu 3 cărți Orb / Văzut?

Un mod interesant de a juca Teen Patti este orb. Unele jocuri îți permit să joci astfel, fără să te uiți la cărți. Când faci asta, miza pe care o vei plăti este doar jumătate din valoarea pariului întreg. Riscul evident este că nu vezi cărțile, deci nu știi dacă ai sau nu o mână puternică. Totuși, să pariezi doar jumătate de miză este un avantaj.

Deși există o șansă mare să pierzi, faptul că mizezi mai puțin te poate ține în joc o vreme mai lungă. Ba chiar ai putea să ai mâini bune. În plus, dacă nu ai cărțile la vedere, ești mai puțin distras, să zicem. Te poți focusa mai mult pe reacțiile adversarilor, încercând să observi ceva ce le trădează emoțiile. Dacă vrei să descoperi mai multe variante de poker, să știi că avem o întreagă serie de articole despre poker online!

Concluzii

Am ajuns la finalul prezentării lui Teen Patti și putem spune cu sinceritate că nu este un joc complicat. Se aseamănă din multe puncte de vedere cu pokerul clasic, așa că te vei obișnui repede cu regulile, mai ales dacă ești familiarizat cu subiectul. Dacă vrei să-l joci online și pe bani, sfatul nostru e să verifici la Pokerstars Casino. Ai șanse foarte mari să găsești ceva la acest operator. Pe lângă asta, la prima depunere te așteaptă un bonus de bun venit foarte avantajos. Multă baftă!

Autor