Wild la păcănele

Wild la păcănele: ce este?

  septembrie 15, 2021

Experții în jocuri ca la aparate știu deja despre ce vom discuta în acest articol. Totuși, pentru începători simbolurile Wild la păcănele pot părea misterioase. Ei bine, dacă te numeri printre aceștia, suntem siguri că după ce citești rândurile ce urmează vei putea recunoaște ușor jocurile de păcănele cu Wild!

Este, așadar, un ghid pentru cei aflați la începutul experienței în lumea slot machines. Și îți spunem de la început că Wildurile sunt, cu certitudine, cele mai bune simboluri dintr-un joc, alături de Scatter și de Bonus. 

Ce este un Wild la păcănele?

Un simbol Wild la păcănele mai e cunoscut și sub numele de Joker. Bine, unii îi spun și simbol sălbatic, deși trebuie să recunoști că sună puțin ciudat. Acesta este cel care înlocuiește orice alt simbol într-un slot, cu excepția suratelor sale Scatter sau Bonus. De obicei este menționat în jocul de păcănele cu Wild ce anume nu poate înlocui protagonistul nostru de azi.

CE E UN WILD

Pe scurt, un Wild la jocuri de aparate este un simbol special ce te ajută să creezi mai multe câștiguri. El poate cu ușurință să transforme o învârtire plictisitoare, ce plătește pe simbolurile de bază, într-o super victorie în care vei sări în sus de bucurie.

Sunt mituri la păcănele care spun că Wild-ul nu-i așa important și că mai bun e Scatterul. Ei bine, sunt ușor de demontat. Dacă joci câteva păcănele cu Wild gratis vei vedea rapid că simbolul poate da cu ușurință cel mai mare câștig pe o singură linie. 

Diferențe dintre Scatter și Wild la sloturi

Mai sus am spus că mulți consideră Scatterul mai important ca simbolul Wild la păcănele. De fapt, amândouă sunt importante și-ți pot oferi atât câștiguri foarte mari, cât și distracția pe care suntem siguri că o cauți.

Scatter-ul este, de obicei, un simbol ce activează funcția cu rotiri gratis. Sau una bonus, cu premii și multiplicatori. Apare mai rar ca Wild-ul și, după noi, nu la fel de palpitant. De ce zicem asta? Pentru că Wild-ul la păcănele poate apărea sub foarte multe forme, cu rolul de a crea o atmosferă fantastică. Poate de aceea jocurile de păcănele cu Wild sunt atât de populare! 

Tipuri de Wild la păcănele

Acum e timpul să vorbim despre câte tipuri de Wild la păcănele există! Pe scurt, sunt mai multe feluri de simboluri sălbatice, nu doar cel clasic, ce apare într-o singură poziție pe role și doar înlocuiește alte simboluri. Acestea sunt:

 • Clasice;
 • Staked sau Stivuite;
 • Expansibile;
 • Aleatoare;
 • Plimbătoare;
 • Sticky sau Lipicioase;
 • Cu Multiplicatori.

Urmează să vorbim despre toate, mai pe larg, în cele ce urmează. Este important să cunoști tipurile lor, astfel încât să găsești rapid opțiuni profitabile când urmează să joci păcănele pe bani reali

Wild Clasic 

Clasicul Wild la păcănele apare, după cum am menționat mai sus puțin, doar într-o singură poziție pe role. El va înlocui astfel orice simbol, cu excepția celor speciale (Scatter și Bonus) pentru a crea o combinație cât mai bună. 

Majoritatea jocurilor de păcănele au Wild clasic, simbolul putând apărea fie pe toate rolele, fie doar pe unele. Cel mai bine este să citești regulile slotului ales, astfel încât să știi exact cum creează combinații câștigătoare.

Wild Stacked

Ce-i super fain la Stacked Wild e că poate completa toate spațiile unei păcănele, asta dacă jocul nu are Scatter. Așa poate fi generat câștigul maxim al slotului, unul care cu siguranță te va face fericit.

Simbolul Stacked este și el ușor de recunoscut. Acest tip de Wild la păcănele face jocul mult mai interactiv, pentru că specialele pot ocupa atât o rolă întreagă, cât și mai multe role deodată. Wildurile Stacked se numesc și Stivuite pentru că se rotesc pe role lipite – adică câte 3 sau mai multe în același timp. Ele se pot opri în totalitate pe rolele pe care cad.

Wild Expansibil

De regulă, la păcănele cu Wild expansibil vei vedea că simbolul se întinde doar pe orizontală. Așa poate genera câștiguri bune, chiar dacă nu la fel de frumoase ca cele oferite de un Stacked Wild. 

Deci, acest tip de Wild la păcănele este mai mult distractiv decât profitabil. Apare cel mai des în timpul funcției cu rotiri gratis și se extinde pe căsuțele adiacente pentru a crea combinații. Totuși, vezi că modul în care se extinde nu-i același la toate păcănelele. Unele Wilduri Expansibile pot, de exemplu, să se extindă în toate direcțiile. 

Wild Aleatoriu

Aceste tipuri de Wild la păcănele sunt puțin mai rare și apar, de obicei, în timpul rundelor gratis. Uneori le mai poți găsi și în mini jocurile declanșate de simboluri precum Scatter sau Bonus. 

Cum funcționează jocurile de păcănele cu Wild Aleatoriu? Păi, în timpul unei rotiri din funcție (sau mini joc) se poate declanșa caracteristica ce transformă simbolurile în aceste Wilduri. Deseori este ales un anumit simbol pentru a fi transformat.

Wild Plimbător

Poți da și de simboluri Wild la păcănele care se mișcă aleator pe role. Ei bine, acestea sunt numite, intuitiv, plimbătoare. Pentru că-și schimbă pozițiile de la o învârtire la alta, generând în acest mod combinații câștigătoare.

Deci, un Wild Plimbător va ateriza pe anumite role ale jocului și va rămâne acolo până la Spinul următor. În mod normal, el se plimbă de la stânga la dreapta și dispare când ajunge la marginea jocului. În unele păcănele se poate deplasa și invers, de la dreapta la stânga.

Wild Sticky

Sunt destul de des întâlnite și ele, semănând puțin cu Stacked Wild la păcănele. Totuși, simbolurile sălbatice lipicioase apar pe anumite role și sunt păstrate în anumite condiții. Depinde de la joc la joc!

Unele Wilduri Sticky rămân pe poziții pentru un anumit număr de runde. Altele stau acolo unde au fost generate doar până când câștigi. În cazuri mai rare, aceste simboluri rămân lipite până când declanșezi Wilduri suplimentare. Deci, în esență, sunt foarte distractive. 

Wild cu multiplicatori

Sunt printre cele mai râvnite tipuri de Wild la păcănele, deși seamănă mult cu versiunile clasice. Deci, această variantă a simbolului va apărea pe o rolă sau pe mai multe, într-o singură poziție, construind cea mai bună linie de câștig.

Totuși, comparativ cu un Wild de aparate clasic, cel cu Multiplicatori va oferi, după cum îi spune și numele, un multiplicator. Vei putea întâlni multiplicatori de la x2 la x20, depinde de jocul pe care-l alegi. Așadar, premiul tău poate fi mărit cu mult!

Cum recunoști jocurile de aparate cu Wild?

Sperăm că am descris cât mai clar tipurile de Wild la păcănele și că acum știi cum să le recunoști. Și cum să alegi exact jocurile care ți se potrivesc. Pe scurt, iată cum recunoști jocurile sloturi cu Wild:

 • Wild-ul este simbolul care conduce la obținerea de câștiguri înlocuind alte simboluri;
 • Acesta nu înlocuiește, de regulă, simboluri precum Scatter sau Bonus;
 • Simbolul poate apărea doar pe anumite role, menționate în secțiunea de informații despre joc;
 • El poate să-ți ofere atât câștiguri simple, cât și în multiplicatori;
 • Wild-ul nu generează rotiri gratuite sau mini jocuri;
 • Simbolul apare mai greu decât cele de bază (la fel și ca celelalte speciale).

Jocurile de păcănele cu Wild nu-s chiar greu de recunoscut. Totuși, multitudinea de tipuri în care apare speciala te poate induce în eroare. Înțelege caracteristicile de bază ale ei, apoi poți fi sigur că vei avea strategii mai bune de joc!

Recomandări de păcănele cu Wild

În cele ce urmează îți vom recomanda câteva jocuri în care este prezent acest simbol special. Nu uita! Un Wild la păcănele poate aduce cele mai bune câștiguri – deci după ce joci demo, încearcă și pe bani reali, într-un casino online licențiat!

Rainbow Wilds Megaways 

Este o păcănea cu Wild de la 1×2 Gaming cu RTP de 95,8%. În aceasta vei da de un Wild cu multiplicator, dar și de unul lipicios ce oferă multiplicatori în cascadă. De fapt, sunt două Wilduri Sticky în joc, deci merită să-l joci. 

Joacă Rainbow Wilds Megaways!

Wonderland Wilds

Este un joc ca la aparate produs de Stakelogic, în care vei păși în minunatul tărâm din Alice în Țara Minunilor. Are RTP de 95,6%. Wild-ul din slot este unul simplu, ce înlocuiește toate simbolurile în afară de Scatter. Totuși, jocul are o surpriză – în timpul funcției cu rotiri, simbolurile medii pot fi transformate în Wilduri. 

Joacă Wonderland Wilds!

Rumpel Wildspins

Jocul este unul marca Novomatic, cu structură 5×3 și 20 de linii de plată. RTP-ul lui este de 95,1%. Wild-ul din slot este un spiriduș ce înlocuiește orice alt simbol (fără Scatter) și poate plăti până la 2000 de credite.

Joacă Rumpel Wildspins!

Wild West Gold

Este un slot produs de Pragmatic Play, cu un RTP foarte bun, de peste 96%. În el ai parte de un Wild Clasic, ce apare pe rolele 2, 3 și 4, ce plătește în multiplicatori de 2x, 3x sau 5x. 

Joacă Wild West Gold!

Burning Wild

Este, de asemenea, un joc produs de Novomatic. Are simboluri specifice jocurilor de aparate clasice, adică șeptari, fructe și clopoței, iar RTP-ul lui este unul bun, de 95,17%. Wild-ul din păcănea este de tip clasic, înlocuind simbolurile în afară de cel Scatter. 

Joacă Burning Wild!

Concluzii

Acum că ai aflat totul despre Wild la păcănele, sperăm că-ți va fi mai ușor să alegi sloturile care îți plac. După cum am mai spus, simbolul sălbatic este prezent în mai toate jocurile produse azi, oferind câștiguri de la bune la fenomenale. Fie că dai de un Sticky sau de un Expansibil, suntem siguri că te vei distra de minune!