Scatter la păcănele

Scatter la păcănele: ce este?

  februarie 27, 2022

Termenii folosiți la jocurile de sloturi cazino pot părea complicați pentru începători. De aceea azi vom vorbi despre unul dintre ei – despre simbolul Scatter la păcănele. Sigur, am mai discutat despre acesta și în articolul ghid despre speciale la jocurile de aparate. Însă în cele ce urmează ne vom dedica lui și numai lui!

Așadar, dacă abia înveți cum să joci păcănele pe net, în rândurile ce urmează vei descoperi detalii despre unul dintre cele mai importante simboluri speciale. Rămâi alături de noi!

Scatter la păcănele: ce este?

Ești gata să afli ce e un Scatter la păcănele? Ei bine, după cum am zis și mai sus, Scatterul este un simbol special. Într-un joc slot vei avea mereu simboluri de bază și unele aparte, care declanșează anumite funcții, cum e cea de rotiri gratuite. Simbolurile de bază sunt, de obicei, cele ce construiesc tematica și plătesc simplu, în funcție de numărul aparițiilor lor. Specialele, pe de altă parte, variază de la un joc la altul. De regulă, acestea din urmă sunt Wilduri, Scatteruri și Bonusuri.

Jocurile de sloturi cu Scatter sunt populare tocmai pentru că pot genera câștiguri mari. La fel ca în cazul simbolurilor de bază, cel Scatter va declanșa câștiguri în funcție de numărul aparițiilor sale. Și de modul în care se afișează pe role! El poate declanșa funcții bonus, runde gratis sau multiplicatori, în funcție de joc.

Știai că? Primele jocuri slot machine aveau mai toate Scatterul reprezentat de cireșe? Poate de aceea încă sunt populare jocurile de păcănele cu cireșe!

Păcănele cu Scatter: care e mecanismul de funcționare?

Din cele zise mai sus rezultă că simbolul Scatter la păcănele este unul dintre cele mai importante. Totuși, pentru a vedea exact cum funcționează acesta este nevoie să consulți mereu tabelul cu informații al jocului ales. Noi, în continuare, îți vom oferi câteva informații generale. Însă timpurile se schimbă, iar producătorii de păcănele ne surprind tot mai des cu fel de fel de caracteristici, deci e musai să fii corect informat. 

 • În meniul cu informații, în tabelul de plăți, vei găsi detalii despre jocul de păcănele cu Scatter pe care îl joci. Acolo vei afla cât valorează simbolul special, rolul său și condițiile prin care oferă câștiguri.
 • În general, un Scatter la păcănele va declanșa runde bonus sau multiplicatori. În majoritatea sloturilor este nevoie de minim 3 astfel de simboluri pentru a declanșa o funcție specială. 
 • În multe păcănele poți ca, în timpul funcției declanșate, să mai întâlnești un Scatter. Așa poți să-ți mărești foarte mult câștigurile. 
 • Multe păcănele cu Scatter au structuri cu 5 role. Totuși, mai nou vei găsi simbolul și în jocurile de aparate complexe, cu structuri mai mari. 
 • Simbolurile Scatter nu trebuie să se alinieze pe anumite linii de plată. Ele pot plăti când apar oriunde pe rolele jocului. 
 • Nu toate păcănelele online au acest simbol. Sunt unele care au doar Wild, deci Scatter-ul nu este o caracteristică obligatorie. Însă e recomandat să fie, dat fiind faptul că poate aduce câștiguri mai mari. 

Tipuri de Scatter la păcănele

Putem clasifica un Scatter la păcănele în funcție de modul în care acționează sau, mai exact, de ce oferă el. Cel mai des vom întâlni:

 • Scatter ce declanșează rotiri: este cel mai des întâlnit, multe dintre jocurile sloturi cu Scatter având funcție cu free spins. Unele simboluri pot declanșa mai multe opțiuni cu rotiri, fiecare oferind un anumit număr. Iar tu va trebui să-ți alegi norocul, fără să știi. 
 • Scatter ce declanșează multiplicatori: în unele păcănele Scatter-ul va declanșa multiplicatori de câștig. Dacă apare de un anumit număr de ori, în anumite condiții, va multiplica cu un anumit număr câștigul din runda în care a fost activat. 
 • Scatter ce declanșează bonusuri: va juca practic rolul primului tip de Scatter, doar că în loc de rotiri, va declanșa alte bonusuri. De exemplu, poți găsi păcănele cu Scatter în care simbolul va declanșa cufere cu comori – iar tu, din nou, va trebui să alegi cufărul pe care-l vei deschide. 

Simbolul Scatter la păcănele este total diferit de cel Wild. Deși apar cam mereu împreună, un simbol Wild la sloturi poate fi mai puțin valoros. Sigur, există și jocuri în care acesta aduce câștiguri uriașe!

Cum știi că joci jocuri aparate cu Scatter?

Nu prea ai cum să știi că joci la aparate cu Scatter dacă nu consulți tabelul de plăți, mai ales dacă ești începător. Simbolul Scatter la păcănele este, de regulă, cel care oferă cele mai mari câștiguri dintr-un joc, deci vei descoperi imediat care e el în tabel! 

Dacă ai ani buni de experiență, poate-l poți detecta direct pe role. Asta mai ales când plătește! Cum am zis, e cel ce are cele mai bune plăți. De asemenea, un alt indiciu este dat de cum arată. Scatter-ul este, în majoritatea cazurilor, un simbol reprezentativ pentru tematica păcănelei care-l conține. 

Exemple de sloturi cu Scatter gratis

Mai sus am spus cam totul despre Scatter la păcănele. Însă nu putem să te lăsăm să pleci fără câteva recomandări de păcănele ce au acest simbol. Am ales câteva nume care ne-au bucurat, plus câteva recomandate de jucătorii de pe Joc Păcănele. Hai să vedem ce sloturi cu Scatter poți juca gratis la noi!

 • Sweet Bonanza Pragmatic: în acest slot, Scatterul este reprezentat de o acadea și va declanșa 10 rotiri gratis. În timpul rundelor, dacă nimerești iar simbolul, vei putea lua un multiplicator de la 2x la 100x miza. Dacă vrei să joci pe bani, poți juca Sweet Bonanza la Unibet.
 • Crypt of The Dead BluePrint: acest slot moden ne încântă cu o tematică foarte frumoasă și plăți generoase. Simbolul Scatter la păcănele Crypt of The Dead este reprezentat de criptă și joacă și rol de Wild. Deci poate înlocui simboluri și poate declanșa și runde gratis. În cele din urmă vei alege un simbol care să rămână pe role până când funcția se termină, astfel oferind câștiguri tot mai mari.
 • Candy Links Bonanza Stakelogic: jocul are de toate, de la funcția Hurricane Links la Roata Norocului ce oferă super multiplicatori. În acest joc de păcănele cu Scatter, simbolul nostru special declanșează bonusul cel mare, ce aduce runde gratis. Iar în timpul rundelor vei avea și super multiplicatori de pariu!

Alte păcănele cu Scatter gratis pe care să le joci la noi: Reel Diamonds (are 2 Scatteruri), Tower of Power, The Book Beyond, Crystal Hot 40 etc. Sigur, și în lista de clasice vei da de multe jocuri cu acest simbol special, Deci cercetează în voie categoriile din site și distrează-te gratuit oricât dorești!

Concluzii

Acum că știi ce-i un Scatter la păcănele, suntem siguri că vei căuta doar acele jocuri care au acest simbol. Și ține minte! Scatterul este poate cel mai valoros simbol dintr-un joc de aparate, el generând câștiguri colosale prin activarea unor funcții ca cea de free spins sau bonus. Distracție plăcută!