Mituri despre păcănele

Mituri despre păcănele: care e adevărul?

  octombrie 14, 2021

Dintotdeauna au existat subiecte mai sensibile, în jurul cărora se învârt păreri pro și contra, idei adevărate sau false. Ei bine, de aceea am ales azi tema mituri despre păcănele. Acestea din urmă sunt jocuri de noroc populare, poate chiar cele mai populare, așa că e normal să existe multe discuții pe seama lor. Unele zvonuri sunt reale, altele nu chiar. Și e bine să știi ce-i adevărat și ce nu, asta pentru a te bucura pe deplin de pasiunea ta!

Unul dintre cele mai populare mituri despre sloturi se referă la plăți. Da, e fix ăla care afirmă că sloturile sunt măsluite astfel încât cazinourile să iasă în câștig. Înainte să-l crezi, citește despre RNG la păcănele, vezi cum funcționează un astfel de joc și trage singur concluzii.

Mituri la păcănele: câteva cuvinte, înainte de listă

La fel ca în mai toate cazurile, și în cel al seriei de mituri la păcănele avem același principiu la bază: informațiile circulă rapid, extrem de rapid. Și nu tocmai corect! Mai ales de când cu internetul și dezvoltarea lui accelerată. Având acces la atât de multe informații, e normal să primim și unele nu tocmai ok. 

În continuare, în lista de mituri la păcănele ca la aparate, vom face tot posibilul să clarificăm unele lucruri. Mereu am fost sinceri cu jucătorii noștri, asta pentru că și noi ne dorim sinceritate. Facem tot posibilul să oferim cea mai bună informație și de multe ori testăm chiar noi, înainte de a recomanda ceva.

Și încercăm să avem cuvintele potrivite și pentru jucătorii aflați la început de drum, cum am făcut în ghidul despre păcănele. Ne dorim să fim de ajutor, nu doar un site unde joci gratis sloturi. Și nu suntem experți, ci doar la fel de pasionați ca tine!

Mituri despre păcănele: pe scurt

În cele ce urmează vom detalia câteva mituri despre păcănele. Sigur, există nenumărate discuții pe tema sloturilor și nu vom putea acoperi totul într-un singur articol. Deci, am ales subiectele cele mai sensibile, pe care le vom analiza împreună. 

Cele mai populare mituri despre sloturi sunt:

  • Păcănelele sunt măsluite, deci casa câștigă mereu
  • Jackpoturile se câștigă doar dacă bagi bani mulți
  • Dacă iei jackpotul la o păcănea, ea nu va mai plăti după un altul
  • AutoPlay-ul generează câștiguri mai mici decât Spinul
  • Rundele gratis din bonusuri nu aduc câștiguri
  • Sloturile plătesc mai bine dacă mizele sunt mai mari
  • Jackpoturile progresive sunt câștigate doar în weekenduri
  • Păcănelele clasice plătesc cel mai bine
  • RTP-ul contează cel mai mult în alegerea unui slot

Deci, avem un total de 9 mituri despre păcănele, pe care urmează să le descriem pe larg. Hai să vedem ce e adevărat și ce nu!

Păcănelele sunt măsluite, deci casa câștigă mereu

Este unul dintre cele mai populare mituri despre păcănele, de aceea l-am menționat și mai sus puțin. Ei bine, răspunsul la întrebarea Păcănelele sunt măsluite astfel încât casa să iasă în câștig? este un NU. Totuși, nu e un nu din toată inima, pentru că trebuie să mai știi ceva. 

Știai că

Păcănelele funcționează toate pe baza sistemului RNG. Ce-i drept, acesta poate fi influențat prin anumite mijloace. Ce-i și mai adevărat e că, dacă alegi să joci la un cazino online de top, nu vei avea astfel de probleme. Asta pentru că operatorii cu licență ONJN sunt verificați frecvent, iar dacă au astfel de practici ilicite sunt grav penalizați. Chiar cu închisoarea.

Deci, dacă alegi să joci la cazinouri licențiate cu siguranță te vei bucura de servicii corecte. Și vei avea șansele de câștig pe care ți le-a oferit destinul tău. Deci, acesta este unul dintre acele mituri despre păcănele nu tocmai fals, dar nici adevărat. Trebuie să fii atent și totul va fi bine!

Jackpoturile se câștigă doar dacă bagi bani mulți

Sunt multe mituri despre păcănele care fac referire la câștiguri sau la obținerea lor. Iar acesta este un altul dintre ele, demn de luat în calcul. Mulți cred încă faptul că jackpoturile sunt declanșate doar dacă investești mult în păcăneaua aleasă. Și e cât se poate de fals acest lucru!

Jackpoturile, la fel ca specialele sau câștigurile simple, sunt declanșate aleatoriu. Nimic nu le influențează, poate doar norocul cu care te-a înzestrat natura. Deci, dacă joci la păcănele cu jackpot cu mize mici cu siguranță ai aceleași șanse ca cel care le joacă cu mize mai mari. 

Dacă iei jackpotul la o păcănea, ea nu va mai plăti după un altul

Este un altul din miturile despre păcănele care scot în prim plan jackpotul. Și mai avem unul în lista noastră de 9 mituri la jocuri de aparate, pentru că este cel mai fascinant lucru din domeniul slot machines. 

Mulți evită să joace o păcănea care tocmai a dat premiul cel mare. Deși pare evident la o primă privire faptul că nu va mai plăti, lucrurile nu stau chiar așa. Și-ți vom spune de ce. Da, ai ghicit, e vorba iar de principiul RNG de funcționare.

Sigur, nu ar fi indicat să bagi bani într-o păcănea care tocmai a plătit jackpotul, dar nu pentru că nu poți imediat declanșa altul. Ci pentru că, dacă e vorba de un jackpot progresiv, câștigurile vor fi ceva mai mici. Dar nici chiar de trecut cu vederea, așa că nu te lăsa influențat de acest mit despre păcănele!

AutoPlay-ul generează câștiguri mai mici decât Spinul

În lista de mituri despre păcănele am simțit nevoia să-l adăugăm clar și pe acesta. Asta pentru că, după părerea noastră, este unul dintre cele mai ciudate zvonuri. Luând iar în calcul principiul de funcționare al aparatelor, chiar nu există diferențe în ceea ce privește oferirea câștigurilor între AutoPlay și Spin.

Deci, la întrebarea Autoplay-ul declanșează câștiguri mai mici decât Spinul? răspunsul este NU. Atât AutoPlay-ul, cât și Spinul, pot declanșa aceleași câștiguri. Singura diferență dintre butoane este experiența oferită. Primul îți permite să te bucuri de tematică și să vezi cum curg plățile, iar cel de-al doilea te bagă în acțiune. Și te face să stai cu sufletul la gură la fiecare rotire. 

Rundele gratis din bonusuri nu aduc câștiguri

Dacă ai mai jucat la aparate online, probabil știi că există bonusuri cu rotiri gratis. Da, avem și noi câteva pe care le prezentăm pe site și pe care le poți revendica ușor. Și normal că vom răspunde cu NU ESTE ADEVĂRAT la unul dintre cele mai valide mituri despre păcănele: Rundele gratis din bonusuri nu aduc câștiguri.

Am spus normal și apoi valid, deci deja te îndoiești de noi. Te rugăm să ai puțină răbdare. Am afirmat că ar fi unul dintre cele mai valide mituri despre păcănele pentru că-i strâns legat de primul din lista noastră. Și e normal să crezi că un cazino vrea să îți ia banii din moment ce nu știi multe despre cum funcționează domeniul. Dar, din moment ce descoperi adevărul, vei distruge toate aceste mituri singur.

Deci, aducem iar în discuție subiectul RNG. Și îți spunem că sloturile sunt jocuri de noroc, la care câștigurile sunt declanșate prin apăsarea butonului de Spin. Așadar, din moment ce ai primit un bonus cu rotiri, ai mai multe șanse, gratuite, să declanșezi victorii. Din nou, ține de noroc! Un bonus cu 200 rotiri se poate dovedi norocos, iar un altul cu 20 poate să-ți dea 1 care să te facă cu adevărat fericit. Zeița Fortuna decide!

Sloturile plătesc mai bine dacă mizele sunt mai mari

E tot unul dintre acele mituri despre păcănele la care putem răspunde ușor. Mai ales că deja am vorbim mai sus despre jackpoturi. E cam același lucuru, doar că acum este vorba de cum plătește un slot la modul general. 

Ei bine, din nou, dacă pui mize mari nu-i musai să primești câștiguri. Sigur, dacă ai pune pe o rotire norocoasă un pariu mai mare, câștigurile vor fi și ele mai bune. Dar o miză mare nu-ți garantează reușita. Cel mai bine e să testezi întâi cu mize mici un joc, să vezi cum se formează câștigurile și cum vin specialele. Apoi, treptat, poți crește pariul. Însă, ai grijă! Dacă te avânți din prima cu mize mari, pentru că așa crezi că vin mai repede plățile, e posibil să rămâi repede fără bani în cont. 

Câștigi jackpoturi progresive dacă joci în weekend

Nici nu știm de unde a apărut acest zvon – e unul din acele mituri despre păcănele greu de digerat. E ciudat că unii cred că jackpoturile progresive sunt setate astfel încât să fie luate în weekenduri.

Păcănelele, fie că le joci în timpul săptămânii sau în zilele de odihnă, funcționează mereu la fel.

Deci, NU. Jackpoturile progresive pot fi luate clar în orice zi. Poți juca și luni, și duminică. Dacă ai norocul de partea ta, iei jackpotul și punct. Posibil ca acest mit despre sloturi să fi apărut dintr-un motiv totuși. Anume? Păi, în weekend oamenii joacă mai mult la cazinouri și automat apar și câștiguri. Cam asta ar fi singura legătură. Totuși, dacă tu speri la un jackpot, joacă cu încredere în orice zi în care te simți norocos!

Păcănelele clasice plătesc cel mai bine

Știi deja că unele dintre cele mai populare păcănele sunt clasice, de alea cu fructe, șeptari sau BAR, cu structuri simple și design ce stârnește nostalgia. Ei bine, dacă sunt cele mai jucate nu înseamnă că sunt și cele mai profitabile. Sunt foarte multe păcănele noi, cu tematici ieșite din tipar, ce oferă câștiguri fabuloase.

Deci acesta este unul dintre acele mituri despre păcănele pe care poți să-l demontezi ușor. Și știi cum? Testând mai multe sloturi moderne. Și poți juca chiar gratis, doar pentru a vedea că nu doar clasicele sloturi sunt minunate! 

RTP-ul contează cel mai mult în alegerea unui slot

Da, RTP-ul contează în alegerea unui slot. Însă nu cel mai mult! De aceea am pus acest subiect ultimul pe lista de mituri despre păcănele. E musai să știi că sunt și alți factori care influențează procesul de selecție și care te pot ajuta să obții experiența pe care o vrei. 

RTP-ul la păcănele sau, altfel zis, rata de returnare către jucător, este un factor important în alegerea unui joc. Dacă RTP-ul e mare, atunci jocul, matematic vorbind, va plăti mai bine. Totuși, o influență mare în asta o are și volatilitatea, precum și specialele. Vei vedea că unele jocuri cu RTP mai mic, dar volatilitate medie, îți vor oferi satisfacție mai mare. La fel e și cazul unor sloturi cu RTP mediu, dar care are speciale ce se declanșează super ușor.

Deci, în căutarea următoarei distracții, vezi și ce RTP are, dar și ce volatilitate, ce plăți are pe simbolurile de bază și cu ce speciale este dotat. Apoi, nu uita de factorul tematică. Până la urmă trebuie să joci ce-ți place și ce crezi că îți poate aduce noroc!

Concluzii

Așadar, există multe mituri despre păcănele, mare parte din ele fiind false. Unele au însă și un sâmbure de adevăr. Pentru a te distra cum trebuie, fii în primul rând atent la locul unde joci. Dacă alegi un cazino licențiat, oricare ar fi el, fii sigur că nimeni nu va măslui aparatele. Apoi, joacă de plăcere și nu uita că sloturile sunt jocuri de noroc, deci principiul lor de funcționare e mereu același!