...

Autor: Gabriel

Actualizat: 3 mai 2023

Jackpot păcănele

Un jackpot păcănele este principala atracția a jocurilor de noroc. Îi vor tenta mai ales pe cei aflați în căutarea unor câștiguri mari și rapide. Lucrurile nu stau chiar așa simplu, însă, deoarece modul de premiere este relativ diferit la ele. Ne propunem să dezvoltăm mai mult subiectul în acest articol. Iar pentru alte informații, ai la îndemână un dicționar de termeni la păcănele online, pentru început.

Jackpot păcănele: ce trebuie să știi?

Te întrebi ce este un jackpot păcănele și cum se câștigă el? Ei bine, se traduce printr-un premiu imens, comparativ cu câștigurile obișnuite la runde. El este cel care atrage foarte mult jucătorii către un anumit joc. Cine nu și-ar dori să primească milioane de credite în loc de câteva sute, de exemplu?

Jocurile de păcănele cu jackpot sunt la mare căutare pentru români, la ora actuală. De ce? Pentru că oferă speranța câștigării unei sume impresionante cu o investiție minimă. Tu mizezi atât cât dorești la fiecare rundă, dar aceste pariuri îți aduc șansa la un super premiu, numit și jackpot.

Astfel de premii nu sunt de un singur tip. Ele diferă de la cazino la cazino, de la producător la producător și chiar de la joc la joc. Totuși, ele pot fi grupate în câteva mari categorii. Hai să vedem care sunt acestea!

Tipuri jackpoturi păcănele

La jackpot păcănele există clasificări în funcție de tipologia premiilor și de cine poate câștiga premiul. Astfel, vom avea nu mai puțin de 4 categorii. Luând în considerare modul în care se stabilește premiul jackpot aparate, avem jackpotul fix și pe cel progresiv.

Jackpot fix

Este vorba despre un premiu jackpot păcănele special, cu valoare fixă. El rămâne același pe toată durata jocului. Practic, tu învârți rolele și, de fiecare dată, ai posibilitatea de a-l câștiga. Ca și valoare, un jackpot joc păcănele fix va fi format dintr-un număr prestabilit de fise sau credite.

Acest tip de jackpot păcănele mai poartă denumirea de jackpot flat sau standalone. Nu contează câți jucători concomitenți are jocul sau ce pariuri fac ei. Nu se resetează după ce l-ai câștigat și își păstrează valoarea. Se întâlnește mai des deoarece premiul în sine e de multe ori mai mic decât cel de la un jackpot păcănele progresiv.

Totodată, e specific jocurilor cu câștiguri mai mici, dar constante, adică dese. Poți încerca să prinzi astfel de jackpoturi prin jucarea unor runde cu miză minimă, deoarece cresc șansele declanșării sale. Atenție! La pariurile cu miză minimă, și jackpotul va avea o valoare minimală. Exemple de jocuri cu jackpot fix și un bun RTP la păcănele sunt Thunderstruck 2 și Da Vinci Diamonds.

Jackpot progresiv

Un jackpot păcănele progresiv are o valoare variabilă. Este foarte mult influențat de mizele jucătorului și alor celorlalți. Asta se întâmplă deoarece fondul potului e format dintr-un procent al mizelor jucate de toți cei care participă la joc.

Cum funcționează aceste jackpoturi păcănele? La fiecare miză pusă, fondul de câștig are o creștere direct proporțională cu banii pariați. Îți poți da seama că valoarea sa poate ajunge să fie uriașă, de aici și atractivitatea sa. Totuși, după ce este câștigat acest tip de jackpot, valoarea se întoarce la 0, de unde va începe să crească din nou, până un alt norocos îl va revendica.

Toți cei care joacă un joc cu jackpoturi păcănele progresive pot să îl câștige, indiferent de platforma de pe care joacă. Competiția la aceste tipuri de jocuri este mai mare, deoarece fiecare dorește să ia cel mai mare premiu cu o investiție cât mai redusă. Și, pe măsură ce joacă mai mulți același joc, jackpotul său progresiv va fi tot mai mare.

În general, acest tip de jackpot păcănele este căutat de cei care iubesc să joace mai multe runde o dată. Astfel, ei vânează premiul cel mare, dar și contribuie la valoarea sa. Se întâlnește la sloturi ca 40 Super Hot, Rise of Ra, Shining Crown sau Burning hot, dar și la jocuri de masa sau cazino.

Jackpot păcănele – clasificare după clienți

Unele jocuri cu jackpot păcănele se vor adresa doar clienților unui cazino, în timp ce altele sunt universal valabile. Iată care sunt categoriile:

  • Jackpot local – este un premiu care se adresează doar clienților unui anumit casino.
  • Jackpot global – poate fi câștigat de jucători oriunde de pe internet. Valorile premiului pot fi mult mai ridicate, în acest caz.

Premii jackpot la păcănele

Ce premii se dau la jackpot păcănele? Valoarea poturilor diferă foarte mult de la un joc la altul. În general, se vor acorda premii în credite sau fise, ori alte simboluri folosite în schimbul banilor reali.

Dacă unele jocuri vor avea un jackpot fix, de 10000 de fise să spunem, cele progresive pot trece cu mult de milion. Nu degeaba există recorduri de premii de zeci de milioane de euro

Trebuie să știi că jocurile cu jackpot progresiv au un RTP mai scăzut, sub media de 96%, de obicei. Iar „intrarea” poate fi mai costisitoare, adică miza minimă e mai mare decât în mod normal. Consideră acest aspect o plată pentru creșterea potului după fiecare rotire pentru câștiguri jocuri ca la aparate.

Când se dă jackpotul

Pentru a câștiga un premiu jackpot păcănele trebuie să știi când se dă acesta. În general, acest tip de premiu se acordă aleatoriu, oricine joacă putând avea șansa de a câștiga. Una din multele întrebări frecvente despre păcănele sau chiar cazinouri în general este aceasta, legată de jackpot.

Deci, când se activează un jackpot sloturi? La finalul fiecărei rotiri are loc o selecție aleatorie. Valoarea mizei puse de tine nu are importanță. Poate fi necesară trecerea printr-un mini-joc pentru a câștiga un jackpot, lucru evidențiat în jocurile EGT cu patru jackpoturi bazate pe culorile cărților de joc. La jocurile altor producători nu trebuie decât să se activeze jackpotul, adică să fii ales. Sau să iasă un anumit număr de simboluri pe role.

Jackpot păcănele populare

Dacă tot am vorbit despre jackpot păcănele, de ce să nu aducem în discuție unele exemple de succes? Care sunt jocurile spre care gravitează lumea? Evident, din topul nostru nu lipsesc titluri consacrate, care au ieșit pe piață cu câțiva ani în urmă.

  • Shining Crown – Este, probabil, cel mai cunoscut joc cu jackpot păcănele de la EGT. Folosești 10 linii de plată și pornești de la mize mici. Nu lipsesc simbolurile speciale (Wild, Scatter).
  • 40 Super Hot – Este un titlu care vine de la producătorul EGT. Dotat cu 40 de linii de plată, oferă ample șanse la câștigul unuia din cele patru poturi progresive. Odată ce activezi bonusul aparate jackpot, mai joci un mini-joc cu cărți pentru a primi premiul.
  • Dice&Roll – Nu putem vorbi despre păcănele jackpot fără să menționăm acest joc arhicunoscut. Cu nu mai puțin de 4 jackpoturi, el atrage jucători din întreaga lume. Cei care vânează câștiguri mari sunt mereu pe fază la prinderea liniilor de plată.
  • Mega moolah – Absolootly Mad – Reînchipuire a unui joc foarte popular în ani trecuți. A avut jackpoturi de peste 20 milioane de euro. Această variantă de jackpot păcănele progresiv are 243 de linii de câștig, cu rotiri gratis și bonusuri.

Concluzie

În încheiere, nu ne rămâne decât să te invităm să exersezi vânătoarea unui jackpot păcănele la noi, pe Joc Păcănele. Aici toate păcănelele sunt gratuite, adică te joci pentru distracție, deoarece nu trebuie să îți faci cont sau să alimentezi cu bani. Când prinzi suficient curaj, poți căuta adrenalina și poturile norocoase în cazinouri online partenere. Pentru orice alte informații legate de jocuri, premii și termeni, te îndreptăm spre FAQ Păcănele, disponibil pe site-ul nostru.

Autor