RNG la păcănele

RNG la păcănele: ce înseamnă?

  ianuarie 11, 2022

Autor: Diana

Actualizat: 26 iunie 2023

Jocurile de aparate, fie că vorbim de cele demo sau de sloturi pe bani reali, funcționează cu ajutorul sistemului RNG. RNG la păcănele este prescurtarea de la Random Number Generator sau, în românește, Generator Aleatoriu de Numere. În prezentul articol vei afla mai multe despre el și despre jocurile de tip slot machines, deci rămâi alături de noi!

RNG la păcănele: scurtă introducere

Nu putem vorbi de RNG la păcănele dacă nu vorbim despre sloturi în general. Ei bine, păcănelele sunt printre cele mai populare jocuri de noroc, iar în privința acestui lucru nu există niciun dubiu. În medie, câștigurile de pe urma lor sunt de 70%, un procent mare, ce ne arată cât de importante sunt ele pentru un cazino. Nu-i, așadar, șocant că le găsim în portofoliile celor mai bune cazinouri din online românești

Poți și tu observa repede cât de multă atenție se acordă jocurilor de păcănele și cât se investește în ele. Cazinourile aduc constant sloturi pe platformele lor, acoperind rapid cei mai importanți producători. Și este normal! Pentru că noi, cei pasionați de aparate, vrem atât cele mai populare opțiuni, cât și unele noi, cu care să ne diversificăm distracția.

Sloturile de azi au grafică la fel ca jocurile de PC, iar efectele speciale nu lipsesc. Apoi, în ele avem și elemente interactive de joc, precum și funcții din ce în ce mai surprinzătoare. La începuturile lor, păcănelele erau privite cam sceptic. Azi însă, știm cât de frumoase sunt și, de ce nu, profitabile! Deci, dacă ai jucat măcar demo până acum acest tip de jocuri de noroc, e imposibil să nu fi auzit de RNG. Dar ce înseamnă RNG la păcănele, mai exact?

Ce înseamnă RNG la păcănele?

RNG la păcănele este, de fapt, un termen. Random Number Generator este principiul pe baza căruia funcționează aparatele, cel ce stă la baza siguranței în joc, precum și la baza verificării onestității cazinourilor din online.

E important să știi că în cazinourile licențiate ai 100% siguranța că aparatele nu-s măsluite. Orice cazino care are licență ONJN a fost verificat la sânge, pentru a demonstra că folosește un sistem curat de control al rolelor la sloturi. Altfel spus, cazinourile licențiate din online au un RNG la păcănele sigur. 

Sistemul RNG la aparate este cel ce pune, de fapt, în mișcare rolele unui joc. El determină așezarea simbolurilor pe role într-un anumit mod. Deci, pentru că e Random, nu ai cum să păcălești un aparat. Poți doar învăța să-l analizezi, să-i vezi funcțiile și cum plătește, apoi să ai o strategie bună de pariere.

RNG la sloturi – legea la jocurile de păcănele

Este esențial ca sistemul RNG la păcănele să fie corect. Acesta generează aleatoriu numere, iar rezultatul este mereu lăsat la mâna zeiței Fortuna. 

Cazinourile sunt obligate prin lege să respecte corectitudinea sistemului RNG. În cazul în care pică testul corectitudinii, suportă rigorile legii – asta înseamnă amenzi de milioane și chiar închisoare. Locul cazinourilor cu astfel de practici este pe lista neagră ONJN – loc în care vei găsi operatorii de care trebuie să te ferești. 

Nimeni nu poate controla felul în care se așează simbolurile pe role, nici măcar producătorul jocului. Și nici cazinoul, nici tu, nu puteți influența norocul în vreun fel.

Cum funcționează RNG la păcănele?

Sistemul RNG la păcănele este, de fapt, un micro chip. Acesta generează încontinuu numere, chiar și în afara sesiunilor de joc. În fiecare secundă, acel chip produce miliarde de numere, lucrând fără influență din exterior.

Numerele generate de RNG la aparate sunt folosite apoi pentru a determina poziția simbolurilor pe role. Atunci când apeși pe Spin, butonul cere sistemului RNG să arate rezultatul celei mai recente generări de numere.

Ține cont de următoarele!

  • Câștigurile la păcănele vin de pe urma rezultatului afișat pe role în urma generării de numere.
  • Când ai apăsat pe Spin, sistemul îți va afișa ultimul rezultat al generării. 
  • Totul este 100% aleatoriu. Deci, dacă ai prins un câștig, nu-i obligatoriu să vină apoi un altul. Cum nu-i obligatoriu nici să fie unul necâștigător după. E doar noroc!

Funcționare RNG aparate: exemplu

Pentru a avea o imagine mai clară asupra șansei de a prinde un câștig, să vedem un exemplu clar de lucru al sistemului RNG la păcănele! Pentru ca lucrurile să fie mai simple, ne vom referi la un joc de aparate pe 3 role, cu jackpot. 

Dacă jocul are 10 simboluri cu 2 spații libere între ele, există în total 30 de poziții pe fiecare rolă. Asta înseamnă că există 27000 de rezultate posibile. Șansa de a prinde un jackpot la un astfel de aparat ar fi de 27000 la 1. Cum sistemul RNG la aparate funcționează încontinuu, șansa ca butonul să fie apăsat exact pe combinația câștigătoare pentru jackpot este destul de mică. Câștigurile de record ne arată însă că există norocoși care reușesc să prindă un astfel de jackpot.

RNG la aparate, RTP și volatilitate

Vei auzi atât de RNG la păcănele, cât și de RTP și volatilitate. Sunt termeni des folosiți, care au o legătură strânsă între ei. Toți te pot ajuta să alegi corect jocurile, astfel:

  • RNG: este important să joci la un cazino care respectă legislația pentru că nu influențează în niciun fel algoritmul pe baza căruia funcționează sloturile. Alege, așadar, să joci doar la operatori licențiați de ONJN!
  • RTP: este rata de returnare către jucător. Cu cât acest coeficient e mai mare, cu atât jocul va plăti mai bine. Alege, deci, păcănele cu RTP mare, de peste 95-96%!
  • Volatilitate: poate fi mică, medie sau mare. Cea mică oferă câștiguri dese, însă mici, cea mare oferă câștiguri rare, dar serioase, iar cea medie oferă câștiguri nici dese, nici rare, destul de bune. Alege în funcție de preferințe, de cum îți place! Dacă ești începător, recomandăm jocurile cu volatilitate mică și medie. 

Concluzii

Sperăm că acum știi clar ce înseamnă RNG la păcănele. Și că vei alege să joci doar la cazinourile licențiate, care nu au cum să influențeze aparatele în favoarea lor. Dacă ar face asta, ar risca enorm, și te asigurăm că nu-și permit. Alte jocuri care funcționează după sistemul RNG sunt cele de poker, ruletă și blackjack video slot. De asemenea, și jocurile virtuale, cum ar fi Lucky Six, au același principiu de funcționare. Totul ține de noroc. Tu ce zici, ești norocos de fel?

Autor