joc de cărți Maciu Piciu

Joc de cărți Maciu Piciu: cum joci?

  februarie 25, 2022

Ai mai auzit de joc de cărți Maciu Piciu pe la prieteni sau colegi și mereu te-ai întrebat care-i treaba cu el? Atunci ești norocos! Am scris un ghid special pentru tine, care te va ajuta să înțelegi toate punctele din regulament Maciu Piciu. Citește-l cu atenție și descoperă cum se joacă! Dar să știi că mai avem un ghid și pentru cum se joacă Bridge, ca să ai mai multă diversitate.

Pe Joc Păcănele căutăm mereu noi mijloace de distracție, de aceea ne-am decis să scriem și despre acest joc de cărți Maciu Piciu, pe lângă sloturi. Și nu e singurul! Mai avem articole în care vorbim despre Whist, Rentz, regulile jocului de dame, cum se joacă trombon și altele. Te lăsăm să le descoperi singur, dar, acum hai să vorbim despre Maciu Piciu joc!

Joc de cărți Maciu Piciu – ce îți trebuie?

Pentru început, trebuie să știi că pentru un joc de cărți Maciu Piciu trebuie să știi regulile și modul de joc. Dar, acestea sunt foarte simple și le vei prinde din zbor în timp ce citești articolul. Totuși, înainte să continuăm discuția despre reguli joc Machu Picchu, vom face o listă cu tot ce îți trebuie ca să joci. Hai să vedem!

 • Pentru a te distra la Maciupiciu joc ai nevoie de un prieten. Sau doi. Sau trei. Sau câți vrei! Nu există o limită maximă de jucători. Așadar, cu cât mai mulți, cu atât mai bine!
 • Mai ai nevoie de un pachet clasic, cu 52 de cărți de joc.
 • Atât! Dacă ar fi un al treilea lucru, am spune că ai nevoie să știi regulile și să îi pui și pe prieteni la curent. Dar, vei afla cum se petrece totul în cele ce urmează!

Nu ai nevoie de multe ca să te distrezi cum se cade la un joc de cărți Maciu Piciu. Atât timp cât ai persoanele dragi alături de tine, totul va decurge cum trebuie. Iar, dacă tu și prietenii tăi căutați un alt joc, puțin mai diferit, puteți afla cum decurge un joc de cărți kems.

Joc de Cărți Maciu Piciu – cum câștigi?

Înainte să-ți zicem care sunt exact pașii de joc de cărți Maciu Piciu, credem că ți-ar fi mult mai ușor să afli care este scopul. Pentru a câștiga, trebuie să formezi cât mai multe perechi. O pereche reprezintă 4 cărți cu același număr, din diferite suite. De exemplu, o pereche poate fi formată din câte un 7 de inimă, romb, treflă și pică.

Acum, hai să vedem care sunt, mai exact, pașii pe care trebuie să-i faci pentru a juca conform Machu Picchu joc de cărți reguli!

Cum se joacă Maciu Piciu?

 1. Prima rundă de joc de cărți Maciu Piciu începe prin împărțirea pachetului. Se vor da câte 5 cărți la fiecare persoană. Restul cărților se pun la mijloc sub formă de teanc.
 2. Acum, se va alege un jucător care începe jocul (nu contează cine). El sau ea va întreba un alt jucător dacă are o anumită carte, una care îi trebuie. Atenție! Când întreabă trebuie să folosească valoarea cărții (1, 2, 5, 10, Damă, Popă etc.). Deci, un exemplu de întrebare este „Ai zecari?”.
 3. Dacă cel întrebat răspunde „Da”, atunci cel care întreabă trebuie să afle câte. Deci, conform regulilor de joc Maciu Piciu, va întreba iar, „Ai 2 zecari?”.
 4. Acum, e timpul ca jucătorul să afle suitele. Adică, dacă are 2 zecari, trebuie să afli din ce suite sunt. Așadar, vei spune, de exemplu „Ai inimă și treflă”. Dacă le-ai ghicit pe amândouă, atunci primești cărțile. 
 5. Dacă jucătorul a ghicit, atunci va lua cartea și va continua să-i întrebe și pe ceilalți, până când greșește.
 6. Dacă cel care a întrebat nu a ghicit, atunci va lua o carte din pachetul din mijloc.
 7. Când un jucător adună o pereche, trebuie să o pună jos. Jocul se termină când s-au format toate perechile.

Joc de cărți Maciu Piciu – ce mai trebuie să știi?

Probabil ai observat deja că e foarte simplu să te distrezi cu un joc de cărți Maciu Piciu. Noi zicem că e un mod foarte bun de a-ți petrece timpul cu prietenii. Dar, dacă ești genul puțin mai competitiv și vrei să câștigi sau, pur și simplu, vrei să știi toate regulile, îți recomandăm să citești în continuare. 

Chiar dacă pare un joc simplu, el poate deveni ceva mai complex dacă vrei să devii un maestru, la fel ca în cazul lui rentz online. Deci, hai să vedem ce alte detalii trebuie să știi atunci când vrei să câștigi fiecare rundă la un joc de cărți Maciu Piciu!

 • Cel întrebat nu este obligat să-ți zică că are mai multe cărți decât ai întrebat. Conform setului de reguli joc Maciu Piciu, jucătorul nu îți va spune că are mai multe cărți decât ai ghicit.
 • De asemenea, poți să ceri doar cărți care să te ajute să faci o pereche.
 • Cu ajutorul acestor 2 reguli poți să dezvolți diverse strategii. De exemplu, dacă tu ai 3 zecari și un jucător îți cere 1 zecar, atunci știi că runda viitoare poți să îi iei pe cei 2 de la el și să-ți formezi întreaga pereche. 
 • Într-un joc de cărți Maciu Piciu, dacă ai ghicit o singură suită din două, atunci nu primești nimic și trebuie să tragi o carte din teancul din mijloc.

Concluzii

În concluzie, sperăm că vei încerca și tu o rundă sau două de joc de cărți Maciu Piciu. E foarte distractiv și, mai mult de atât, e perfect pentru o seară în familie sau cu prietenii. Ca să continue distracția, noi îți recomandăm să descoperi și mai multe tipuri de jocuri de cărți pe Joc Păcănele, cum ar fi Bridge!