Reguli trombon

Reguli trombon: cum se joacă trombon?

  noiembrie 16, 2021

Autor: Gabriel

Actualizat: 27 aprilie 2023

Îți mai amintești de setul de reguli trombon? Jocul mai e cunoscut sub denumirea de joc al mincinoșilor deoarece implică multă agilitate și atenție din partea participanților. În plus, aceștia pot arăta cât de buni actori sunt, pentru a-i păcăli pe ceilalți.

Este posibil să nu fi auzit de reguli trombon sau de jocul în sine deoarece pare ceva mai dificil decât alte jocuri cu cărți. Totuși, nu este așa. Îl vei învăța repede. El rămâne un joc al copilăriei, cu propriile învățături. Despre pașii săi îți vorbim în aceste rânduri, deci continuă să citești! Iar dacă te interesează să știi despre cât mai multe jocuri cu cărți, te invităm să citești articolul nostru privitor la reguli la 66 joc de cărți.

Reguli trombon: scurt istoric

Înainte să detaliem setul de reguli trombon, îți spunem câte ceva despre istoria jocului. Nu se cunosc prea multe privitor la originile sale. Și nu aparține federațiilor sportive, deci nu e considerat joc de competiție oficială. Dar asta nu înseamnă că nu e distractiv într-un weekend ploios, când inviți prietenii la tine.

În România poartă numele Trombon, în timp ce în SUA e cunoscut sub denumirile „Cheats”, „Bluff”, „I doubt it” sau „Bullshit”. Actualul joc de cărți trombon ar fi fost inventat de americanul Edmond Hoyle, un scriitor cunoscut pentru o lucrare mai puțin academică. Acesta ar fi exagerat foarte mult când a scris despre regulile specifice ale jocurilor de cărți.

Vrei să cunoști și alte jocuri interesante? Află cum joci dame online din articolul nostru de pe Joc Păcănele. Are cerințe diferite față de setul de reguli trombon, dar e foarte fain. Astfel, tu și prietenii tăi veți avea mereu ceva cu care să vă distrați!

Cum se joacă trombon?

Începem prin a-ți spune că setul de reguli trombon poate fi urmărit ușor, dacă ai puțină atenție. Se desfășoară în cel puțin doi jucători, putând participa chiar și 4, 5 sau 6. Dacă numărul participanților la trombon joc trece de 10, este indicat să se folosească două pachete de 52 de cărți.

 1. O partidă trombon joc de cărți începe cu amestecarea cărților și împărțirea lor în mod egal.
 2. Un prim jucător pune jos un număr de cărți cu fața în jos și spune ce ar fi ele. Poate minți sau spune adevărul. Rămâne la latitudinea lui. De obicei, conform reguli trombon, se pun între 1 și 3 cărți.
 3. Următorii jucători la trombon joc cărți fac același lucru. Pun cu fața în jos o carte și îi anunță valoarea (pot minți sau spune adevărul).
 4. Înainte să pună o carte jos, un jucător poate striga „Trombon”.În acest caz există două soluții.

Ce se întâmplă când cineva spune trombon?

 • Cine a strigat „trombon” va lua toate cărțile. Asta se întâmplă doar dacă cel dinaintea sa a spus adevărul.
 • Cine a fost înaintea celui care a strigat va lua toate cărțile. Conform setului de reguli trombon, asta se întâmplă doar dacă persoana dinaintea celui care a strigat a mințit. 

Deci, ca să câștigi, trebuie să spui „trombon” atunci când ești sigur că jucătorul dinaintea ta a mințit. Potrivit setului de reguli trombon, primul care scapă de cărțile din mână va câștiga întregul joc. Așadar, este un joc în care trebuie să observi când cineva minte și să îl acuzi.

Reguli trombon

Pe lângă generalele reguli trombon despre care ți-am vorbit deja, mai sunt și alte lucruri importante de știut. Acestea nu intră neapărat în descrierea pașilor de joc. Pentru a-ți mări șansele la câștigul jocului, ține minte următoarele:

 • În cazul în care un jucător minte cu privire la cărțile sale, dar acestea se află sub altele, niciun alt jucător nu îl mai poate nominaliza la trombon joc de cărți. Adică, dacă ai mințit și a pus cineva cărți peste ale tale, ai scăpat.
 • Cel care termină primul cărțile de joc la reguli trombon este cel care va porni următoarea rundă.
 • Dacă un jucător are patru cărți cu aceeași valoare, lista trombon reguli îl obligă să le scoată din joc. Practic, le pune pe masă și anunță că are perechi.

Joc Trombon – sfaturi ca să câștigi

Știi deja principalele reguli trombon, dar asta nu îți garantează că vei câștiga. Ca să mărești posibilitatea victoriei, ai în vedere următoarele:

 • Poți să strigi „Trombon de cărți” atunci când suspectezi că un alt jucător a mințit privitor la numărul de cărți puse jos și valoarea lor. Îl prinzi pe mincinos la trombon joc de cărți cu mâța-n sac!
 • Majoritatea participanților își dezvoltă capacitățile de disimulare și atenția, însă nu toți sunt la fel de buni la asta. Ca și jucător, poți profita de asta și „citi” pe ceilalți.
 • Fii atent la tot ce se întâmplă în jurul tău. Observă câte cărți pun jos concurenții și ce valoare spun ei că au. Poți oricând să dai peste un mincinos.
 • Conform reguli trombon, poți spune orice minciună privitoare la cărți atâta timp cât nu ești prins. Doar în cazul în care cineva vede prin micile tale neadevăruri vei trage ponoasele.

Concluzii

Ai aflat deja mai multe despre reguli trombon și modurile în care îți poți spori șansele la câștig. După citirea acestor rânduri, nu-ți rămâne decât să găsești următoarele „victime” ale minciunelelor tale. Deși jocul nu se găsește online, te distrezi la fel de bine și când ești cu prietenii tăi. Iar când vrei să încerci și alte jocuri, inspiră-te cu un mod de joc whist, pe care îl vei găsi explicat în articolul nostru! 

Autor