Kems reguli

Kems reguli: cum se joacă kems?

  noiembrie 15, 2021

Autor: Gabriel

Actualizat: 11 octombrie 2023

În acest articol îți vom prezenta tot ce trebuie să știi despre Kems reguli. Asta include modul de joc, sfaturi, regulament, dar și unde să îl încerci. Partea cea mai bună, care merită menționată din start, este că are nevoie de cel puțin două echipe de câte doi jucători. Astfel că, dacă sunteți mai mulți, vă puteți bucura împreună. Dar să știți că vă mai puteți distra și dacă încercați un joc de cărți Bridge!

Vei găsi la Kems reguli simple și ușor de înțeles. Originea exactă a jocului este încă neclară. Totuși, acesta este printre cele mai îndrăgite jocuri de societate cu cărți. În parte, datorită faptului că are reguli foarte simple, pe care le pot urma și copiii. Iar cei care doresc varietate la masa de jocuri cu cărți mai pot citi despre cum se joacă 66, de exemplu. Pe Joc Păcănele avem o întreagă serie de ghiduri pentru astfel de jocuri.

Kems reguli: informații generale

Despre Kems reguli și sfaturi îți putem spune de la început că îți vor plăcea. În principal datorită faptului că nu sunt multe. Iar modul de joc e facil de urmărit. Continuă să citești pentru a vedea ce obiecte și câți participanți sunt la o partidă de joc Kems.

  • Setul de Kems reguli de joc spune că ai nevoie de cel puțin două echipe de câte doi oameni, adică minimum 4 jucători. Poți avea până la 6 echipe.
  • Se va utiliza un pachet complet de 52 de cărți. 
  • Obiectivul jocului este ca unul din parteneri să strângă 4 cărți de aceeași valoare. De exemplu, 4 de treflă, 4 de romb, 4 de inimă și 4 de pică. Dar, coechipierul este nevoit să își dea seama de asta și să spună „Kems!” pentru a câștiga runda.

Nu se cunoaște clar originea acestor Kems reguli clasice, dar par să fie foarte des folosite în partidele din Franța și părți ale Americii. Un alt joc care se apropie de popularitatea acestuia este acel joc virtual Lucky Six. Dar, acum, hai să vedem exact care sunt etapele unei runde de Kems, apoi pașii exacți!

Kems reguli de joc

Dacă vrei să joci, întâi trebuie să te familiarizezi cu Kems reguli și etape. Jocul pornește, practic, de la amestecarea pachetului de cărți și desemnarea cuiva drept dealer. Dealerul este cel care va împărți cărțile tuturor participanților.

Se formează echipele din câte două persoane la kems joc de cărți. Partenerii vor sta față în față, de obicei, dar nu este o regulă. Fiecare echipă se sfătuiește și găsește un semn care va indica faptul că s-au format cele patru cărți de un fel. Semnul poate fi aproape orice. Totuși, trebuie să fie unul pe care îl va recunoaște doar coechipierul tău. Vei vedea de ce în continuare.

Totuși, semnul la Kems joc de cărți nu poate fi verbal. Deși nu este permis să faceți semne pentru alte etape ale jocului, puteți conveni asupra unor semnale care să îi păcălească pe cei din echipele adverse. 

Cum se joacă kems? – pașii

Revenind la etapele de joc, conform Kems reguli simple, după amestecarea cărților, dealerul împarte câte 4 bucăți fiecărui jucător. Se mai pun 4 cărți pe masa de joc, cu fața în sus.

  1. Urmează rundele la joc de cărți Kems. Fiecare jucător va lăsa jos o carte (cu fața în sus), după care va lua alta. Poți lua oricâte cărți dorești, atât timp cât lași jos același număr de cărți.
  2. Dacă cineva strânge cele patru cărți de același fel, el face semnul convenit cu partenerul. Dacă cel din urmă îl vede, va striga „Kems!”.
  3. După Kems reguli simple, câștigătoare este echipa care ajunge prima la 5 runde câștigate. O regulă adițională la joc cărți kems este că poți câștiga două puncte într-o singură rundă dacă ambii coechipieri fac câte 4 cărți de același rang și anunță „dublu Kems”.

Kems reguli – ce mai trebuie să știi?

Am spus mai sus că, conform setului de Kems reguli, ai nevoie de un semn pentru echipa ta, dar pe care să nu îl știe ceilalți. Este posibil ca un adversar să observe semnalul dintre membrii altei echipe. Atunci, el va striga „Contra Kems!” pentru a le pune bețe în roate. 

În acest moment, dacă jucătorul vizat nu are combinația câștigătoare (4 cărți de aceeași valoare), el va arăta două cărți diferite din mână. La joc Kems, atacatorul pierde un punct în această circumstanță. Dacă atacul este de succes, adică dacă jucătorul întrebat are 4 cărți de-un fel, el pierde runda, potrivit simplelor reguli Kems pe perechi. Cel care a anunțat contra câștigă punctul.

Când nimeni nu mai vrea să ia cărți de jos, fiecare jucător anunță că s-a „răcit/ars”. Potrivit secțiunii de Kems reguli simple, se pun jos alte 4 cărți din teancul rămas la început. Pasul se repetă până cineva câștigă.

Kems joc cu cărți – unde joci?

Dacă știi deja despre Kems reguli de joc și modul de desfășurare, mai contează să afli unde îl poți încerca. Prima și cea mai populară opțiune este cea fizică. Adică atunci când te întâlnești cu prietenii și puneți de o partidă de joc. Sigur e rost de distracție în acest caz, deci mulți aleg varianta tradițională.

Totuși, la fel ca în cazul altor jocuri de acest tip, poți încerca să joci și Kems online. Singura problemă este că, datorită semnelor care fac parte din modul de joc, această variantă este mai rar întâlnită. Platformele care suportă un astfel de joc sunt destul de puține la ora actuală.

Dar, hai să fim pozitivi! Acum că știi toate aspectele legate de Kems reguli, vei fi pregătit pentru orice variantă. Chiar și când apare jocul la un cazino, de exemplu, lângă jocul de table de la NetBet, tu vei fi cu un pas înainte. Așadar, dacă preferi online-ul, stai cu ochii pe Joc Păcănele pentru a primi vești în legătură cu Kems online! 

Concluzie

De îndată ce te pui la punct cu Kems reguli de joc, poți să începi distracția! Îți aduni prietenii, vă împărțiți pe perechi, după care urmează un joc fain de cărți. Dacă ești interesat de mai multe moduri de a-ți petrece timpul liber într-un mod relaxant, citește mai multe despre reguli de joc trombon!

Autor