Cards Against Humanity reguli

Cards Against Humanity: reguli de joc

10 mart. 2023
Rate this post

Înainte de a vorbi despre Cards Against Humanity reguli, este nevoie să vedem ce presupune acest joc și care sunt particularitățile sale. Este un joc de societate pentru adulți, în care jucătorii completează anumite spații goale dintr-o frază. Cum? Folosind cuvinte sau expresii considerate de obicei ofensatoare, riscante sau incorecte din punct de vedere politic, imprimate pe cărți de joc.

Pe lângă acest aspect, este și un joc care îți pune imaginația la treabă. Asta deoarece combinațiile care vor ieși trebuie în primul rând să aibă un anume sens, iar în al doilea rând trebuie să fie amuzamente. Distracția este foarte importantă în jocuri, știi asta deja. Vezi și cum se joacă Păcălici, dacă vrei un alt joc super distractiv!

Cards Against Humanity reguli – un joc foarte distractiv

Unul dintre aspectele importante la Cards Against Humanity reguli este tipul de joc pe care îl ai. Ediția de bază conține 550 de cărți, iar jocul este conceput pentru minim 4 jucători. De asemenea, este recomandat doar persoanelor peste 18 ani, deoarece unele texte de pe cărțile de joc pot conține limbaj licențios.

Tocmai, din această cauză, de-a lungul timpului au fost și persoane care au criticat în spațiul public jocul, deoarece s-au simțit ofensați de unele texte. Cu toate acestea, la sfârșitul zilei, cel mai important este să ne simțim bine cu toții. Dacă ești interesat și de alte jocuri de societate care să anime serile tale cu prietenii, poți vedea pe site-ul nostru reguli Jenga și cum joci Dixit.

Cum se joaca Cards Against Humanity?

Până la a ajunge să detaliem Cards Against Humanity reguli, este foarte important să înțelegi cât mai bine și celelalte aspecte ale jocului. În această parte a articolului îți vom prezenta, pas cu pas, cum decurge un joc.

 • Fiecare jucător va trage câte zece cărți albe. Poți să te uiți doar la propria mână de cărți. Lasă restul cărților de „răspuns” albe, alături de cele negre de „întrebare”, separate în teancuri cu fața în jos. Nu există o limită superioară a numărului de oameni care pot juca, dar este cel mai distractiv cu 6-8 jucători. 
 • Prima carte jucată trebuie să fie neagră. Regulile oficiale spun că persoana care a fost cel mai recent la baie este cea care va începe, purtând denumirea de Țarul Cărților. Dacă preferi altfel, persoana a cărei zi de naștere va fi în viitorul cel mai apropiat, poate începe. Acel jucător începe runda răsturnând cartea de sus din teancul negru de „întrebări”. Acesta va citi textul de pe carte cu voce tare și o va lăsa cu fața în sus pe masă. 
 • Fiecare jucător să aleagă o carte de răspuns albă. Țarul cărților așteaptă în timp ce fiecare jucător alege o carte din mâna lor. Scopul este să alegi cel mai amuzant răspuns pentru cartea cu întrebări negre. După ce toți jucătorii au ales un răspuns, aceștia vor pune cărțile albe cu fața în jos.
 • Cărțile puse cu fața în jos vor trebui amestecate. Acum Țarul o să ridice cărțile de răspuns albe și le amestecă, astfel încât nimeni să nu mai știe ce carte a pus jos. Acesta recitește cartea neagră, apoi va citi cărțile albe una câte una, punându-le cu fața în sus pe masă. 

Regulament Cards Against Humanity – Cum se stabilește câștigătorul?

Până acum ai aflat despre Cards Against Humanity reguli, mai exact, cum se desfășoară jocul. În continuare, iată cum se poate stabili câștigătorul!

 • Țarul își alege răspunsul preferat la întrebare. Jucătorul care a avut cartea câștigătoare primește un punct. Cel mai simplu mod de a număra punctele este să i se ofere cartea cu întrebarea neagră jucătorului câștigător. Toți jucătorii pot vorbi în timp ce Țarul decide și pot încerca să influențeze decizia.
 • Începe următoarea rundă. Fiecare jucător va trage din nou zece cărți albe. Persoana care stă la stânga țarului va primi ștafeta pentru runda următoare, luând o nouă carte neagră.
 • Acesta este un joc prietenesc, necompetitiv, iar oamenii joacă de obicei până se plictisesc de el. Dacă dorești un punct final mai definit, joacă până când un participant obține cinci puncte.

Cards Against Humanity reguli

Acesta este punctul culminant al articolului în care îți vom prezenta principalele Cards Against Humanity reguli. Acestea te vor ajuta să ai o înțelegere deplină a jocului. Să nu ne mai lungim să să vedem care sunt acestea!

 • Pariază-ți punctele pentru a juca mai multe cărți. Dacă veți cădea de acord să jucați cu această regulă, orice respondent poate paria un punct după ce țarul citește cartea cu întrebări. Jucătorul respectiv pune apoi două răspunsuri în teanc în loc de unul. Cine câștigă runda, va câștiga și punctul în plus.
 • Jocul tinde să devină mai puțin interesant atunci când jucătorii sunt blocați cu o grămadă de cărți care nu le plac. Unele grupuri preferă să adauge unele reguli cu scopul de a preveni această situație.
 • Recompensarea primelor trei răspunsuri. Dacă joci cu un grup mare, Țarul Cărților poate alege trei câștigători. Se vor acorda trei puncte răspunsului favorit al țarului, două puncte celui de-al doilea cel mai bun și un punct numărului trei.
 • Dacă îți place Cards Against Humanity, dar ai memorat toate cărțile, există multe expansiuni pe care le poți adăuga la setul tău, plus ediții speciale care schimbă referințele culturii pop americane cu cele din Marea Britanie, Australia și Canada. Le poți comanda de pe site-ul Cards Against Humanity sau le poți găsi în majoritatea magazinelor care vând board games.

Concluzii

În final, putem afirmă că regulile Cards Against Humanity sunt foarte simple și pot fi înțelese instant de către toată lumea. Dacă tot ceea ce ți s-a prezentat a fost pe placul tău și dorești să descoperi și alte jocuri de genul, avem pentru tine top jocuri de societate pentru adulți. Suntem siguri că vei găsi și alte jocuri care vor merita adăugate la colecția ta. Acestea fiind spuse, îți dorim distracție plăcută!