...
Jocuri de inteligență online

Jocuri de inteligență online – 5 recomandări

  iunie 11, 2024

Autor: Andrei

Actualizat: 31 mai 2024

Odată cu avansarea tehnologiei, jocurile au ajuns să facă parte tot mai mult din viața noastră cotidiană. Totuși, pe lângă a fi o forma de divertisment, aceste jocuri de inteligență online au căpătat o popularitate semnificativă în rândul internauților, datorită capacității de a antrena mintea și de a îmbunătăți abilitățile cognitive. Așadar, astăzi ne-am gândit să-ți oferim un top cu 5 astfel de titluri de care te poți bucura oricând. Și, dacă ești interesat să încerci și ceva mai relaxant, îți recomandăm să te distrezi la câteva jocuri cu motorete!

Jocuri de inteligență online – ce sunt?

Înainte de a-ți oferi câteva exemple de jocuri de inteligență online, trebuie, mai întâi, să descoperim ce sunt aceste titluri și cum se diferențiază de restul jocurilor. Așadar, hai să vedem despre ce e vorba!

La un scurt research, putem afla că aceste jocuri de inteligență sunt, în mare, programe digitale concepute pentru a stimula gândirea, memoria, concentrarea și abilitățile cognitive. Titlurile pot varia de la puzzle-uri simple și provocări de logică până la strategii complexe.

Evident, marea majoritate a acestor jocuri de inteligență online e concepută în jurul unor probleme care necesită rezolvări. Acestea sunt create pentru toată lumea. Totuși, copiii pot beneficia cel mai mult de astfel de jocuri, pentru că, fiind în plină creștere, creierul poate fi stimulat mult mai ușor. Mai departe, hai să vedem câteva exemple!

Tipuri de jocuri online de inteligență & câteva exemple la fiecare

Evident, pe piață există o multitudine de jocuri de inteligență online. Fie că vorbim de puzzle-uri, teste de memorie sau alte astfel de titluri, internetul îți oferă posibilitatea de a alege dintr-o plajă vastă de jocuri de inteligență online gratis.

În încercarea noastră de a-ți oferi o paletă diferită de recomandări, am ales să împărțim aceste sugestii în 2 categorii: jocuri de inteligență online și jocuri de inteligență offline. Așadar, fie că te afli în fața unui dispozitiv conectat la internet, fie că vrei să-ți pui mintea la contribuție, ferindu-te, totuși, de tehnologie, ai de unde alege. 

Și, după ce încerci aceste titluri, îți oferim și ceva să te relaxezi. Te invităm să arunci o privire peste articolul de pe site-ul nostru, Joc Păcănele, cu jocuri de cărți în 2! Aici te poți bucura de câteva dintre cele mai mișto și relaxante jocuri, pe care le poți încerca alături de familie sau de prieteni. Până atunci, însă, hai să revenim la subiectul de astăzi!

Jocuri de inteligență adulți online

Cum am spus și mai sus, există jocuri de inteligență online atât pentru copii, cât și pentru adulți. Important de știut este faptul că tu poți încerca titluri care pot fi incluse în ambele categorii. Cu siguranță vei avea parte de provocări intelectuale, indiferent de ce alegi să joci. Totuși, acum ne vom concentra atenția pe câteva jocuri de inteligență adulți online, pe care le poți încerca oricând. Deci, hai să vedem ce am pregătit pentru tine!

 • Sudoku – un joc clasic de puzzle-uri, care implică plasarea numerelor într-un grid cu celule. Scopul principal al acestui joc de inteligență este să completezi grid-ul, astfel încât fiecare rând, coloană și secțiune să cuprindă toate cifrele de la 1 la 9, fără a se repeta.
 • 2048 – un joc inteligență online în care trebuie să combini numere, pentru a ajunge la suma de 2048, pe o tablă 4×4. Cu fiecare mișcare, noi numere apar pe tablă, obiectivul fiind să combini numerele, pentru a evita umplerea completă a tablei.

Jocuri de inteligență adulți offline

Trebuie să știi că există, pe lângă jocuri de inteligență online, și altfel de titluri pe care le poți încerca offline, departe de ecranul luminos al telefonului, tabletei sau al laptopului. Dacă ești mai old school, cu siguranță vei fi atras mai mult de aceste sugestii. 

 • Șah – ei bine, nu credem că mai e cazul să-ți oferim mai multe detalii despre acest joc. Totuși, dacă nu cunoști regulamentul, citește articolul nostru despre reguli Șah! Afli informații și strategii utile care te vor ajuta să devii un adevărat profesionist.
 • Activity – un titlu creativ și care necesită multă comunicare, Activity se poate încadra cu ușurință și în categoria de jocuri de societate adulți. Jocul solicită mima, desenul, dar și descrierea verbală. În plus, are un mare atuu. Pe lângă faptul că vei fi provocat intelectual, vei avea și parte de multă distracție. Adună-ți prietenii și încinge câteva partide!

Jocuri online de inteligență: unde le găsești?

Pentru că subiectul principal al articolului de astăzi este reprezentat de jocuri de inteligență online, trebuie să menționăm, pe lângă titlurile propriu-zise, și locurile de pe internet unde vei găsi aceste jocuri. După cum știi, există o mulțime de site-uri și aplicații de acest gen, însă noi ți le vom recomanda pe cele mai populare.

 • Chess.com – este o platformă populară pentru șah online. Vei întâlni o varietate de moduri de joc și resurse pentru îmbunătățirea abilităților tale.
 • Lumosity – este o aplicație care oferă jocuri cognitive personalizate. Jocurile sunt create pentru a antrena memoria, atenția, dar și alte funcții ale creierului.
 • Peak – o altă aplicație care oferă o varietate de jocuri de inteligență online. 

Evident, pe internet poți găsi și o grămadă de jocuri de inteligență online gratis. La o primă căutare pe Google, vei obține rezultate cu multe site-uri care conțin mini-joculețe de acest fel.

Ce joc de inteligență online poți juca – 5 recomandări

Pentru că ne dorim să ai cât mai multe opțiuni din care să alegi, îți vom mai recomanda încă 5 jocuri de inteligență online, pe care să le încerci oricând dorești. Cum am spus și mai sus, pe internet vei găsi o mulțime de astfel de titluri. Totuși, vom încerca să-ți oferim cele mai bune sugestii. Așadar, hai să vedem ce am pregătit pentru tine!

 • GO – este un joc de inteligență online care se bazează pe strategie. Similar cu șahul, GO are o complexitate mai mare, care încurajează gândirea profundă.
 • Rubik’s Cube – un puzzle tridimensional. Îmbină rezolvarea de probleme, abilități spațiale și perseverența.
 • Duolingo – vrei să-ți antrenezi creierul? Duolingo este jocul perfect. Aplicația te ajută la învățarea unei limbi străine, oferind jocuri și exerciții interactive.
 • Civilization – unul dintre cele mai bune jocuri de inteligență online pe calculator. Titlul, bazat pe strategie, îți va pune mintea la contribuție în fiecare moment.
 • Triviador – un joc rapid de strategie, bazat pe cunoștințe generale.

Concluzii

La final de articol, sperăm că recomandările noastre cu jocuri de inteligență online vor fi pe placul tău! Titlurile sunt distractive, interesante și, cel mai important, îți vor pune mintea la contribuție în majoritatea timpului. Dezvoltă-ți propriile strategii și devino un adevărat profesionist! Și, pentru că tot vorbim de jocuri, ca o ultimă sugestie, te sfătuim să dai câteva mâini și la Mahjong! Promitem că te vei distra. Mult succes!

Autor