...
tipuri de poker

Care sunt cele mai cunoscute tipuri de poker?

  decembrie 26, 2023

Autor: Gabi

Actualizat: 28 mai 2024

De-a lungul timpului am dat peste mai multe tipuri de poker. Și cum am observat creșterea interesului despre acest joc, ne-am gândit să facem un articol care să includă mai multe jocuri care fac parte din acest univers.

Nu contează unde! În online pe bani, cu prietenii ori la cazinouri fizice, pokerul rămâne cel mai popular joc de cărți. Este o activitate fascinantă și un joc al minții foarte antrenant. Totuși, nu e doar atât. Este fără doar și poate un joc de noroc, iar asta îl face și mai distractiv. E foarte ușor să înveți despre poker, iar odată ce te obișnuiești cu termenii și modul de joc, o să-ți placă la nebunie. Sunt multe tipuri, dar nu e musai să-ți placă toate. Citește în continuare și alege-ți preferatul!

Ce tipuri de poker există?

Cum spunem, tipuri de poker sunt multe. Vreo 2-3 sunt mai populare și știe cam toată lumea de ele, iar restul sunt puțin mai rar jucate. Totuși, asta nu înseamnă că sunt mai puțin distractive. Fiecare vine cu un set de reguli specific, dar au și elemente comune. Printre cele mai cunoscute sunt Texas Holdem, Omaha, Seven Card Stud și Five Card Stud.

Vei găsi mai toate tipurile de care am vorbit în variante de poker ca la aparate. Iar dacă alegi să joci la noi, fiecare joc este 100% gratis. Fie că joci de pe desktop sau mobil, poți să joci cât vrei, fără să riști nimic!

Acestea au în comun vocabularul. Când joci poker, e ca și cum ai vorbi o altă limbă. Dacă nu ești cunoscător, te-ai putea holba la prieteni, ascultându-i vorbind, dar fără să înțelegi mare lucru. Dacă e și cazul tău, îți recomandăm să arunci o privire pe „dicționarul” nostru cu cei mai folosiți termeni din poker. Cu siguranță te va ajuta dacă ești la început. Acum e vremea să ne întoarcem la subiectul nostru. Hai să vedem tipurile menționate mai sus!

Texas Holdem poker – unul dintre cele mai cunoscute

Jocul de cărți Texas Holdem este categoric unul dintre cele mai răspândite și apreciate tipuri de poker. Rețeta acestui joc de succes este combo-ul de strategie, matematică și noroc. Regulile sunt destul de ușoare, dar dacă vrei să exersezi, poți s-o faci la video sloturi precum Ultimate Texas Holdem.

Acest tip de joc este unul la fel de popular și în România, mai ales de când Daniel Negreanu a devenit o legendă la vârsta de 45 de ani. A câștigat o mulțime de brățări WSOP, dar este și imaginea unui cazino. Că tot veni vorba, vezi că sunt multe promoții PlayGG disponibile și-s foarte avantajoase!

Omaha poker – palpitant, asemănător lui Texas Holdem

În lista cu tipuri de poker nu putem să-l lăsăm pe dinafară pe acesta. Omaha este foarte similar cu jocul menționat mai sus, dar sunt câteva diferențe notabile. În primul rând, este vorba despre cărțile pe care le primești. Vor fi la număr 4, în comparație cu 2 în cazul Texas Holdem. 

A doua diferență este combinația cărților. La sfârșitul rundei, jucătorii ar trebui să aleagă două cărți din cele primite și, împreună cu 3 cărți de pe masă, să formeze cea mai bună mână din 5. Există mai multe tipuri de poker omaha, deci poți citi articolul nostru dacă vrei să afli mai multe!

Te ai plictisit…

Ia o pauză de la citit și încearcă Magic Poker demo! Apoi, întoarce-te aici și descoperă alte variante de poker populare.

5 card stud poker – alte variații 

Ai văzut deja care sunt cele mai populare tipuri de poker, acum a sosit vremea să vorbim și de altele. 5 Card Stud este și el destul de vechi, dar are la bază cam aceleași idei. Diferența ar fi că primești 2 cărți, una cu fața în sus, iar cealaltă cu fața în jos. Mai târziu, toți jucătorii vor primi încă 3 cărți. Astfel, vei avea un total de 5 cărți, așa cum spune și numele jocului.

Acesta are și varianta cu numele de 7 card stud poker. În acest caz se vor împărți 3 cărți, dintre care 2 cu fața în sus, iar cealaltă cu fața în jos. Fiind puțin diferit, pariurile se vor desfășura altfel. La finalul primului pariu toți jucătorii primesc încă o carte. Mai târziu, primești încă o tură de 3 cărți, iar cea mai bună mână din 5 câștigă.

2-7 Triple Draw – tipuri de poker

2-7 Triple Draw este un joc interesant, deci are un loc special în lista noastră cu tipuri de poker. Aici, câștigătorul este cel care are cea mai slabă mână. Ierarhia mâinilor se schimbă, deci este puțin mai complicat dacă ești obișnuit cu stilul texas holdem poker.

Împărțirea cărților este și ea diferită. Vei primi 5, iar după prima rundă, cei rămași pot schimba cărți. La final, jucătorii întorc cărțile la vedere, iar câștigătorul va fi desemnat. Îți amintim că în acest tip de joc, cea mai slabă mână este cea care va câștiga!

Concluzii

Acestea sunt principalele tipuri de poker peste care poți da. Sunt, cu siguranță, și alte variații, dar astea ni s-au părut cele mai interesante și ușor de înțeles în același timp. Așadar, astăzi ai învățat lucruri noi, și anume despre poker omaha,  texas holdem, 7 / 5 card stud și 2-7 Triple Draw. Avem multe ghiduri articole pe blogul Joc Păcănele, deci nu ezita să arunci o privire! Cu siguranță vei găsi informații interesante sau bonusuri la cazino atrăgătoare. Mult noroc!

Autor