pariuri box

Ghid de pariuri pe box

  februarie 28, 2023

Articolul acesta îți va prezenta câteva informații esențiale despre pariuri box, care a devenit unul din sporturile preferate ale multor pariori. Ghidul de față îți va elucida cele mai arzătoare întrebări, de la tipurile de pariuri existente și până la modurile în care poți pune bilete.

Biletele la box se pun la fel ca la pariuri sporturi de contact, așa că te poți baza pe astfel de evenimente când dorești să te bucuri de sport și să scoți un venit suplimentar.

Pariuri box – scurt istoric

Boxul este unul din cele mai cunoscute și vechi sporturi din lume, motiv pentru care descoperi un portofoliu generos de pariuri box online. Sumerienii boxau chiar și cu 5000 de ani în urmă, sportul fiind mai obositor și mai violent în trecut. Inițial, a fost considerat o metodă de autoapărare.

Sportul se intitulează oficial pugilism, mănușile de box fiind introduse mai târziu pentru a crește efectul pumnilor dați. Cel mai scurt meci din lume a avut doar 4 secunde, fiind disputat între Pat Brownson și Michael Collins.

Știai că?

Boxul este un sport olimpic care are și un campionat mondial. Se practică între doi sportivi într-un ring cu corzi elastice, unde se află și un arbitru care garantează că regulile sunt respectate.

Au început să fie plasate pariuri box chiar de la debutul sportului, cei care priveau fiind cei care alegeau posibilul câștigător. Federația Internațională de Box este organizația care controlează toate aspectele luptelor profesionale în prezent.

Pentru alte experiențe interesante și opțiuni ofertante de pariere consultă ghidul nostru despre pariuri sportive Pokerstars.

Tipuri principale de pariuri box

La casele de pariuri online vei vedea că poți aplica pariuri box de diferite tipuri. Meciurile sunt adevărate evenimente, așa că și modurile de plasare a pariurilor pot fi spectaculoase. Hai să vedem care sunt cele mai frumoase piețe de pariuri disponibile:

 • Câștigător – este foarte clar că vei avea cote pariuri box foarte bune atunci când pariezi pe câștigătorul meciului. Este un tip de pariu simplu, motiv pentru care are parte de multă popularitate.
 • Pariuri peste/sub – la fiecare astfel de eveniment casa alege numere de runde în care se consideră că meciul va avea loc. Jucătorul poate pune bilete box împotriva acestui prognostic, pe mai multe sau mai puține runde.
 • Pariuri prop – acest tip de pariu permite alegerea unui câștigător din ring într-un anumit mod, adică prin knockout, decizie sau puncte.
 • Pariuri în runde – prezici runda în care crezi că se va încheia meciul. Printre opțiuni vei găsi box pariuri pe knockout în fiecare rundă de la 1 la 12 sau decizie asupra punctelor ori remiză.
 • Pariu la câștig la puncte sau prin decizie tehnică – mizezi pe câștigul unui pugilist la puncte sau prin decizie tehnică. Înainte de a plasa acest tip de pariu box, urmărește mai multe informații referitoare la sportivi, pentru a ști cum se comportă aceștia de obicei.
 • Câștig prin descalificare sau TKO – pariezi pe un câștig mai spectaculos. Adică mizezi că sportivul susținut de tine va câștiga prin knockout, knockout tehnic sau descalificare conform cu un regulament box.

Alte tipuri de pariuri la box

Mai sus ți-am prezentat principalele tipuri de pariuri box, dar nu sunt singurele. Mai sunt câteva și ți le prezenăm și pe acelea:

 • Pariu pe runda în care se încheie partida – este destul de descriptiv acest tip de pariu. Mizezi pe cotele referitoare la runda exactă care aduce sfârșitul meciului de box.
 • Total runde – pariezi pe numărul de runde care crezi că se vor desfășura. Alegi dacă meciul se încheie înaintea sau după un anumit număr de runde, determinat de casa de pariuri.
 • Primirea unui Knockdown cu câștig – ai cote mari la astfel de pariuri box. Când preferatul tău câștigă, se întâmplă după ce a suferit deja un knockout, adică după ce a fost trimis la podea măcar o dată.
 • Realizarea unui Knockdown – pariezi pe pugilistul care crezi că va da un knockdown.
 • Knockdown în meci – la aceste pariuri sportive box mizezi pe cel puțin un knockdown pe durata meciului. Indiferent de pugilistul care ajunge la podea, tu câștigi.
 • Total knockdown-uri sub/ peste – pariezi pe numărul total de knockdownuri de pe durata meciului, în formula peste sau sub o anumită valoare.
 • Ambii boxeuri suferă knockdown – în cazul meciurilor cu sportivi echilibrați este foarte posibil ca ambii să fie trimiși la pământ în timpul partidei. Profiți de asta pentru a câștiga venituri suplimentare la pariuri box.

Cum pariezi la pariuri sportive box?

Participi la pariuri box foarte simplu, la oricare casă de pariuri online din țară care are în portofoliu acest tip de activitate. Ca să pui un bilet faci următoarele:

 1. Intri în contul de pe platforma casei de pariuri dorite. Dacă nu ai deja cont, îți faci unul urmărind ghidurile noastre precum cel de la Unibet Casino.
 2. Depui bani în cont pentru a avea fonduri disponibile.
 3. Te duci la secțiunea de live betting sau pariuri sportive și alegi opțiunile box pariuri. Selectezi meciul dorit și apoi alegi unul din tipurile de pariuri box online valide.
 4. Completezi cu suma dorită și depui pariul. Urmărești meciul pentru a vedea cât de corectă a fost previziunea ta.

Unde joci la pariuri box online?

Ai vrea să știi unde ai posibilitatea plasării de pariuri box? Există multe opțiuni disponibile deoarece multe case de pariuri și jocuri de noroc au în portofoliile lor boxul. Orice operator cu o reputație bună în industrie are o listă bogată de tipuri de pariuri disponibile.

Exemplu

Vom da drept exemplu pariuri box Superbet, Betano și Unibet. Și la Maxbet ai posibilitatea plasării de mize pe pugiliștii tăi preferați. Unul din cazinourile mai recent apărute pe piață care oferă opțiunea mizelor pe box este 888sport.

Partea cea mai bună este că aceste case de pariuri sunt optimizate pentru ecrane de diferite dimensiuni, de la cele mari ale PC-ului la cele mici ale telefonului mobil. Deci profiți de meciurile cu cele mai bune cote și când nu ai acces la calculator. Direct de pe telefonul mobil!

Concluzie

Acum știi cele mai importante lucruri referitoare la plasarea de pariuri box. Alege-i pe cei mai profitabili pugiliști, urmărește-le cu atenție palmaresul și folosește-te de strategii și probabilități pentru a câștiga. Când ești gata să câștigi, plasează primul bilet. Apoi fii pregătit pentru câștiguri. Învață mai multe și despre un alt sport, de această dată în echipe, dintr-un ghid pariuri fotbal american.