boxeri celebri

Top 10 boxeri celebri – care este favoritul tău?

  octombrie 2, 2023

Autor: Gabi

Actualizat: 12 decembrie 2023

De-a lungul istoriei sporturilor de contact, au existat mai mulți boxeri celebri. Aceștia nu doar că au avut rezultate extraordinare, ci au fost și o sursă de inspirație. Aproape toată lumea a auzit de nume precum Muhammad Ali și Mike Tyson. În acest articol, îți prezentăm top 10 cei mai cunoscuți sportivi din această disciplină.

Dacă vrei să afli mai multe și despre baschetbaliști celebri, intră pe articolul nostru. De asemenea, nu este singurul în care vorbim despre sportivi de excepție. Pe Joc Păcănele găsești mai multe informații de acest fel, așa că aruncă o privire!

10. Roy Jones Jr.

Pe locul 10 în clasamentul nostru de boxeri celebri se află Roy Jones Jr. Acesta a fost desemnat boxerul deceniului pentru anii ‘90. S-a luptat cu precădere la categoriile mijlocie și semigrea. În 2003 a câștigat titlul la categoria supergrea. A avut 35 de victorii la rând înainte de o înfrângere prin descalificare. Abia la 52 de ani a pierdut prin KO împotriva lui Antonio Tarver. A luptat în total de 56 de ori cu 52 au fost victorii, dintre care 38 prin knock-out.

9. Archie Moore

Topul de boxeri celebri continuă cu americanul Archie Moore. Acesta a avut nu mai puțin de 221 de lupte, dintre care a câștigat 194. Are cele mai multe victorii prin knock-out: 145. A activat în anii ‘40, ‘50 și ‘60. El a fost campion la categoria semigrea timp de un deceniu, din decembrie 1952 până în mai 1962. În lunga sa carieră, a mai luptat și la categoriile mijlocie și supergrea.

8. Roberto Duran

O altă carieră lungă din lista noastră de boxeri celebri a avut-o Roberto Duran. Boxerul cu origini în Panama a luptat pe parcursul a 5 decenii. S-a retras la 50 de ani, în 2002. A fost campion la 4 categorii diferite: ușoară, mijlocie mică, super ușoară și mijlocie. Dintre cele 119 de lupte, a câștigat 103, 70 fiind prin KO. Prima înfrângere a venit abia după 32 de meciuri, iar a doua după 75. Aceasta a doua înfrângere a fost împotriva lui Ray Leonard, următorul în clasamentul nostru de cei mai cunoscuți boxeri.

7. Ray Leonard

”Sugar” Ray Leonard a fost medaliat cu aur la Jocurile Olimpice și a fost numit luptătorul deceniului în anii ‘80. Acesta a prins o perioadă plină de luptători tari și a reușit să aibă un palmares de invidiat. Dintre cele 40 de lupte, a câștigat 36 și 25 prin knock-out. A pierdut doar de 3 ori și o luptă s-a terminat la egalitate. A luptat la multe categorii de greutate: mijlocie mică, semimijlocie, mijlocie, super mijlocie, semigrea. Reușitele acestuia sunt uimitoare și ne-au convins că merită un loc în topul cu boxeri celebri.

6. George Foreman

Un alt medaliat cu aur la Jocurile Olimpice din clasamentul cu boxeri celebri este George Foreman. Avea o putere de lovire fantastică, ceea ce arată și palmaresul său. Are 76 de victorii din 81 de meciuri, dintre care 68 au fost prin KO. În 1994, a devenit cel mai bătrân campion la categoria supergrea, pe când avea 45 de ani. Prima înfrângere a venit după 40 de meciuri și a fost împotriva lui Muhammad Ali.

5. Floyd Mayweather

Și un contemporan poate avea loc în topul de boxeri celebri. Mayweather și-a câștigat acest loc datorită titlurilor sale câștigat la nu mai puțin de 5 categorii. Acestea sunt: super pană, ușoară, super ușoară, mijlocie mică și semimijlocie. S-a retras (oficial) în 2017, dar mai are meciuri pentru spectacol. Sigur ai văzut legendara luptă dintre el și Conor McGregor. S-a retras cu un record perfect de 50 de victorii din tot atâtea meciuri, dintre care 27 prin KO. Acest palmares îl face unul dintre cei mai buni boxeri din istorie.

4. Rocky Marciano

Continuăm lista de boxeri celebri cu singurul campion la supergrea care s-a retras neînvins. A luptat de 49 de ori și a câștigat toate meciurile. Dintre acestea, 43 au fost prin knock-out. Mai mult, a fost pus la podea de numai 2 ori în toată cariera sa. Spre deosebire de mulți alții, nu a avut o carieră îndelungată. Și-a făcut debutul pe 17 martie 1967 și s-a retras pe 21 septembrie 1955.

3. Joe Louis

Joe Louis are podium asigurat în clasamentul nostru de boxeri celebri datorită carierei sale plină de succes. A ținut titlul la supergrea timp de 11 ani și a avut 27 de meciuri pentru acesta. A luptat puțin sub 20 de ani, în perioada 1934 – 1951. În acești ani, a avut 72 de lupte, dintre care a câștigat 69. 55 de victorii au fost obținute prin knock-out. A pierdut numai de 3 ori în toată cariera sa, iar una dintre înfrângeri a fost împotriva lui Rocky Marciano.

2. Mike Tyson

Când ne gândim la boxeri celebri, trebuie să-l avem în vedere pe Mike Tyson. A fost unul dintre cei mai temuți boxeri din istoria sportului. De asemenea, a fost cunoscut și pentru întâmplările controversate. În 1992, a fost acuzat și arestat pentru viol și a fost eliberat 3 ani mai târziu. În 1997 a fost descalificat după ce i-a mușcat urechea lui Evander Holyfield. A luptat de 58 de ori, câștigând 50 dintre meciuri, 44 termindându-se prin knock-out. 

1. Muhammad Ali

Primul loc din lista noastră de boxeri celebri este, bineînțeles, ocupat de Muhammad Ali. Legendarul luptător este cunoscut pentru citatele sale care au depășit domeniul sportului. De aceea, este considerat unul dintre personalitățile marcante ale lumii. Printre altele, este cunoscut pentru refuzul de a lupta în războiul din Vietnam, ceea ce a dus la suspendarea sa temporară din box. A luptat de 61 de ori în cariera sa care a început în pe 29 octombrie 1960. A câștigat 56 de lupte, dintre care 37 prin KO. A suferit 5 înfrângeri, dar acestea au venit la sfârșitul carierei. Totuși, și-a încheiat cariera cu o victorie, obținută pe 27 iulie 1979. Ali a luptat numai la categoria supergrea.

Acum că știi câte ceva despre top 10 boxeri, vezi ce pariuri sporturi de contact poți să pui. Sunt multe evenimente în această categorie, iar dacă reușești să și urmărești meciurile în direct, crede-ne, nu vei regreta o clipă!

Concluzii

Acești boxeri celebri au făcut ca boxul să fie unul dintre cele mai populare sporturi de contact. Și în ziua de astăzi sunt numeroși luptători care, pe viitor, pot ajunge și ei legendari precum cei de sus. Și poate vor ajunge chiar și la Jocuirle Olimpice România. Oricum, ne vom asigura că schimbăm lista și îi vom adăuga și pe ei. Până atunci, află totul despre pariuri sportive pe box din articolul nostru!

Autor