pariuri fotbal american

Pariuri fotbal american

  ianuarie 17, 2023

Acest articol îţi va dezvălui tot ce este nevoie să ştii despre pariuri fotbal american, fiind un sport extrem de important şi foarte urmărit, mai ales pe teritoriul Statelor Unite. Cu siguranţă ai auzit măcar odată de Super Bowl, finala campionatului nord american. Aceasta reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente sportive de pe planetă, atrăgând milioane de spectatori din toată lumea. Dacă eşti nefamiliarizat cu acest sport, avem pentru tine articolul reguli fotbal american, care te va ajuta, cu siguranţă, să înţelegi fenomenul mai bine.

După cum bine ştii, fotbalul american nu este singurul sport care are la bază o astfel de denumire. Poţi verifica articolul tipuri de jocuri cu fotbal, pentru a descoperi şi alte sporturi care pot reprezenta un punct de interes pentru tine. Ca orice alt sport popular, fotbalul american este la mare căutare în rândul pariorilor, oferind variante diverse. Despre asta vom discuta ceva mai târziu.

Fotbal american – informaţii generale

Pentru a te putea raporta într-un mod cât mai corect faţă de pariuri fotbal american este nevoie să ştii şi câteva detalii generale legate de acest sport. Acest lucru te va ajuta foarte mult în procesul de pariere.

Trebuie să știi că este un sport foarte tacticizat, dar în acelaşi timp fizic (vezi și pariuri pe sporturi de contact), având loc foarte des contacte dure. Sunt în mare două tipuri de jucători: unii puternici şi cu gabarit, specializaţi pe faza defensivă şi alţii mai sprinteni, dar totuşi tari pe picioare, specializaţi pe faza ofensivă.

Este un sport de echipă, în care scopul principal este să câştigi, marcând mai multe puncte decât adversarul, bineînțeles. Poţi marca puncte avansând treptat în terenul adversarului şi ajungând în terenul lui de ţintă, având mingea sub control, în mână. Acest procedeu aduce 7 puncte pe tabelă. Totodată, se pot marca puncte şi prin executarea unor field goals, asemănătoare cu transformările de la rugby, acestea valorând 3 puncte. Timpul efectiv de joc este de 60 de minute, acesta fiind împărţit în 4 sferturi, fiecare a câte 15 minute.

Tipuri principale de pariuri fotbal american

Când vine vorba de tipurile principale de pariuri fotbal american, casele de pariuri sunt destul de generoase. Acestea oferă destul de multe variante şi nişte cote avantajoase. Să vedem acum care sunt oportunităţile de pariere!

  • Pariu pe câştigător – tip 1×2. Vei putea paria pe echipa care va câştiga meciul în timpul regulamentar. 1 pentru gazde, x pentru egal şi 2 pentru oaspeţi; 
  • Total puncte – sunt de tipul sub/peste. De exemplu, la un pariu de sub 35.5 puncte înseamnă că trebuie să se marcheze maximum 35 de puncte pentru a câştiga. La un pariu de peste 35.5, trebuie să se marcheze minimum 36 de puncte pentru a câştiga;
  • Handicap – acest lucru înseamnă că una dintre echipe va porni cu un dezavantaj virtual, pariul fiind câştigător doar dacă aceasta va câştiga la o anumită diferenţă de puncte. De exemplu H1 -3.5, înseamnă că echipa gazdă va trebui să câştige la minimum 4 puncte diferenţă pentru a avea un pariu câştigător; 
  • Rezultat prima repriză – este tot un pariu de tip 1×2, doar că de această dată te va interesa doar rezultatul din prima repriză, adică din primele două sferturi; 
  • Touchdown oricând – aici vei primi mai multe variante de jucători pe care poţi paria. Ca acest pariu să fie câştigător este nevoie ca jucătorul pe care ai mizat să marcheze un touchdown, adică să treacă în terenul de ţintă al adversarului cu mingea în mână.

Cum joci la pariuri fotbal american?

Pentru a juca la pariuri fotbal american nu este nevoie să fii un foarte bun cunoscător al cazinourilor online. Tot ce trebuie să faci este să urmezi câţiva paşi foarte simpli:

  1. Accesează site-ul casei de pariuri pe care doreşti să joci. Dacă nu ai deja cont, ar trebui să îţi faci unul, procesul fiind foarte facil şi rapid; 
  2. Efectuează o depunere, în eventualitatea în care balanţa contului nu îţi permite plasarea unui bilet;
  3. Din secţiunea sport, apasă pe fotbal american. Alege evenimentul pe care doreşti să pariezi, iar apoi tipul de pariu pe care îl consideri cel mai potrivit;
  4. Alege suma pe care doreşti să o pariezi şi apoi plasează pariul!

Unde joci la pariuri fotbal american online?

Dacă doreşti să afli unde poţi plasa pariuri fotbal american online, acum e momentul! Marea majoritate a caselor de pariuri au în oferta lor acest sport, aşa că depinde de tine unde vei alege să te distrezi pariind. Printre cazinourile online cele mai potrivite ar fi Betano, Unibet, Netbet sau Superbet. 

Pe lângă această listă, avem pe site-ul nostru articolul pariuri Casa Pariurilor, unde poţi afla mai multe detalii legate de oferta de pariere a unui alt cazino foarte popular. Tot acolo vei descoperi şi bonusuri şi promoţii foarte atractive. Așa că nu ar strica să arunci un ochi!

Concluzii

Acum că ştii cele mai importante detalii legate de pariuri fotbal american, eşti gata să mizezi pe cele mai însemnate evenimente ale acestui sport. Plasează un bilet, urmăreşte partidele şi bucură-te de cele mai tari câştiguri. Mult noroc!