cum se joacă barbut

Cum se joacă Barbut?

  august 29, 2021

Autor: Gabriel

Actualizat: 25 aprilie 2024

Vrei să afli cum se joacă barbut? Este unul din cele mai populare jocuri de noroc, fiind practicat, în general, offline. Istoria sa stufoasă și schimbările frecvente de reguli au dus la apariția altor jocuri similare. De ce să te intereseze cum se joacă barbut? Pentru că e unul din jocurile pe care le îndrăgesc românii. Și pentru că îl poți juca și online. Încă un motiv să vezi cât de apreciat este.

Poate fi încercat acum și pe internet, în cazinouri, dar și cu prietenii într-un weekend acasă. Dacă barbut nu e chiar favoritul tău, nu uita că poți să încerci și yams online sau multe alte jocuri. Pe Joc Păcănele vei găsi articole care să te îndrume, indiferent ce alegi!

Cum se joacă barbut: ce trebuie să știi?

Înainte de a afla cum se joacă barbut, ți-ar prinde bine niște informații despre el. originile jocului nu sunt foarte bine delimitate, crezându-se că ar fi creația soldaților romani sau a englezilor din secolul 14. Alții cred că a derivat din jocul Al Dar, originar din Orientul Mijlociu.

REȚINE

Ce înseamnă barbut? Cuvântul explică exact natura jocului, în dicționare având explicația că este un joc de noroc cu zaruri. În limba engleză poartă denumirea Craps. El folosește doar o pereche de zaruri. Totuși, regulile diversificate îl transformă într-un joc destul de greu de memorat.

Varianta de joc barbut online gratis se desfășoară la masă, unde pot fi plasate diversele pariuri. Regulile sunt aceleași ca la varianta barbut joc clasic, din fericire.

Cum se joacă barbut: reguli

Cum se joacă barbut pentru a câștiga repede? La un joc vor participa mai multe persoane. Iată care sunt pașii:

 1. Fiecare participant va arunca zarurile.
 2. În funcție de numărul care iese la aruncare, există trei situații de joc, potrivit setului de reguli barbut. Le vom prezenta mai jos, imediat ce se termină lista.
 3. După ce un participant își termină tura, următorul ia zarurile și le aruncă. Se aplică aceleași reguli descrise mai sus pentru a înțelege cum să câștigi la barbut.

La acest joc, cel care aruncă zarurile se numește Shooter (Aruncător). Fiecare jucător care înțelege ce înseamnă barbut și cum se joacă devine Shooter atunci când este rândul său. Dacă te interesează cum se joacă bacara, alt joc cu zaruri, rămâi pe Joc Păcănele.

Situații de joc la barbut online

 • Natural: Când zarurile cumulează 7 sau 11. Înseamnă că runda de joc e câștigată și jucătorul mai poate arunca o tură.
 • Craps: Dacă zarurile arată 2, 3 sau 12, runda la jocuri barbut este pierdută, dar mai poți arunca zarurile o dată.
 • Point: Când acumulezi 4, 5, 6, 8, 9, 10 puncte vei mai arunca zarurile până obții iar aceeași valoare. Dar, dacă apare un 7 între timp, tura este pierdută.

Cum să câștigi la barbut: pariuri

O parte importantă din cum se joacă barbut sunt pariurile. Ele pot fi făcute împotriva casei sau a altor pariuri realizate de competitori. Cum să câștigi la barbut dacă nu cunoști ce pariuri poți face? Un prim lucru bun de știut este că există trei tipuri principale de pariuri, și anume:

 • Pariu pe linie
 • Pariu pe o aruncare
 • Pariu pe mai multe aruncări

Cum să câștigi la barbut: pariuri speciale

Pe lângă acestea, mai poți învăța cum să faci bani la barbut cu unul din următoarele pariuri speciale:

 • Pass line – are loc când mizezi că valoarea zarurilor este de 7 sau 11. Dacă la aruncare nu însumezi decât 2, 3 sau 12, pierzi pariul. Altă valoare are rol de Point și arunci din nou până nimerești 7, caz în care pierzi, sau 11, când câștigi.
 • Don’t Pass Line – câștigi dacă la aruncare ai 2 sau 3 puncte. Dacă valoarea totală este 12 e egalitate, iar la 7 sau 11 pierzi.
 • Come – e un pariu care aduce câștiguri când suma zarurilor la barbut online este 7 sau 11. Pierzi dacă suma e 2 sau 3 și pariul e nul la 12 puncte. Alte valori sunt considerate Punct și trebuie să arunci până cad din nou pentru a câștiga. Dacă suma zarurilor e 7, ai pierdut pariul.
 • Don’t Come – seamănă cu pariul Come. La acest tip de pariu câștigi dacă suma zarurilor este 2 sau 3. Conform setului de barbut reguli, pierzi dacă suma e 7 sau 11, iar dacă totalul e 12, este egalitate. Dacă e Point, câștigi când cade o sumă de 7 înainte de reapariția valorii pointului.

Pe lângă aceste pariuri pe care trebuie să le știi pentru a învăța cum se joacă barbut, mai există și altele. Drept exemplu dăm Any 7, Any 11, Any craps, Ace Deuce sau Boxcar.

Unde joci barbut online?

Pe lângă cum se joacă barbut, te mai poate interesa să afli unde poți juca online. Nu întotdeauna găsești persoane dornice să parieze pe bani reali sau să încerce de amuzament jocul în persoană. Regulile nu sunt tocmai ușor de înțeles și memorat.

La jocul online e mai simplu să înveți cum se joacă barbut deoarece ai în fața ta pe masă toate pariurile. Pe zona centrală pariezi orice, iar pe laterale ai pariurile speciale. Și aici ai termeni speciali și trebuie să îi înveți pentru a deprinde cum să câștigi mereu la barbut.

Se găsește barbut în unele cazinouri online din țară. Poartă denumirea de Craps, iar tu îl poți încerca pe bani reali la Unibet Live Casino, de exemplu.

Concluzii

Dacă tot ai aflat câte ceva despre cum se joacă barbut, de ce să nu încerci un joc online? Cu mize reale sau de amuzament, cu siguranță te va încânta să îți încerci norocul într-un mod responsabil. Iar, dacă dorești mai multe informații despre alte jocuri populare, citește ghidul nostru scurt pentru whist joc de cărți.

Autor