joc bacara

Joc Bacara – cum se joacă?

  august 26, 2021

Dacă te bazezi pe noroc, încearcă un joc bacara online! Cu reguli foarte simple, fără strategii, oferă șanse la câștig prin prisma norocului la zaruri. Din acest articol vei afla în ce constă jocul, care îi sunt regulile și cum se joacă.

Acest joc bacara cu zaruri seamănă oarecum cu altele, dintre care amintim Yams. Putem spune că este vorba despre un joc educativ, care ajută la exersarea matematicii. Pe Joc Păcănele vei găsi și articole legate de alte jocuri cu zaruri, ceva mai populare. De exemplu, avem unul cu reguli Barbut, care s-ar putea să te intereseze dacă ești un fan al zarurilor.

Joc bacara: ce trebuie să știi?

Este posibil să încurci un joc bacara cu baccarat, așa cum vei descoperi la o simplă căutare pe Google. Dar ele nu reprezintă același lucru. Jocul despre care vorbim astăzi folosește numai zaruri. Mai exact, șase zaruri. Ca și dificultate, seamănă destul de mult cu tablele. Trebuie să cunoști regulile și valoarea punctelor.

Într-o partidă de bacara joc cu zaruri trebuie să obții punctajul cât mai apropiat de 10.000. Nici mai mult, nici mai puțin. Nu punctele de pe zaruri vor fi numărate, ci cele pe care le obții la o aruncare, deoarece anumite combinații de zaruri au anumite valori. E cam aceeași treabă ca la mâinile de poker. Totuși, nu este exact același lucru. Vei vedea mai încolo care sunt diferențele.

Bacara joc cu zaruri se joacă în minimum două persoane. Fiecare va arunca zarurile și se va afla în căutarea anumitor fațete și combinații.

Cum se joacă bacara?

La un joc bacara fiecare participant își va nota singur punctele obținute după fiecare aruncare a zarurilor. Există mai multe moduri în care se joacă. Cea mai populară este desfășurarea pe ture, unde fiecare jucător poate da cu zarurile de câte ori vrea, atât timp cât adună puncte. Aceștia sunt pașii jocului:

 • Un jucător aruncă zarurile în primul tur. Dacă reușește să strângă 1,000 de puncte, poate continua să arunce zarurile și să contorizeze punctele, până ajunge la fix 10,000.
 • Există condiția ca la fiecare aruncare să obțină o valoare pe care o păstrează.
 • Poate arunca, din nou, zarurile rămase. Dacă nimerește puncte, le strânge, adică le dă deoparte și le notează pe hârtie.
 • Continuă să arunce zarurile rămase până punctează cu toate. Apoi le poate lua din nou pe toate șase pentru a puncta.
 • Dacă o aruncare nu are puncte și nu a strâns încă 1,000 de puncte, participantul pierde tot ce a strâns până atunci și e rândul celuilalt jucător. Dacă are mai mult de 1,000, punctele se păstrează.
 • Jucătorul poate alege să se oprească oricând, după o aruncare cu puncte, pentru a-și păstra punctajul.

Regulile pe care trebuie să le respecți la o partidă de bacara joc cu zaruri s-ar putea să-ți fie familiare, mai ales dacă ai mai participat în astfel de jocuri. De exemplu, dacă le știi pe cele din regulament Yams, ești cu un pas mai aproape de a deveni un maestru în Bacara.

Bacara reguli de joc

La orice joc bacara există anumite reguli. Punctajul se calculează după o formulă clară. Nu poți învăța cum se joacă bacara fără să știi care sunt valorile fațetelor și cum pot fi adunate acestea.

Joc bacara: valoarea zarurilor

La joc bacara cu șase zaruri sunt importante punctele adunate de pe modul în care cad zarurile. Iată punctajul, pe scurt:

 • Fațeta cu 5 buline acordă 50 puncte pentru una și 100 puncte pentru două apariții la o aruncare;
 • Fațeta cu o bulină acordă câte 100 puncte la o apariție sau 200 la două.

Celelalte fațete nu au valoare într-un joc cu zaruri bacara dacă nu apar în grupuri de minim trei.

 • 3 fațete cu 2 buline – 200 puncte
 • 3 fațete cu 3 buline – 300 puncte
 • 3 fațete cu 4 buline – 400 puncte
 • 3 fațete cu 5 buline – 500 puncte
 • 3 fațete cu 6 buline – 600 puncte
 • 3 fațete cu 1 bulină – 1,000 puncte
 • Seria crescătoare de la 1 la 6 – 2,500 puncte (se numește bacara)

Al patrulea zar cu aceeași valoare dublează punctele. La fel și al cincilea și al șaselea. De exemplu, la bacara joc cu zaruri cad 3 de 1 bulină ce însumează 1,000 puncte. Aruncarea următoare apare încă unul care dublează la 2,000 puncte. La a treia aruncare ai din nou fațeta cu o bulină și ajungi la 4,000 puncte. Dacă ai norocul ca și ultimul zar aruncat să fie 1, punctele ajung la 8,000.

Reguli bacara: lucruri bune de știut

Într-un joc bacara cu zaruri participantul poate alege să se oprească și să își păstreze punctele acumulate până la un tur următor. Sau poate pierde tot punctajul, dacă nu e atent. După o aruncare norocoasă, jucătorul poate anunța că se oprește. Astfel, păstrează punctele câștigate până în acel moment la bacara zaruri.

Dacă o aruncare rezultă într-un punctaj care depășește 10000 de puncte, cele obținute în ultima rundă se scad din totalul său. De exemplu, după cum se joacă bacara, dacă ai 9,500 puncte și obții 1,000 la o aruncare a zarurilor, cele din urmă se vor scădea. Pentru că, adunate, depășesc 10,000 puncte, din cele 9,500 se scad 1,000 drept penalizare. Continuă jocul cu următorul participant.

Dacă apar două zaruri de o bulină și două de 5 buline, se vor păstra cele cu valoarea mai mare, adică o bulină. Nu pot fi păstrate ambele seturi la o singură aruncare. E mai dificil până „intri” în joc cu cele 1,000 de puncte. După aceea, tempoul se schimbă.

Concluzie

Poate nu ai mai auzit niciodată de acest joc bacara cu zaruri. Dar el pare să fie o modalitate plăcută de petrecere a timpului alături de prieteni. Nu are un număr limită de participanți. Deci cu cât mai mulți, cu atât mai bine! Pentru a învăța cum se joacă Rentz, îți sugerăm să rămâi pe site-ul nostru!