Yams online

Cum se joacă Yams online?

  august 31, 2021

Printre jocurile cu zaruri pe care le poți găsi și pe calculator se află yams online. Jocul are o structură interesantă, putându-se desfășura cu mai mulți jucători. Este distractiv pentru un întreg grup de prieteni.

Echipamentul necesar unui joc yams online este și mai simplu decât în jocul rea. Tu nu trebuie decât să înveți și să stăpânești bine regulile. Poți aplica reguli yams online și la jocul real, cu zaruri. Nu degeaba este numit și un Poker cu zaruri de către multe persoane. Alte jocuri interesante și similare pe care le descoperi pe internet sunt cele de păcănele cu zaruri online.

Yams online: ce trebuie să știi?

De unde vine jocul de yams online? El își are bazele, evident, în jocul clasic, care se desfășoară în realitate. Doar a fost transpus online, pentru a-l putea juca oriunde te-ai afla, atâta timp cât ai acces la internet și un calculator, tabletă sau telefon.

De obicei, un joc Yams are loc cu 2 – 4 jucători. Se folosesc cinci zaruri simple care vor fi aruncate, pe rând, de fiecare participant.

Care este obiectivul jocului? Să aduni cât mai multe puncte la aruncarea zarurilor. Fiecare tură presupune aruncarea de 3 ori a acestora. La yams joc clasic există 13 runde. De fiecare dată se vor arunca zarurile și se va colecta scorul în cele 13 categorii existente.

Cum se joacă yams?

Care sunt pașii de joc la yams online? Păi, aceiași ca la jocul clasic. Dar, dacă nu ai încercat nicio variantă până acum, îți spunem noi ce trebuie să faci:

 1. Jocul începe când există cel puțin doi participanți.
 2. Fiecare are o foaie cu punctajul, unde va nota ce puncte reușește să strângă. La jocul yams online există tabelul pe ecran și se actualizează automat.
 3. Fiecare jucător aruncă un zar. Cel cu valoarea mai mică începe jocul, potrivit setului de reguli yams.
 4. Jucătorul aruncă toate cele 5 zaruri. În funcție de rezultat, își notează punctajul sau alege unele zaruri, și pe celelalte le mai aruncă o dată, respectând regulile care dictează cum se joacă yams.
 5. Fiecare rundă poate consta în maximum trei aruncări de persoană.
 6. Urmează al doilea jucător de yams gratis, care face același lucru.
 7. Jocul se termină atunci când unul din jucători completează toate rubricile în yams tabel. Cel cu punctajul cel mai mare e declarat câștigător.

Tabelul e format din două coloane pe care trebuie să le completezi pe măsură ce joci și respecți setul de reguli yams. Vor exista ocazii în care vei avea neapărată nevoie de o anumită combinație de zaruri, altfel vei trece o linie în dreptul ei și mergi mai departe. Asta înseamnă că ți se acordă 0 puncte pentru respectiva coloană. Acestea sunt asemănătoare cu acele reguli la barbut, un alt joc cu zaruri. Poți să afli mai multe din articolul nostru.

Reguli yams: punctaj

La yams online și clasic câștigi dacă reușești să completezi tabelul cu cele 13 coloane și punctajul aferent. Pot fi alese doar unele coloane, nu toate, pentru ca jocul yams gratis să fie mai scurt. Dacă se caută toate cele 13 combinații, jocul poate dura câteva ore bune.

Punctajul se înscrie într-un tabel, potrivit oricărui regulament yams. Acesta e format din partea superioară și partea inferioară.

yams tabel

Partea superioară la yams online

Aici lucrurile stau simplu la yams online, conform setului de reguli yams. Se notează 1, 2, 3, 4, 5, 6, care corespund numărului de puncte de pe zaruri. Când la aruncare cad 2 zaruri de 3, pui la subjocul 3 valoarea de 6 puncte. Adică înmulțești numărul de puncte de pe zaruri cu numărul de fețe aruncate.

Dacă reușești să obții 63 de puncte în această parte, primești un bonus de 35 de puncte. Deci, cum se joacă yams la profitul maxim pe partea superioară? Obținând 3 zaruri identice la fiecare subjoc. Sau dacă îți cad 4 sau 5 zaruri de același fel.

Partea inferioară la reguli yams

Cum se joacă yams în partea inferioară? Aici înscrii punctajul combinațiilor care seamănă cu poker:

 • 3 de un fel – 3 zaruri cu aceeași față – acordă suma zarurilor;
 • 4 de un fel – acordă suma valorii lor;
 • Full house – când trei din cele cinci zaruri sunt de o valoare și două sunt pereche. Acordă 25 puncte la yams online gratis;
 • Chintă mică – 4 numere consecutive, ex. 1, 2, 3, 4. Acordă 30 puncte;
 • Chintă mare – 5 numere consecutive ca 1, 2, 3, 4, 5. Acordă 40 puncte;
 • Yams – când apar 5 zaruri cu aceeași valoare. Acordă 50 puncte la yams online.

Urmărind regulile după cum se joacă yams, dacă un jucător obține un al doilea yams, el primește bonus 100 puncte. Pot fi contorizate maximum 3 yams pentru un concurent într-un joc.

Punctajul final la yams reguli de joc se calculează adunând toate punctele de pe tabel. La jocul online, se calculează automat.

Yams online – unde poți juca?

Te interesează să joci yams online gratis? Din fericire, ai opțiuni. Jocul se găsește pe diferite site-uri cu jocuri de societate gratuite, care se practică de divertisment. Îl găsești chiar și în magazinele cu aplicații mobile, sub diferite forme, precum yahtzee.

La cât de popular și distractiv este acest joc, nu ar fi de mirare ca el să apară și în cazinourile online. Poate chiar mâine vei vedea că Maxbet și NetBet conduc integrarea de yams în Cazino Live sau chiar printre păcănele. Totuși, nu putem spune nimic cu siguranță, decât că noi ne-am bucura mult să-l vedem la orice operator.

Concluzie

În final, nu ne rămâne decât să îți urăm noroc la zaruri cu yams online. Dacă ai încercat varianta clasică, atunci sigur te va cuceri și cea de pe calculator. În plus, e mai simplu! Nu ai nevoie decât de un dispozitiv și internet, nu de 5 zaruri care fug peste tot. Iar la jocul online nu ai decât să aștepți competitori, pentru a face lucrurile mai interesante. Pentru alte informații, precum reguli joc whist, rămâi pe JocPăcănele!