...
validare opta

Validare Opta Stats – ce înseamnă și unde o poți accesa?

  noiembrie 22, 2023

Autor: Gabi

Actualizat: 22 decembrie 2023

Opta Stats reprezintă una dintre cele mai importante surse de validare statistică și este folosită de marea majoritate a caselor de pariuri din întreaga lume. Termenul „Validare Opta” este adesea utilizat în dreptul multor opțiuni de pariere disponibile pe site-urile de profil atât din România, cât și din restul lumii. În acest articol vom încerca să-ți oferim mai multe informații despre această caracteristică, dar și de unde poate fi ea accesată. Dacă ești extrem de curios, poți găsi funcția în gama de pariuri sportive Superbet.

Mai multe informații despre validare Opta Stats

Când vorbim de termenul „Validare Opta” ne referim, adesea, la opțiunile de pariere disponibile pe site-urile de profil din întreaga lume. Ei, bine, Opta Stats (sau Stats Perform) este o companie de analiză sportivă. Aceasta este implicată în colectarea datelor sportive și analiza predictivă pentru utilizarea în diverse sectoare ale sportului, cum ar fi performanța echipei profesionale, media, difuzare, dar și pariuri. 

La bază, aceste statistici Opta folosesc informații produse cu ajutorul inteligenței artificiale. Mai apoi, acestea sunt distribuite către mass-media și către televiziunile sportive. Fie că discutăm despre fotbal, rugby, tenis sau orice alt sport cunoscut din lume, statisticile au un rol determinant în lumea sportivă. Deoarece sportul înseamnă mult mai mult decât victorii și înfrângeri, pentru cunoașterea acestuia în detaliu avem nevoie de statistici, dar și de statisticieni profesioniști. 

Validare Opta Live – pariuri pe statistici 

Casele de pariuri au început să menționeze tot mai des termenul de „Validare Opta”. Pentru a înțelege mai bine de ce, vom oferi următorul exemplu. În sportul „rege”, fotbal, toate șuturile pe poartă sunt monotorizate de către Opta Stats. Fără existența unei validări din partea acestei companii, casele de pariuri afiliate nu ar putea confirma această statistică. 

Să luăm următorul exemplu: să presupunem că avem un meci de fotbal din campionatul Italiei, între AC Milan și AS Roma. Tu, ca parior, ai optat pentru 3 șuturi pe poartă pentru Giroud și 2 pase de gol pentru Rafael Leao. Pentru a verifica dacă predicțiile tale au fost câștigătoare, intri pe Opta Stats și verifici statisticile. Foarte important de menționat este faptul că trebuie să verifici dacă casa de pariuri la care ai jucat biletul este afiliată cu Stats Perform. 

Ce înseamnă validare Opta?

Cum am spus și mai sus, când vorbim despre termenul „Validare Opta” ne referim, adesea, la opțiunile de pariere de pe site-urile de profil din întreaga lume. Ei, bine, odată cu trecerea timpului, nevoile fanilor sportului modern se schimbă. Opta Stats, după cum am menționat și mai sus, se bazează pe inteligența artificială. Cu ajutorul parteneriatelor cu federațiile de top și cu ajutorul datelor istorice, inteligența artificială poate produce nenumărate rezultate și poate scoate la suprafață informații unice pentru fanii din întreaga lume.

Exemplu – Validare Opta Superbet ce înseamnă?

Termenul „Validare Opta” este unul folosit de multe case de pariuri din România. Pariurile pe statistici reprezintă cea mai nouă componentă din oferta Superbet Casino. Acestea au la bază statisticile uzuale ale evenimentelor sportive de top. 

Superbet validare Opta oferă jucătorilor numeroase variante de pariere pe statisticile celor mai importante evenimente, cum ar fi:

 • pariurile pe șuturi pe poartă 
 • ofsaiduri
 • modalitatea înscrierii unui gol etc.  

Poți găsi pariurile pe statistici în oferta clasică de pariere, sub rubrica „Toate tipurile de pariuri”, la secțiunile „statistici”, „cartonașe galbene” și „jucători”. 

Cum se face o Validare Opta?

Mai jos îți vom prezenta câteva exemple despre cum se face o Validare Opta:

 1. Șutul pe poartă – reprezintă tentativa clară a unui jucător de a înscrie un gol. 

Se consideră a fi șut în poartă în condițiile:

 • În care mingea intră în poartă, cu sau fără intenție;
 • În care ar fi intrat în poartă dacă nu ar fi existat intervenția portarului;
 • În care ar fi intrat în poartă dacă nu ar fi intervenit un alt jucător decât portarul; 
 • În care portarul nu ar mai fi avut nicio șansă să prevină marcarea unui gol.
Atenție

Șuturile care lovesc bara nu sunt considerate ca fiind șuturi pe poartă, cu excepția cazurilor când mingea lovește bara, apoi intră direct în poartă.

 1. Pasă de gol – este considerată pasă de gol ultima atingere care duce la înscrierea unui gol de către cel care a primit pasa respectivă. 

Dacă această ultimă atingere este deviată de către un jucător advers, va fi considerată pasă de gol cu o condiție. Anume? Doar dacă mingea ar fi ajuns oricum la destinatarul pasei, dacă devierea nu ar fi avut loc. 

 1. Ofsaidul – este acordat jucătorului considerat în a fi în poziție de ofsaid.

Asta dacă jucătorul se află în poziția din care urmează să fie executată lovitura liberă rezultată din semnalizarea ofsaidului de către arbitru. Dacă doi sau mai mulți jucători se aflau în poziție de ofsaid la momentul pasei din urma căreia a rezultat ofsaidul, jucătorul considerat a fi cel mai activ în fază și care a încercat să joace mingea va fi cel considerat în poziție de ofsaid.

 1. Metoda înscrierii unui gol Opta validare –  conține opțiunile „picior stâng” sau „picior drept”.

Pentru validarea pariurilor se vor lua în considerare golurile înscrise cu orice parte a piciorului drept sau stâng care atinge mingea.

Concluzii 

Termenul de „Validare Opta” a devenit unul foarte cunoscut printre pariorii din întreaga lume. Datorită Opta Stats, lumea pariurilor a fost schimbată total. Crezi că acest articol ți-a atras atenția asupra pariurilor pe statistici? Dacă da, atunci noi te invităm să nu mai stai pe gânduri! Fă-ți biletul norocos și hai să câștigi! Poți să-ți faci acum un cont la Superbet, dacă nu ai deja, și începe să pariezi.

Dacă tot ai învățat ceva nou azi, de ce să te oprești aici? Avem un articol foarte interesant despre Rust Gambling. N-ai idee ce înseamnă? Ce-ar fi să descoperi chiar acum!

Autor