strategii poker

Strategii poker: ce poți să aplici?

  octombrie 23, 2023

Dacă vrei să ai succes trebuie să urmezi unele strategii poker. Deși pokerul este un joc de noroc, este nevoie de puțină ordine în modul tău de abordare. De aceea, în articolul de astăzi îți prezentăm aspectele esențiale ale strategiei la poker. Înainte să începem, trebuie să știi că acest joc presupune mult studiu, în afară de experiența propriu-zisă. Trebuie să citești mai multe despre poker, să cunoști tipurile, ierarhia mâinilor și principalii termeni utilizați. 

Strategii poker – aspecte generale

Toate aceste strategii poker pleacă în primul rând de la tine. Tu trebuie să te hotărăști la ce nivel vrei să-l duci. Dacă vrei să-l joci pentru turnee și bani, atunci trebuie să fii serios și perseverent. Desigur, nici dacă-l joci de distracție, cu sume mici, n-o să-ți placă să pierzi.

Un alt aspect foarte important este că nu toate jocurile vor fi reușite. La poker este la fel ca în orice altă competiție sportivă. Vor fi și jocuri pierdute, dar este important să fii perseverent și să continui să înveți. Este imposibil, și o greșeală în același timp, să-ți analizezi jocul în funcție de pierderi și câștiguri. Pot fi meciuri pe care le-ai câștigat, dar nu ai luat cele mai bune decizii. Dar pot fi și meciuri în care ai făcut tot ce a depins de tine, dar totuși ai pierdut.  

Cu timpul îți vei forma și un stil de joc, care în mare se poate încadra în una din cele patru categorii:

  • Tight: un stil de joc pragmatic și prudent, unde nu îți asumi multe riscuri.
  • Loose: îți asumi multe riscuri și joci multe mâini.
  • Agresiv: pariezi sume mari să pui presiune pe adversari și chiar joci la cacealma. Stilul implică, desigur, o mulțime de pariuri, deci are puncte în comun cu stilul Loose.
  • Pasiv: lași adversarii să dicteze pariurile și dai call des.

Știi care este cea mai bună carte la poker? Vrei să afli totul despre regulamentul jocului? Cercetează mai cu atenție blogul nostru pentru alte informații utile despre acest joc de noroc atât de popular!

Poker strategie – cum joci să câștigi?

Sunt extrem de multe strategii poker, atât pentru începători, cât și pentru avansați. Noi, în acest articol, ne vom adresa în principal începătorilor. Citește mai departe principalele strategii de poker!

Administrează-ți bine bugetul!

Prima dintre cele mai importante strategii poker implică un bun management al bankroll-ului. Din aceasta derivă și alte strategii, precum jocul organizat, fără să îți asumi riscuri inutile. Altfel, pierzi bani, ceea ce nu este niciodată un lucru bun. De asemenea, această strategie ține și de jocul responsabil. Nu juca sume la poker sau alt joc de noroc peste bugetul tău. Stabilește un buget dedicat acestor jocuri și nu-l depăși!

Urmărește un echilibru între agresivitate și răbdare!

La strategii poker online, ca să ai succes, este nevoie de puțină agresivitate. Îl putem numi și un joc pozitiv, în care tu dictezi pariurile și desfășurarea. Dacă ești în controlul jocului, îți crești șansele de câștig. Dacă ai o mână bună, nu ezita să joci agresiv și să pui presiune pe adversari. Profită cât poți de acea rundă și fă adversarii să plătească.

Desigur, la o strategie poker ai nevoie și de răbdare și de pragmatism. Nu trebuie să te arunci peste capacitățile tale. În medie, un jucător are mai multe mâini la care a dat fold. În aceste cazuri este bine să te retragi cât mai rapid ca să pierzi cât mai puțin. Foarte important este să nu încerci să recuperezi pierderi cu pariuri hazardate, de „totul sau nimic”. Acele celebre all-in apar de multe ori în filme pentru efect, dar realitatea jocurilor de poker e alta.

Fii imprevizibil!

Aceasta este continuarea celei de-a doua strategii poker. Dacă joci prea temător în prea multe situații, cu prea puține pariuri, ceilalți jucători își vor da seama. În acest mod, te vor da rapid la o parte. Dacă se întâmplă să pui un bet mare, jucătorii își vor da seama că ai o mână foarte bună. În consecință vor da fold și nu vei reuși să câștigi un pot foarte mare, ci doar beturile de intrare.

Urmărește cu atenție jocul oponenților!

Nu uita că pentru strategii poker bune, mâinile sunt ok sau slabe doar în comparație. O pereche de șeptari poate fi fantastică dacă adversarul tău are doar o pereche de șesari. Ca să iei cele mai bune decizii, trebuie să descifrezi stilul de joc al oponenților. Vezi ce obișnuiește să facă adversarul pentru diferite mâini, când plusează sau când dă flop. De asemenea, nu uita că la poker joci jucătorul și nu cărțile, așa cum spune o zicală veche.

Strategii poker turnee online – joacă pe termen lung!

Una dintre cele mai importante strategii poker se aplică atât unui simplu joc, cât și turneelor. Pokerul este un maraton, deci nu trebuie să fii descurajat de mâinile pierdute. Mai ales când ești la început, cel mai probabil, vei pierde destul de des. Acest lucru se va întâmpla chiar și atunci când ai o mână mai bună decât adversarul.

Să joci bine la poker este un proiect de lungă durată, care se construiește din învățat și experiență. Cu timpul, vei adăuga tactici poker din ce în ce mai eficiente. În turneele organizate cu licență ai șansa să te descoperi mai bine. Vei vedea care este stilul tău de joc și cum să descifrezi limbajul adversarilor tăi. Joacă totuși cu mize mici la început, până îți intri în ritm. Există turnee de poker online cu sume de intrare accesibile, deci poți începe așa.

Câteva sfaturi poker de care să ții cont

În afară de aceste strategii poker (care pot fi considerate și recomandări), îți vom oferi și câteva sfaturi importante. Fără acestea, jocul tău va avea de suferit.

  • Învață termenii folosiți la poker. Pokerul are un jargon caracteristic, pe care trebuie să-l cunoști foarte bine. 
  • Află totul despre conceptul GTO și folosește-l. Game Theory Optimal este o abordare în care încerci să ai un stil perfect bazat pe probabilități matematice. Astfel, eviți multe greșeli. Este foarte greu să ajungi la un stil perfect, dar este important să aspiri la acesta.
  • Nu urmări mereu cele mai bune mâini la poker. De multe ori, mâinile tale vor conține o pereche sau nici măcar atât. Așa cum am spus și mai sus, nu mâinile contează, ci strategia.
  • Dacă vrei să te înscrii la turnee cu dealeri poker reali, optează întâi pentru cele cu taxe de intrare mici. Astfel, pornești de jos și urci treptat.

Concluzii

Cu niște strategii poker adecvate îți maximizezi șansele de câștig. Chiar dacă joci doar pentru distracție, suntem siguri că-ți place să ieși învingător. Ca poker strategii de bază trebuie să ții minte: esența este care jucător îl citește mai bine pe altul. De aceea, fii cât mai imprevizibil și găsește tipare în mișcările adversarilor.

Încearcă jocuri online și turnee! Sunt multe platforme licențiate în România unde poți să-ți faci cont și să joci cu alte persoane. Poți să încerci și jocurile mai simple de cazinou, unde joci împotriva unui dealer. Chiar mai simple sunt jocurile de poker ca la aparate, fără dealer real. Experimentează orice strategie la poker casino online, unde testezi și versiuni gratuite ale jocurilor.