turnee poker

Turnee de poker: ce sunt, reguli și unde poți participa

  octombrie 24, 2023

Vrei să trăiești adrenalina pokerului? Atunci citește articolul nostru despre turnee poker! Aici afli informațiile de bază despre acestea. Tot aici discutăm, în mare, despre turneele principale din lume și regulile lor. După cum poate știi deja, pokerul este de mai multe feluri, iar fiecare tip de joc are propriul său regulament. Așadar, înainte să începi să te joci în turnee, este bine să cunoști regulile de bază ale fiecărui tip de poker. 

Pe Joc Păcănele poți să citești mai multe despre acest joc, inclusiv detalii despre strategii utile la poker. Astfel, îți maximizezi șansele de câștig la turneele tale preferate. Dar ce sunt aceste turnee poker?

ȘTIAI CĂ

Turneele de poker sunt activități în care un anumit număr de participanți joacă o anumită versiune de poker. Sunt organizate periodic de deținători de licență (cazinouri, cluburi de poker). Toți participanții la un turneu pornesc cu același număr de jetoane, indiferent de tipul de poker jucat. Mizele de intrare pot fi stabilite anterior participării, fiind variate – de la sume mici la sume enorme.

La ce turnee poker poți participa?

Există numeroase turnee poker pentru toate gusturile. Cele mai importante au loc fizic, dar există și o sumedenie de turnee mai mici, organizate online. Desigur, dacă ești începător, îți recomandăm să începi cu cele mai mici. Le găsești și pe platformele online din România, precum Pokerstars, Unibet, PlayGG sau 888. Înainte să discutăm despre acestea, hai să vedem care sunt cele mai tari turnee de poker din lume!

  • World Poker Series: a apărut în 1970 și este unul dintre cele mai renumite turnee poker. Acum are 100 de evenimente pe an.
  • Triton Poker: este o franciză relativ nouă, fiind înființată în 2015. Se remarcă prin taxa de participare exorbitantă, de 200.000 de dolari.
  • World Poker Tour: acest turneu de poker este și televizat, ceea ce i-a adus multă faimă. Cu ajutorul francizei, pokerul a început să fie considerat mai mult un sport, punând accent pe competiție.
  • Turneul European de Poker: a apărut în 2004, iar la scurt timp după a ajuns și la televizor. Taxa de participare este relativ mică pentru un turneu de o asemenea anvergură: 10.000 de dolari.
  • World Championship of Online Poker: sunt șanse foarte mari ca acesta să te intereseze cel mai mult. Este sponsorizat de Pokerstars și a luat naștere în 2002. Este cel mai mare turneu de poker online din întreaga lume. Ai la dispoziție o sumedenie de feluri de poker, deci sigur găsești și ceva pe gustul tău.

Acestea sunt top turnee poker, dar găsești mult mai multe pe întreg mapamondul. Este important să știi ce tip de poker ți se potrivește și, de asemenea, să decizi în funcție de bugetul pe care vrei să-l aloci activității.

Turnee de poker România – unde poți juca?

Dacă dorești să joci turnee poker românești, atunci ai câteva opțiuni bune, după cum le-ai văzut pe cele online. Dar poți să joci și poker fizic. Pokerfest organizează turnee și evenimente, cu precădere în București. De exemplu, un astfel de turneu este Bucharest Cup. Sau poți juca Unibet Open Bucharest. 

Taxele de participare variază de la peste 100 de euro la câteva mii de euro. Premiile sunt însă foarte bune, de zeci sau chiar sute de mii de euro.

În ceea ce privește turneele online de poker, poți să te înscrii la:

  • Unibet: oferta de la Unibet Poker conține turnee Pot Limit Omaha, Freeroll și Freezeout. Acesta din urmă este cel mai popular turneu și cel mai simplu. Pur și simplu plătești taxa de intrare, primești jetoanele și joci până le câștigi pe toate sau rămâi fără jetoane.
  • 888: la 888Poker te poți delecta cu mai multe tipuri de turnee inedite. Turneele MTT, cu mese multiple, au cele mai mari fonduri de premiere. Alte tipuri sunt Mystery Bounty și PKO – Progressive Knockout.
  • Pokerstars: ai la discreție o sumedenie de turnee Hold’em, No Limit Hold’em și jocuri cash. Cu aceste jocuri poker Pokerstars sunt zeci de tipuri de competiții, precum Sit & Go, Fifty50 și Hyper-Turbo.
  • PlayGG: aceasta este una dintre cele mai tari platforme pentru turnee poker, ideală și pentru profesioniști. Te așteaptă numeroase competiții exclusive, precum Bounty Hunters, Omaholic sau High Rollers.

Taxele de participare la turnee poker online sunt mai mici. Acestea încep chiar și de la 0,01 euro și ajung la câteva zeci de euro. Așadar, sunt pentru tot buzunarul și îți permit să te bucuri din plin de distracție.

Reguli la turnee poker – ce trebuie să știi?

Regulile la turnee poker diferă de la un turneu la altul. De aceea, când ai pus ochii pe unul, trebuie să citești cu atenție descrierea. Trebuie să știi exact ce joc este la turneu, câți sunt la masă și cât este buy-in-ul. Desigur, trebuie să știi și câte faze are un turneu, dacă are calificări și câți jucători sunt la masa finală.

În principiu, turneele funcționează destul de simplu. Toți participanții pornesc cu același număr de jetoane la masă. De obicei, sunt până la 10 jucători la o masă. Pariurile obligatorii (blind-uri și ante-uri) cresc odată cu avansarea în joc, la intervale regulate de timp. Dacă un jucător rămâne fără jetoane, acesta este eliminat. Cel care câștigă toate jetoanele este declarat câștigător și primește premiul, conform turneului la care participă.

Dacă vrei să afli mai multe lucruri despre poker, intră pe articolul nostru. Este crucial să-ți însușești regulile de joc pentru tipul de poker pe care vrei să-l joci la turnee. De asemenea, este recomandabil să și urmărești desfășurarea unui joc ca să știi la ce să te aștepți.

Concluzii

În online sunt numeroase turnee poker pe care merită să le încerci. Explorează cele 4 platforme recomandate și alege-o pe cea care te încântă cel mai mult. Apoi, trebuie să te înregistrezi și să faci depuneri pentru a avea buget pentru buy-in-uri. De asemenea, fiecare dintre aceste platforme are o gamă foarte bogată și variată de jocuri de noroc. De la păcănele, ruletă, blackjack sau pariuri sportive, te poți delecta cu orice în materie de gambling.

Înainte să te arunci spre turnee, citește regulile jocurilor de poker. Poți să începi cu reguli Omaha Poker, un tip clasic și simplu de poker. Baftă!