ruleta franceză

Ruleta franceză – informații generale despre joc

  noiembrie 24, 2023

Probabil, de multe ori, te-ai întrebat de unde provine ruleta franceză și de ce este atât de populară? Ei, bine, în articolul de astăzi de pe Joc Păcănele vom încerca să-ți oferim cât mai multe detalii despre acest joc, atât de iubit și îndrăgit în întreaga lume.

Care sunt originile ruletei? Numele „Roulette” este o traducere directă a cuvântului francez care înseamnă „roată mică”. Deși originile jocului nu sunt cunoscute pe deplin, este larg acceptat faptul că ruleta a fost inventată prin secolul al XVII-lea, de către matematicianul și scriitorul francez Blaise Pascal. Versiunea de ruletă cea mai jucată în zilele noastre datează din 1796 și își are originile la Paris. Cea mai timpurie descriere a acestui joc a fost descoperită în La Roulette, ou le Jour, un roman francez care prezenta cu exactitate o imagine de ansamblu asupra ruletei.

Cum joci la ruleta franceză?

Pentru că te afli aici pentru a afla mai multe informații despre ruleta franceză și despre caracteristicile sale, în articolul de azi vei afla informații despre regulile de bază ale jocului. Vorbim, de asemenea, despre schema de plăți, strategii, ponturi, dar și despre ce cazinouri online cu ruleta franceză live există.

Care e diferența între French Roulette și European Roulette?

Ei, bine, un prim lucru care este diferit între ruleta europeană și ruleta franceză live este felul în care este împărțită masa. Unii jucători susțin faptul că modul în care este așezată masa, în varianta franțuzească a jocului, te duce cu gândul la o cursă de mașini, ceea ce face ca distracția să fie mult mai palpitantă. 

Care sunt principalele funcții la French Roulette?

O funcție importantă pe care o deține ruleta franceză online se numește „La Partage”. Știm. Acum, probabil, te-am încurcat și mai rău, dar nu-ți face griji! Venim cu explicația de îndată. Funcția „La Partage” înseamnă că, dacă ai pariat pe numere mari/mici, roșu/negru, par/impar, jumătate din sumă îți va fi returnată. Cu această opțiune, avantajul casei este redus până la 1,35%, ceea ce înseamnă că jucătorul va avea un Return to Player rate extrem de generos, de 98.65%.

O altă opțiune specifică jocului este „En Prison”. Pe scurt, termenul se traduce prin „La închisoare” și înseamnă că miza ta va fi blocată încă o dată pe pariul inițial. Dacă câștigi, miza este returnată în totalitate, iar în cazul mai puțin fericit se pierde tot.

Unde poți juca ruletă franceză live?

Acum, că ai aflat mai multe informații despre jocul de ruletă franceză, te întrebi, oare, unde îți poți încerca norocul? Betano și MaxBet sunt 2 dintre cazinourile care te așteaptă cu ruletă franceză, în secțiunea de live casino. Fă-ți cont, în cazul în care nu ai, și dă drumul la distracție! Cu siguranță vei avea parte de o experiență unică.

Important

Sunt mult mai multe cazinouri de top în România unde poți juca această versiune de ruletă. Și majoritatea oferă bonusuri de bun venit valabile și în secțiunile de live cazino.

Poți juca și ruletă franceză slot machine. Practic, joci contra calculatorului, în spatele jocului fiind popularul sistem RNG. Există multe versiuni ale jocului în cazinourile online, de le diversi provideri. Și la noi pe site găsești ruletă gratis ca la aparate – poți juca, de exemplu, slotul de mai jos!

logo french roulette netent

French Roulette

Ai jucat până acum la ruletă într-un cazino online sau terestru? Dacă da, suntem siguri că ți-a plăcut. Ruleta este unul dintre cele mai populare jocuri de noroc, ce-ți poate oferi adrenalină, super distracție și, nu în ultimul rând, câștiguri frumoase. Dacă nu ai jucat, poate acum este momentul să o faci. Orice răspuns ai da, cu French Roulette g [..]

Ruleta franceză live – tipuri de pariuri

Când vine vorba despre ruleta franceză, câștigurile sunt cele mai importante. Așa că iată care sunt cotele de pariere și plățile în acest joc!

 • Șanse simple –  cotă 48,6% – plăți 1:1;
 • Duzini – cotă 32,4% – plăți 2:1;
 • Transversală simplă – cotă 16,2% – plăți 5:1;
 • Patru numere – cotă 10,8% – plăți 8:1;
 • Trei numere – cotă 8,1% – plăți 11:1;
 • Split de două numere – cotă 5,4% – plăți 17:1;
 • Număr întreg – cotă 2,7% – plăți 35:1

Acum, că am stabilit care sunt cotele de pariere și plățile în ruleta franceză online, îți vom prezenta o listă cu descrierea pariurilor și traducerea acestora în limba română:

 • Plein – Pariu pe un singur număr;
 • Cheval – Cal, pariu pe 2 numere învecinate;
 • Carré – Pătrat, pariu plasat pe 4 numere;
 • Douzaine – Duzină, pariu plasat pe prima, a doua sau a treia duzină de numere;
 • Premier – Prima duzină, pariu pus pe primele 12 numere (1-12);
 • Milieu – A doua duzină, pariu pus pe numerele 13-24;
 • Dernièr – A treia duzină, pariu pus pe numerele 25-36;
 • Impair – Pariu pus doar pe numerele impare;
 • Pair – Pariu pus doar pe numerele pare;
 • Manque – Un pariu pierdut;
 • Passé – Un pariu câștigat;
 • Noir – Pariu efectuat pe culoarea neagră;
 • Rouge – Pariu efectuat pe culoarea roșie;
 • Transversale simple – Un pariu de linie (6 numere);
 • Transversale pleine – Pariu orizontal făcut pe o linie cu 3 numere

Alte tipuri de pariu la French Roulette

 • Orphelins – Orfani, segmentul de numere 1-9 din partea stângă a roții de ruletă și numerele 17-6 din partea dreaptă a roții de ruletă;
 • Voisins du Zero – Vecinii lui 0, pariu efectuat pe 17 numere vecine cu zero;
 • Tiers du Cylindre – Pariu efectuat pe numerele 33 până la 27;
 • Jeu Zero – Vecinii mici ai lui 0, pariu efectuat pe 2 numere din dreapta lui zero și 4 numere în stânga lui zero. 

Nu te lăsa speriat de denumirile pariurilor în franceză! La cazinouri cu ruleta franceză live regulile sunt traduse în limba română. 

Strategii ruleta franceză – ponturi 

Dacă dorești să ai succes la ruleta franceză și să ai parte de câștiguri multiple, începe cu mize mici, pe care ți le permiți! Totodată, pentru a îți crește șansele, folosește strategii cunoscute. Nu încerca să improvizezi dacă nu stăpânești jocul!

Familiarizează-te cu termenii pe care i-am prezentat mai sus! După ce îi vei înțelege, vei putea observa un progres în jocul tău. Probabil că acest set de reguli ruleta franceză ți se va părea puțin complicat. După cum știm, nimic nu este ușor la început. Tot ceea ce trebuie să faci este să te joci, să experimentezi și cu timpul te vei obișnui. 

Concluzii

Acum, că am ajuns la final, sperăm că acest articol despre ruleta franceză te-a ajutat să înțelegi jocul. Dacă te simți norocos sau vrei să ai parte de o experiență unică, nu mai sta pe gânduri! Joacă ruleta franceză și obține câștigurile mult dorite! Noi îți urăm multă baftă!