...
ruleta europeană

Ruleta europeană – ghid complet de joc

  octombrie 16, 2023

Autor: Gabi

Actualizat: 7 februarie 2024

Ruleta europeană este cel mai răspândit tip de ruletă. Are plăți foarte bune și un mod simplu de funcționare. De fapt, acesta este un joc de casino cu foarte puține reguli, deci oricine poate să se distreze la el. Nu trebuie să acumulezi mare experiență înainte de a putea câștiga sume frumoase. Așadar, citește ghidul nostru în tihnă, iar apoi delectează-te cu jocurile demo pe care le avem la dispoziție – un exemplu ar fi European Roulette Small Bets!

Reguli ruleta europeană – ce trebuie să știi?

Putem spune încă de la început: ruleta europeană nu este sub nicio formă inginerie cuantică. Nici măcar nu este ceva ce necesită vreun calcul. Sunt câteva strategii care sporesc șansele de câștig, dar despre acestea vom discuta în alt capitol. Practic, modul de desfășurare al unei runde la European Roulette este următorul:

 • Pornești jocul online dorit. Poți alege ruletă ca la aparate europeană sau ruletă europeană live, cu dealer real.
 • Setezi pariul dorit cu jetoanele de pe interfață. Pui jetonul sau jetoanele pe numărul sau numerele dorite. Preferabil este să pui pe mai multe numere, întrucât ai șanse mai mari de câștig. Ce-i drept, cota scade.
 • Softul sau dealerul pune bila pe ruletă și o învârte. Bila aterizează pe un număr. Dacă acesta este cel pe care l-ai ales sau face parte din grupul ales de tine, ai câștigat runda. Primești câștigul în funcție de cota prognosticului, conform tabelului de plăți 
 • Runda s-a terminat și acum o iei de la capăt. Poți alege același pariu cu aceleași numere sau poți face modificări.

Ruleta europeană are 37 de poziții pe roată, reprezentate prin numerele de la 0 la 36. Atunci când deschizi un joc, vezi o masă în care sunt organizate aceste numere. Ca să pui pariul pur și simplu vii cu jetonul pe număr sau pe grup, apăsând pe căsuța dorită de pe masă. Află mai multe și despre sistemul Touch and Go ruletă, dacă tot suntem pe subiect!

Plăți și pariuri la ruletă europeană online

Plățile la ruletă europeană sunt în funcție de numerele pe care le pui. Cu cât sunt mai multe numere, cu atât cota scade, deci câștigul va fi mai mic. Totuși, cu cât pui pe mai multe numere, cu atât șansele de plată cresc. În mod normal, coeficientul RTP al unei rulete europene este de 97,3%. Pariurile la ruleta europeană sunt de două tipuri: cele interioare și cele exterioare. Mai departe vedem cum plasezi pe ele și cât plătesc.

Pariuri interioare la ruletă europeană

Urmează să vedem care sunt pariurile interioare, adică pe numere, la ruletă europeană.

 • Straight/Pariu pe un număr: plasezi pariul pe un singur număr. Cota este 35:1.
 • Split/Pariu pe două numere: plasezi jetonul pe muchia dintre două numere vecine. Astfel, vei pune pronostic pe ambele. Cota este 17:1.
 • Street/Stradă/Pariu pe trei numere: mergi cu jetonul pe muchia de jos a dreptunghiului cu numere. Vei selecta astfel 3 numere pe o coloană lățimea dreptunghiului. Ca să pui trei numere, poți să pui pariu și pe intersecția dintre 0 și două numere. Cota este 11:1.
 • Corner/Colț/Pariu pe patru numere: plasează jetonul pe intersecția dintre patru numere vecine. Astfel, vei pune pariu pe toate patru. Vei selecta patru numere dacă plasezi pe intersecția dintre muchia lui 0 și cea a numerelor 1, 2, 3. Cota este 8:1.
 • Six Line/Pariu pe șase numere: pune jetonul pe intersecția dintre muchia de jos a dreptunghiului de numere (ca la pariul stradă) și muchia dintre două șiruri de trei numere. În acest mod selectezi 6 numere. Cota este de 5:1.

Poți pune pe mai multe numere la întâmplare, pe stradă, colț și oricare dintre pariurile interioare. Dar cota va scădea proporțional cu selecțiile tale.

Pariurile exterioare la European Roulette

La pariurile exterioare de la ruleta europeană pariezi pe selecțiile din afara dreptunghiului cu numere. Astfel, ai la dispoziție următoarele opțiuni:

 • Column/Coloană: pune pe oricare dintre cele trei ilustrări ”2:1”. Vei selecta 12 numere în linie. Deși la multe jocuri acestea apar total orizontale poartă denumirea de coloană. Cota este, bineînțeles, 2:1.
 • Dozen/Duzină: selectează o duzină de numere (adică 12) plasând jetonul pe 1st, 2nd sau 3rd. Și aici cota este 2:1.
 • Culoare: pune jetonul pe roșu sau negru. Cu 18 numere selectate, cota este 1:1.
 • Even/Odd sau Par/Impar: pune jetonul pe par sau impar și vezi de ce tip este numărul pe care pică bila. Astfel, selectezi 18 numere. Cota este 1:1.
 • 1-18/19-36: selectează numerele mici sau numerele mari. Cota este tot 1:1.

În afară de aceste pariuri, mai poți plasa unele speciale. Acestea sunt pariuri pe înșiruiri de numere, așa cum apar ele pe ruletă. Vecinii lui zero este cel mai interesant tip. Poți alege numărul 0 și de la 2 la 16 numere, în funcție de selecția ta.

Strategii ruletă europeană – cele mai populare

Sunt mai multe strategii la ruleta europeană. Cea mai importantă este Martingale, iar din aceasta derivă restul strategiilor. Practic, după fiecare pariu pierdut, dublezi miza. Se recomandă pariurile mici, pe culoare, par/impar sau 1-18/19-36. Ideea de bază este aceea că la un moment dat vei câștiga și le va compensa pe toate celelalte pierdute. Alte strategii similare, cu pariuri pe aceeași opțiune, sunt și Schema Biarritz, șirul lui Fibonacci sau sistemul lui D’Alembert.

Important de reținut

Aceste strategii îți pot mări șansele de plată, dar nu garantează câștigul. Orice joc de noroc, inclusiv ruleta, este supus hazardului, deci strategiile nu sunt 100% sigure. Poți să le încerci mai întâi cu ruletă europeană gratis.Exersează pe Joc Păcănele mai multe sloturi ruletă gratis. Astfel, te familiarizezi cu regulile jocului și testezi strategiile.

Concluzii

Ruleta europeană este un joc foarte simplu și distractiv. Plasezi pariul pe numerele tale norocoase și vezi unde aterizează bila. Folosește și strategii, dar nu te baza pe ele că-ți vor aduce câștiguri negreșit. Totuși, jocurile de ruletă îți garantează distracția și voia bună! Vezi cum joci ruletă online pentru mai multe informații!

Autor