pariuri sporturi de iarnă

Pariuri sporturi de iarnă: ghid pentru începători

  decembrie 12, 2022

Gama de pariuri sporturi de iarnă nu e cu nimic diferită faţă de orice alt tip de pariu sportiv. Asta înseamnă că poţi miza pe câştigătorul unei anumite întreceri sau pe echipa câştigătoare a unui meci, dacă vorbim de sporturi de echipă precum hocheiul. Putem distinge două categorii mari şi late de sporturi de iarnă: pe zăpadă (schi fond, sărituri cu schiurile sau snowboard) şi pe gheaţă (hochei, patinaj artistic, bob sau curling).

În continuare îţi vom prezenta tot ce este nevoie să ştii despre acest subiect, plecând de la sporturi în sine şi ajungând la cum pariezi pe diferite evenimente. Aducând în discuţie pariurile sportive, poţi arunca un ochi şi pe articolul pariuri Maxbet. În cazul în care eşti interesat şi de bonusuri, poţi vedea, tot pe site-ul nostru, articolul bonus sport Mozzart.

Pariuri sporturi de iarnă – cum joci?

După cum am menţionat mai sus, să joci la pariuri sporturi de iarnă nu este deloc complicat. Trebuie să urmezi exact aceiaşi paşi pe care i-ai urma dacă ai plasa un bilet pe fotbal, spre exemplu. Aşadar, iată ce e nevoie să faci!

 1. Deschide site-ul unui cazino la alegerea ta și crează-ţi un cont, asta dacă nu ai deja unul;
 2. Din interfaţa site-ului, mergi la secţiunea Sport; 
 3. Caută categoria specifică Sporturi de iarnă;
 4. Alege sportul pe care doreşti să pariezi, iar imediat după şi evenimentul;
 5. Acum mai trebuie să setezi miza, să alegi tipul de pariu, iar biletul tău poate fi plasat.

Este foarte important să joci responsabil, făcând o mică analiză în prealabil. Acest din urmă lucru nu este neapărat necesar, deoarece sporturile de iarnă au, în mare parte, şi o doză importantă de imprevizibil.

Pariuri sporturi de iarnă casino – ce joci?

Aceste pariuri sporturi de iarnă pot reprezenta un teren necunoscut pentru mulţi, însă ofertele de pariere au avut întotdeauna cote bune, ce pot genera profituri frumoase. După cum am menţionat şi anterior, sporturile de iarnă pot fi ori pe zăpadă, ori pe gheaţă.

Cel puţin atunci când ne referim la sporturile de iarnă individuale, doza de imprevizibil este considerabil mai mare. Pot exista diferite accidente sau greşeli neprevăzute ale sportivilor. Totuşi, o anumită analiză nu este în zadar, deoarece poţi descoperi favoriţii din fiecare sport şi care sunt atuurile lor. Într-adevăr, pariurile pe sporturi de iarnă înseamnă o oarecare ieşire din tipar, dacă ne raportăm la pariorul obişnuit.

Chiar dacă popularitatea acestor sporturi nu este tocmai cea mai mare în rândul pariorilor, sunt numeroase competiţii de anvergură internaţională. Evident, cele mai populare astfel de întreceri sunt Jocurile Olimpice de Iarnă, organizate o dată la 4 ani. În privinţa sporturilor, acestea sunt preponderent individuale, nefiind posibilităţi foarte variate de a paria. Asta cel puţin atunci când comparăm cu un sport ce presupune o confruntare directă între două echipe, precum hocheiul.

Ca să continuăm pe linia aceasta, Betano vine cu o ofertă bogată pe un alt sport, nu tocmai popular la noi, anume snooker. Aşadar accesează reguli la snooker şi distrează-te pariind! Acum îți vom prezenta 5 sporturi de iarnă dintre cele mai ofertante. Să nu mai pierdem timpul şi să trecem la subiect!

Pariuri pe sărituri cu schiurile

Când vorbim despre pariuri sporturi de iarnă, săriturile cu schiurile au un loc foarte important. Este, până la urmă, vorba de un sport în care competitorii coboară în viteză de-a lungul unei rampe de lansare, la capătul căreia vor trebui să sară. La rezultatul final contează distanţa după care sportivul aterizează, dar sunt acordate şi anumite puncte de stil.

În ceea ce priveşte opţiunile de pariere pe sărituri cu schiurile, acestea nu sunt cele mai variate, dar pot fi aducătoare de profit.

 • Pariu pe câştigător – poţi paria pe câştigătorul unei anumite competiţii;
 • Pariu pe primele 3 locuri – poţi paria dacă sportivul pe care îl alegi va termina în primele 3 poziţii;
 • Pariu de tip versus – constă într-o așa-zisă confruntare între doi sportivi. Practic, cazinoul îţi va propune diferite dueluri, iar tu va trebui să alegi care dintre cei doi participanți va avea o clasare mai bună.

Pariuri pe biatlon

În categoria pariuri sporturi de iarnă, biatlonul este una din cele mai cunoscute şi apreciate discipline. Este un sport de iarnă ai cărui participanţi se întrec în două specialităţi, şi anume schi fond şi tir cu puşca. În biatlon, sportivii parcurg circuite de dimensiuni diferite, pe parcursul cărora au loc sesiuni de tragere. Acestea din urmă sunt amenajate în spații speciale, fiecare având 5 ținte pe care participanții trebuie să le atingă.

Câştigătorul va fi acela care va trece primul linia de sosire. Însă extrem de important de menţionat este faptul că orice ratare a unei ţinte duce la o penalizare – care va consta ori în timp, ori în ture suplimentare. Tipurile de pariuri pe sporturi de iarnă biatlon sunt identice cu cele de de la săriturile cu schiurile. Ai posibilitatea să pariezi pe câştigător, pe clasarea unui anumit sportiv pe podium sau să alegi sportivul care va fi mai bine clasat într-un duel propus de cazino.

Pariuri pe patinaj artistic

Patinajul artistic este una din disciplinele regină atunci când discutăm de pariuri sporturi de iarnă. Spectaculozitatea şi graţia joacă un rol esenţial, deoarece trebuie executate anumite procedee, precum săriturile și piruetele. Sunt, de asemenea, prezente şi unele elemente de coregrafie.

La patinaj artistic o altă probă importantă și, desigur, dificilă este cea de dans. Este o probă pe perechi, unde precizia, ritmul și interpretarea muzicii sunt elemente cheie în obținerea succesului.

Este un sport ce poate fi practicat atât individual, cât şi ca pereche, unde sincronizarea este extrem de importantă. Patinajul artistic are diferite programe. De exemplu, programul liber presupune faptul că sportivul nu este obligat să execute anumite procedee. Există și programul lung, unde sunt obligatorii un anumit număr de sărituri, piruete și pași rapizi. În acest program, sportivul își selectează piesa muzicală instrumentală și poate executa elementele obligatorii într-un interval fix de timp (cel mult 2 minute și 50 de secunde).

Posibilităţile la pariuri sporturi de iarnă ca acesta constau în alegerea unui sportiv sau al unei perechi câştigătoare, în funcţie de caz. De asemenea, în ambele situaţii se poate paria şi pe prezenţa în top 3. Foarte important de ştiut este că în cazul în care un atlet sau o pereche sunt descalificaţi, oricare ar fi motivul, atunci toate pariurile pe acest atlet vor fi considerate “pierdute”.

Pariuri pe curling

Curlingul este un sport de iarnă de echipă, în componenţa fiecăreia aflându-se câte 4 jucători. Se joacă pe un patinoar, în cadrul căruia se amenajează terenuri cu lungimea de aproximativ 45 de metri și cu o lățime de aproximativ 5 metri. O partidă de curling are 10 reprize, dar durata nu este una prestabilită.

Elementul central al acestui sport de iarnă este reprezentat de o piatră din granit. Sportivii sunt dotați cu pantofi speciali și cu perii pe care le folosesc pentru a freca gheața, în scopul accelerării pietrei/ de a-i schimba direcția de mișcare. Scopul jocului este ca pietrele lansate să ajungă cât mai aproape de centrul țintei.

Punctajul fiecărei reprize la curling este dat de numărul de pietre aflate mai aproape de centrul țintei (decât cele ale adversarilor). Doar o echipă poate obține puncte într-o repriză. Echipa câştigătoare va fi cea care va acumula mai multe puncte la finalul celor 10 runde. În caz de egalitate se va juca o rundă adiţională.

Aici oferta pariuri sporturi de iarnă este ceva mai variată. În mod clar, poţi paria pe echipa care va câştiga partida. Îţi vom prezenta şi alte posibilităţi de pariere:

 • Pariuri de tip handicap – poți miza că favorita va obține victoria, chiar dacă începe partida cu un handicap ipotetic de „n” puncte;
 • Pariu pe câştigător rundă – poţi paria pe echipa care va câştiga o anumită repriză;
 • Pariu pe număr de puncte – este un tip de pariu sub/peste, unde poți plasa o miză pe numărul total de puncte care crezi că s-ar putea înscrie până la finalul partidei.

Pariuri hochei pe gheaţă

Hocheiul pe gheaţă este cu siguranţă unul dintre cele mai populare la pariuri sporturi de iarnă. Se bucură de foarte mulţi spectatori în State Unite ale Americii şi Canada. De asemenea, echipe din aceste două ţări formează NHL (National Hockey League), care este cel mai competitiv campionat de hochei pe gheaţă din lume.

Perioada de joc este împărţită în 3 reprize, a câte 20 de minute. Hocheiul pe gheață e un sport cu un grad de duritate destul de ridicat, contactele dure fiind foarte întâlnite. Discutând despre pariuri sporturi de iarnă, îți vom prezenta ce pariuri poţi plasa pe meciurile de hochei:

 • Câştigător în timp regulamentar – echipa pe care ai mizat trebuie să se impună în timpul celor 3 reprize. Dacă aceasta se va impune, dar în timpul suplimentar, pariul este pierdut;
 • Câştigător (include prelungiri şi penalty-uri) – echipa pe care ai mizat se va impune în orice perioadă a jocului, fie ea overtime sau lovituri de departajare;
 • Total goluri – sunt pariuri sporturi de iarnă de tipul sub sau peste. Se va da un anumit număr de goluri, de exemplu 5.5. Aşadar, sub 5.5 = maximum 5 goluri, iar peste 5.5 = minimum 6 goluri;
 • Handicap – poți miza că favorita va obține victoria, chiar dacă începe partida cu un handicap ipotetic. Este sub forma -1.5, iar acest lucru înseamnă că echipa favorită va începe jocul cu un dezavantaj virtual de 2 goluri. Prin urmare, pentru a avea un pariu câştigător echipa pe care ai mizat va trebui să câştige la o diferenţă de minim 2 goluri.

Concluzii

Acum că ai aflat cele mai importante informații de pe filiera pariuri sporturi de iarnă, eşti pregătit să te aventurezi în această lume. După cum ai observat, tipurile de pariuri nu sunt cu nimic diferite faţă de ceea ce ai întâlnit până acum, aşa că îţi dorim mult noroc şi nu uita să joci responsabil!