Pariuri MMA

Cum pui pariuri MMA?

9 feb. 2023
Rate this post

După cum probabil ai observat, subiectul pariuri MMA, devine din ce în ce mai popular. În mod cert, acest lucru se întămplă şi datorită faptului că sunt milioane de oameni care abia aşteaptă să vadă un nou eveniment sportiv plin de spectacol şi de adrenalină.

MMA-ul cuprinde numeroase discipline de luptă combinate într-un singur sport, astfel găsind elemente din box, din kickboxing, dar şi din luptele libere. Acest mix contribuie enorm la spectacolul pe care artele marţiale mixte îl oferă spectatorilor. Există mai multe francize care organizează lupte de MMA, la nivel mondial. Cea mai populară dintre acestea este bineînţeles, UFC. Iar în momentul de faţă UFC reprezintă punctul maxim unde poate ajunge un luptător.

În acest articol, îţi vom prezenta totul despre pariuri MMA, dar şi câteva reguli ale sportului, deoarece este nevoie de o înţelegere bună. Dacă te interesează sportul în general şi doreşti să afli cât mai multe despre acest subiect, avem pe blogul nostru legate de pariuri sporturi de iarnă şi reguli fotbal american.

Pariuri MMA: Câteva informații utile

Înainte de a deschide subiectul pariuri MMA, hai să vedem puțin context pentru acest sport! De-a lungul timpului UFC-ul a creat adevărate superstaruri în lumea sporturilor de contact, exemple concrete fiind Conor McGregor, Khabib Nurmagomedov sau Israel Adesanya, dar şi mulţi alţii.  Datorită acestei popularităţi, care încă este în creştere, UFC îşi permite să îşi plătească luptătorii cu sume de până la zeci de milioane de dolari, ceea ce înseamnă că vorbim despre o industrie în adevăratul sens al cuvântului.

Bineînţeles, pe piaţă există şi alte francize, care organizează lupte la nivel mondial, însă, cel puţin deocamdată, UFC-ul a acaparat toată piaţa. Cu toate acestea, sportivii de mare calitate sunt gata să ofere o luptă spectaculoasă şi în promoţii precum Bellator sau Glory. Aşadar, când discutăm despre pariuri MMA, oferta este mult mai bogată decât ţi-ai închipuit.

Ce este MMA?

Înainte de a aprofunda subiectul pariuri MMA, este nevoie să înţelegi cât mai bine acest sport. Este foarte important să ştii cum se practică, cum a apărut şi care sunt procedeele de bază folosite în luptă. Artele marţiale mixte, în forma lor modernă, au apărut undeva în secolul al XX-lea, în Brazilia, ca o  formă mai liberă şi mai creativă a jiu jitsului.

Primul eveniment de MMA, a avut loc în anul 1993, când franciza UFC era la începuturile sale. Acel eveniment este recunoscut oficial ca prima gală de arte marţiale mixte organizată vreodată. Evident, calitatea luptelor a fost incomparabil mai slabă decât ceea ce vedem în prezent, însă a reprezentat un punct de plecare pentru ceva uriaş.

Pariuri MMA au fost incluse relativ recent în ofertele caselor de pariuri şi putem spune că această mişcare a meritat. După cum am spus, interesul pariorilor pentru sporturile de contact în general, este în creştere,  deoarece oamenii îşi doresc spectacol din toate punctele de vedere.

Principalele reguli MMA

Poate vă întrebaţi de ce trebuie să vorbim despre regulile de MMA şi dacă este cu adevărat necesar. Dacă vei dori să plasezi pariuri MMA, este nevoie să cunoşti ce presupune acest sport, iar regulile reprezintă o componentă esenţială. Să trecem la subiect şi să nu mai pierdem timpul!

Majoritatea luptelor de MMA se desfăşoară pe durata a 5 runde, fiecare având câte 5 minute. Dacă ambii luptători vor încheia lupta în picioare, atunci câştigătorul va fi desemnat după punctajul acordat de către arbitrii. Foarte interesant este faptul că arbitrul de ring poate avertiza un luptător dacă acesta evită în mod deliberat contactul fizic.

Cea mai întâlnită modalitate prin care se încheie un meci de arte marţiale mixte este knockout-ul. Acesta se produce atunci când un luptător este incapabil să mai continue lupta după o lovitură aplicată de către adversar. Tot în zona aceasta, avem şi knockout-ul tehnic. Acesta are loc atunci când arbitrul sau echipa medicală consideră ca un luptător să nu mai continue lupta, deoarece sănătatea sa ar putea fi pusă în pericol.  De menţionat, că modalităţile de încheiere a luptei sunt foarte întâlnite în pariuri MMA.

Un meci poate fi câştigat şi prin diferite manevre de submission, prin care nu-i dai de ales adversarului decât să cedeze. Sunt luptători care se axează foarte mult pe lupta la sol şi pe astfel de procedee. O altă modalitate de a încheia un meci, este aruncatul prosopului, obicei preluat din box. Practic, echipa unui luptător aruncă un prosop în ring pentru ca meciul să fie oprit, iar integritatea fizică a luptătorului să nu fie pusă în pericol.

Cum plasezi pariuri MMA

Prin plasarea de pariuri MMA, te poţi conecta foarte uşor cu acest sport şi poţi începe să îl priveşti şi din postura unui fan, nu doar din postura unui parior. Într-o seară cu o gală UFC, de exemplu, vei avea foarte multe posibilităţi de pariuri, având loc numeroase lupte.

Cele mai frecvente tipuri de pariuri MMA, sunt cele pe câştigătorul meciului. Practic, dintre cei doi combatanţi, vei miza pe cel care în ochii tăi este favorit să câştige. La acest tip de pariu, există şi probabilitatea, foarte mică ce-i drept, ca lupta să se încheie la egalitate. Evident, cotele vor fi pe măsură.

O altă alegere destul de populară este pariul pe numărul de runde. Acesta este sub forma sub/peste. De exemplu, ţi se vor da opţiunile sub 3.5 runde sau peste 3.5 runde. Sub 3.5 runde înseamnă că meciul va avea cel mult 3 runde, iar peste 3.5 runde înseamnă că meciul va avea cel puţin 4 runde.

Alt tip de pariuri MMA, este acela pe modalitatea de încheiere a luptei. Astfel, poţi paria dacă lupta se va încheia prin knockout, knockout tehnic sau submission. Foarte important de menţionat este faptul că dacă vrei să joci astfel de pariuri MMA, trebuie să ai cunoştinţe destul de multe legate de acest sport. Trebuie să ştii care sunt calităţile principale ale luptătorilor.

De exemplu, unii sportivi pot fi foarte buni la lovituri directe, deci un pariu MMA pe knockout ar fi potrivit într-un astfel de caz. Pe cealaltă parte, există luptătorii care sunt foarte buni la sol şi pot câştiga printr-o manevră de submission.

Concluzii

În final, este foarte important să înţelegi că secţiunea pariuri MMA poate fi foarte distractivă. Poate să ți se pară complicat la început, dar nu e așa. Este nevoie să ai o serie de cunoştinţe bine puse la punct și să începi să cunoști luptătorii. Vei vedea asta cu timpul, dacă urmărești meciuri MMA. De asemenea, dacă eşti pasionat de pariuri sportive, îţi recomandăm articolul pariuri Winbet, de pe blogul nostru. Îţi dorim mult noroc şi spor la pariat!