lozuri răzuibile

Lozuri răzuibile – cum joci și unde le găsești?

  februarie 1, 2024

Când discutăm despre jocuri de noroc, gândul ne fuge la păcănele online sau la pariuri sportive, nicidecum la lozuri răzuibile. Cu toate că nu prea le acordăm o mare importanță, acestea se bucură de o popularitate remarcabilă. În articolul de astăzi ne-am propus să-ți oferim mai multe informații despre această distracție astfel încât să afli dacă ți se potrivește sau nu. Vom discuta despre ce sunt lozurile răzuibile, care este istoria lor, dar și despre cum poți să îți încerci norocul. Hai să vedem!

Lozuri răzuibile – puțin din istoria jocului

La un prim search rapid pe Google, vedem că aceste lozuri răzuibile au apărut pentru prima dată în anul 1974. Compania americană Scientific Games Corporation, condusă de John Koza, a inventat primul joc de loterie care a fost generat cu ajutorul computerului. Primele lozuri de cumpărat au fost patentate în 1987, de Astro-Med Inc., din West Warwick, Rhode Island.

Dacă te întrebi cum te poți distra la acest joc de noroc, ei bine, lozurile simple au mai multe zone de joc care trebuie să fie răzuite. Jucătorul trebuie să descopere simboluri sau numere. Dacă acestea au o anumită aranjare sau combinație, înseamnă că biletul este câștigător.

Alte lozuri răzuibile de vânzare implică potrivirea simbolurilor, imaginilor sau a unor cuvinte. Există și adaptări ale jocurilor de cărți populare, cum ar fi Blackjack-ul, Monopoly-ul sau Poker-ul. Jocurile pot fi, în aceeași măsură, legate de evenimente celebre, precum: Fifa World Cup, Major League Baseball sau Nascar.

Câștigători lozuri răzuibile – cum să ajungi milionar cu doar câțiva dolari?

După cum am spus în introducere, jocul la lozuri răzuibile nu este atât de cunoscut în lume. Așadar, cei care au fost norocoși și au reușit să dea lovitura la acest joc rămân, de cele mai multe ori, în anonimat. Însă, acesta nu este și cazul unei americance care a reușit să se îmbogățească peste noapte.

Kenya Sloan, din Carolina de Nord, a dat lovitura de 2 ori la lozurile răzuibile loto. După ce în August 2022 a încasat un premiu de 1 milion de dolari la acest joc, 2 luni mai târziu, în Octombrie, norocul i-a ieșit din nou în cale. Femeia s-a ales cu încă 2 milioane de dolari datorită unui bilet Diamond Dazzler. Cât a plătit pe loz? Bună întrebare. Cu doar 20 de dolari, Kenya a ajuns să devină milionară peste noapte. Bineînțeles, cazul este aparte și nu unul general. Asta nu înseamnă că tu nu poți câștiga, dar nu te aștepta să fii norocos de la primele încercări. 

Cum joci lozuri răzuibile?

Fără a bate prea mult pasul pe loc, îți spunem că principiul de funcționare al acestor lozuri răzuibile este unul simplu. Cel mai probabil știi deja despre ce este vorba, însă ne vom face datoria și vom menționa mai în detaliu ce sunt aceste jocuri.

Lozurile răzuibile sunt jocuri de noroc în care jucătorul trebuie să afle dacă a câștigat sau nu un premiu răzuind un tichet. În cazul lozurilor tradiționale treaba este destul de simplă. Te folosești de un obiect mai dur, cum ar fi o monedă, dai jos poleiala și vezi dacă sub ea se află norocul tău. Premiile pot fi și mici, dar și mari. Și, desigur, unele lozuri nu vor oferi absolut nimic. 

În ceea ce privește jocurile online de lozuri, funcționalitatea este ușor diferită. Cele din cazinouri, de tip slots, funcționează tot pe principiul RNG. Deci te bucuri de o păcănea doar că, în loc să se învârtă niște role, dezvălui ce se ascunde în spatele simbolurilor de pe ecran cu un simplu click. Majoritatea jocurilor casino de lozuri îți permit să setezi miza pentru fiecare încercare de răzuire virtuală, deci premiile ascunse pot fi super mari (în funcție de banii pe care îi joci). 

Lozuri răzuibile online sau offline – diferențe

Jocul la lozuri răzuibile, deși nu atât de încercat, reprezintă o formă de divertisment apreciată de jucători datorită surprizelor pe care le poate aduce. Și, odată cu avansul tehnologic, modul de joc, evident, a evoluat și el. Putem vorbi despre o diferență mare între lozurile răzuibile online și cele în plic. 

  • Lozurile răzuibile în plic (offline): Oferă o experiență tradițională, mizând pe senzația acelor plicuri fizice pe care le deschizi de curiozitate. Le găsești, de regulă, în agențiile Loteriei Române. Deci, când pui un bilet la loto România 6/49, trage și un loz!
  • Lozurile răzuibile pe internet (online): Sunt mult mai rapide și mai accesibile. Poți juca oriunde și oricând, fără să faci prea mare efort. Există și lozuri răzuibile online gratis, doar că le găsești mai greu. În cele ce urmează îți vom spune unde joci online, deci hai să vedem!
De știut

Loteria Română îți permite să achiziționezi mai multe tipuri de lozuri, cu premii variate. Cele mai populare sunt: lozurile instant, lozurile Loteria Română, Marea Lovitură și lozurile Zodiac. La capitolul loz în plic, cel mai cumpărat este lozul Horoscop – îți poate oferi super premii la un preț extrem de mic.

Unde te joci la lozuri în online?

Dacă vrei să ai parte de jocuri la lozuri răzuibile, poți încerca oricând Scratch Match sau Football Scratch. Superbet și Magnumbet sunt 2 dintre cazinourile care îți oferă oportunitatea să-ți încerci norocul. Evident, experiența va fi diferită de cea în care răzuiești tu plicurile fizice, dar îți garantăm că distracția nu va fi lipsi. Și, dacă vei fi norocos, cine știe, poate vei da și peste câteva lozuri răzuibile câștigătoare.

Totuși, dacă vrei să te distrezi pe gratis, încearcă Lucky Day Football Gold! Dacă îți plac lozurile, sunt șanse mari să te îndrăgostești și de acest joc, marca Gamevy. Nu-ți face griji! Te vei juca o versiune demo a slotului, fără să pierzi vreun ban. Ce trebuie să faci? La fel ca la orice loz, trebuie să descoperi ce se ascunde în spatele cartonașelor simboluri. Sumele pe care le iei sunt influențate de pariul pe care îl faci, deci jonglează cu diferite mize pentru senzații cât mai mișto!

Concluzii

Jocul la lozuri răzuibile nu dezamăgește niciodată. Fie că joci online sau că răzuiești lozuri tradiționale, vei avea parte de o plăcere imensă. După cum am spus și mai sus, poți da o lovitură babană cu doar câțiva lei. Noi sperăm că vei fi norocos și vei obține câștigurile mult dorite din primele încercări. Și, dacă nu va fi cazul, nu-ți face griji! Important e să te distrezi și să te simți bine. Premiile vor apărea și ele mai mult ca sigur. Multă baftă!