cum se joacă la loto

Cum se joacă la loto?

  martie 9, 2022

Este imposibil să nu fi auzit de jocurile de loterie până acum. Dar cum se joacă la loto România? Ei bine, în acest articol, la fel ca în cel de reguli la bingo, îți vom arăta tot ce trebuie să știi despre jocurile de loterie din țara noastră. 

Loto România sau alte tipuri de loterii?

Vom discuta în special despre cum se joacă la Loto 6 din 49 și cum se joacă Joker la Loto. De asemenea, vom vorbi și cum se joacă la Loto Noroc. Dar vom da și alte câteva exemple de jocuri! Acestea te vor ajuta să vezi cât de dezvoltate și răspândite sunt, de fapt, aceste jocuri de noroc. 

Dacă vrei să joci alte tipuri de loterii, cum ar fi Kino Grecia, Polonia Multi sau Keno Slovacia, o poți face la mai multe cazinouri din țară. Exemple? Poți juca la NetBet, Superbet, Maxbet, Casa Pariurilor etc. Totuși, azi ne concentrăm pe loteria noastră națională, la care poți juca pe site-ul Loteriei Române. 

Cum se joacă la loto – reguli generale

Este foarte simplu să înveți cum se joacă la loto. Principiul de bază este: alegi câteva numere, iar, pentru a câștiga, cel puțin o parte dintre ele trebuie să fie extrase

 1. În cazul loteriei românești, va trebui să alegi 6 numere dintr-un total de 49. 
 2. Aceste numere sunt în ordine crescătoare, de la 1 la 49.
 3. Apoi, vor fi extrase aleatoriu 6 numere. 
 4. Dacă se potrivesc cu cele pe care le-ai ales, vei câștiga. 
 5. Se acordă premii chiar și atunci când se potrivesc numai 3 numere din cele 6 care au fost extrase. 

Pașii sunt pentru loto 6/49. Mai există și versiunile de Loto Noroc și Loto Joker, dar vorbim pe larg în continuare despre toate. Ca reguli generale loto 6 din 49, nu mai sunt extrem de multe alte lucruri de adăugat. Așadar, la întrebarea „cum joc la loto?” se poate răspunde ușor. Alegi numere (6 în cazul 6/49) și aștepți extragerea. Dacă se potrivesc, ești câștigător. Cu cât se potrivesc mai multe numere, cu atât câștigul va fi mai mare.

Cum se joacă la loto 6/49?

Înveți cum se joacă la loto 6/49 simplu, citind acest articol, de exemplu. Sau cumpărând un bilet și cerând ajutorul vânzătorului, dacă ai mai mult timp la dispoziție. Iată ce trebuie să știi despre 6/49!

 • Din păcate, nu poți cumpăra bilete la jocul loto 6/49 online în cazinouri românești. Deci pornești de la găsirea unei agenții loto stradale.
 • Recent, Loteria Română a adăugat și alte opțiuni de joc pe pagina sa web. Este vorba despre posibilitatea plasării de bilete prin stațiile de plată Self Pay, terminalele de plată QIWI și locațiile un-doi centre de plăți.
 • Când primești biletul, trebuie să-l completezi cu numere pe care le alegi din cele existente. Trebuie să înțelegi, însă, că acest bilet nu are valoare și nu validează prezența ta la joc sau eventualele câștiguri.

Cum joci la loto cu biletul 6/49, mai exact?

Alegi cum se joacă la loto 6/49 cu bilete simple sau combinate ori scheme populare, și apoi introduci biletul în terminalul loto. Sau operatorul agenției Loto Prono face acest lucru pentru a-ți elibera biletul valid de joc. Biletul pe care alegi numerele este format din trei câmpuri, unul pentru marcat numerele jucate, unul pentru scheme reduse și variante combinate și unul pentru jocul Noroc.

 • Biletul are zonele A, B și C, fiecare din ele dispunând de două câmpuri.
 • Primul câmp conține cele 49 de numere pentru extragere.
 • Câmpul al doilea are imprimate numerele de la 1-5 și 6-9 plus 0.
 • Câmpul 3, de sub A, B și C, are opt căsuțe cu cifre de la 1 la 8, în dreapta sa aflându-se căsuțe cu 5, 8, 10 și 20, cu X (ori) deasupra lor.

Din câmpul 1 alegi numerele pentru un bilet simplu. Cele trei zone A, B și C, îți pun la dispoziție una, două sau trei variante. Câmpul al doilea oferă oportunitatea alegerii combinației de numere și a schemelor reduse atunci când alegi mai multe numere. Ai grijă să marchezi corect numerele, cu puncte și linii cât de groase poți, fără a depăși marcajele. Câmpul 3 este destinat jocului NOROC. 

Pe biletul de joc vezi exact când are loc extragerea, ce numere ai jucat, ce scheme loto ai ales și care e prețul final. Trebuie să-l ții până în momentul extragerii, când vei afla dacă ai câștigat ceva sau nu.

Atenție! Verifică mereu biletul imediat ce îl primești, pentru a te asigura că nu există discrepanțe. Dacă apar diferențe între cuponul marcat și bilet, acesta trebuie returnat spre anulare. 

Care sunt categoriile de câștig la loto 6/49?

Dacă tot ai aflat cum se joacă la loto 6/49 și cum pui biletul, hai să afli ce poți câștiga. La acest tip de loterie premiile sunt variabile. Există patru categorii, după cum urmează:

 • Categoria 1 – 6 numere ghicite din 6 extrase
 • Categoria 2 – 5 numere ghicite din 6 extrase
 • Categoria 3 – 4 numere nimerite din 6 extrase
 • Categoria 4 – 3 numere nimerite din cele extrase.

Când au loc extragerile la Loto 6/49?

Pe lângă informațiile referitoare la cum se joacă la loto, e important să știi și când poți vedea extragerile. Acestea au loc începând cu 18:30, în zilele de joi și duminică, putând fi urmărite în direct pe România TV. 

Sigur, vei găsi rezultatele loto 6/49 România și online, pe multe site-uri de profil. Doar introdu în caseta motorului de căutare rezultate loto și apoi data la care au loc extragerile pe care le aștepți.

Cum se joacă la loto 6/49 – numere calde și reci

O parte importantă în cum se joacă la loto sunt numerele. Pe ele pariezi și ele dețin șansele tale de izbândă. Pariorii care au experiență în acest sens vor împărți numerele în calde și reci.

Numerele calde, cunoscute și ca numere fierbinți, sunt cele extrase des, potrivit statisticilor. Probabilitățile matematice spun că dacă au ieșit deja la extrageri, șansele sunt mai mari să iasă din nou. Deci dacă le pui pe biletul tău poți avea mai multe șanse la câștig. Dacă te întrebi „Ce numere să joc la loto pentru a câștiga?” un răspuns poate fi format chiar din aceste numere.

Pe de altă parte, la loto strategii sunt importante și numerele reci, sau cele care ies rar. Ar putea fi considerate cele mai nenorocoase, dacă putem spune așa. Totuși, ai în vedere că numerele alese de tine nu pot influența în vreun fel extragerea. Așa că, dacă simți că numerele tale norocoase ar fi de ajutor, ascultă-ți intuiția și pune-le pe bilet, deși lipsesc din statisticile celor frecvente.

 • Printre numerele frecvente pe care le poți adăuga pe bilet se află: 5, 36, 27, 33, 25, 12, 23, 17 și 4. 
 • Numere reci sunt: 31, 35, 40, 41 și 49.

Despre numere calde și reci la loto am discutat și în alte articole. Vezi, de exemplu, loto Italia sau loto Austria!

Cum se joacă la Loto Noroc?

Acum că ai înțeles în mare cum se joacă la loto 6/49, vom discuta și despre varianta Noroc. Aceasta se poate juca numai pe biletele deja completate cu variante la 6/49. Poți juca mai multe numere, până la 64.000. 

Terminalul va produce aleatoriu un număr din 7 cifre. Acesta este numărul NOROC și va fi afișat în partea de jos a biletului. Separat de extragerea 6/49 va avea loc extragerea Noroc. Apoi, vezi pe bilet dacă se potrivesc numerele extrase!

Loto Joker cum se joacă?

Cum se joacă la loto este foarte simplu și același lucru îl putem spune și despre Joker. Trebuie să selectezi 5 din 45 de numere de la 1 la 45. Mai trebuie să alegi un număr de la 1-20 din al doilea câmp. Acest număr este denumit și număr Joker, de aici și numele jocului. Acesta va fi extras dintr-o urnă separată. 

Tipurile de variante sunt aceleași ca la loto 6/49. Așadar, și „Joker loto cum se joacă?” are un răspuns foarte simplu. Dacă ai încă nelămuriri, întreabă vânzătorul de la casa de bilete. Un alt joc super simplu de învățat și de jucat este 66 joc de cărți.

Strategii loto România – ce variante poți juca?

Încearcă și tu să pariezi la fel cum se joacă la loto alți români. Există mai multe variante de bilete: simple, combinate sau scheme reduse, variante combinate compuse și combinații cap de pod.

 • Biletele simple: fac parte din simplele loto reguli de joc pentru începători. Sunt mai puțin costisitoare, dar și șansele la câștig sunt mai mici, pentru că alegi 6 din cele 49 de numere. Pe un bilet poți plasa 3 variante simple (A, B, C).
 • Biletele combinate: implică alegerea a cel puțin 7 numere diferite pe un bilet. Ele vor fi luate în combinații de câte 6 numere și sporesc șansele unui câștig. Costul lor este mai mare, totuși.
 • Scheme reduse: folosesc un anumit număr de bile (să spunem 9) pe care le așază în maximum 12 combinații simple predefinite.
 • Variante combinate compuse: sunt formate din două sau trei variante combinate obișnuite care sunt formate din bilete simple cu mai puțin de 6 numere. Variantele rezultate au fix 6 numere.
 • Variantele cap de pod: sunt formate din variante combinate compuse luate câte 5 și variante combinate luate câte 1.

Întrebări frecvente despre jocul la loto

Înainte de a trece la concluziile acestui ghid despre cum se joacă la loto, hai să vedem alte câteva informații importante!

 • Câte numere poți pune la loto 6 49: La biletele simple alegi 6 numere din cele 49 disponibile. În cazul biletelor combinate poți selecta mai mult de 7 numere care vor fi luate în considerare în secțiuni de câte 6. La celelalte variante numerele trecute pe bilet variază în conformitate cu schema folosită.
 • Până la ce oră se poate juca la loto: La loto 6/49 poți plasa bilete până la ora 16:00 pentru extragerea de joi și până la 16:00 la extragerea de duminică.
 • Pe ce program este loto 6/49: În prezent, extragerile la loto 6/49 și Noroc, Joker și toate celelalte loterii desfășurate de către Loteria Română pot fi urmărite în direct pe postul de televiziune România TV.
 • Cum joci loto online: Din nefericire, nu poți juca loto 6/49 online, existând doar posibilitatea plasării de bilete fizice la agenții sau prin metode alternative self pay. Unele case de pariuri online îți pun la dispoziție pariuri loto internaționale precum Euromillions, Loto Germania, Loto Grecia, Loto Spania sau Loto UK.
 • Sunt câștigurile la loto impozitate: Există câteva plafoane financiare care vor fi luate în considerare, după cum urmează: până la 66,750 RON se impozitează cu 1% din suma respectivă; între 66,750 RON și 445,000 RON se impozitează cu 667,5 RON plus 16% din suma peste 66,750 RON; peste 445,000 RON se impozitează cu 61,188 RON plus 25% din suma care trece de 445,000 RON.

Mai menționăm că, dacă ai câștigat, ai la dispoziție 90 de zile din momentul extragerii să-ți revendici premiul. Dacă nu faci asta în termen, biletul tău va fi anulat.

Concluzii

Sperăm că acum știi cum se joacă la loto România și poți pune cu încredere bilete. Pe Joc Păcănele avem o sumedenie de ghiduri de joc, atât pentru cele populare în cazinouri, cât și pentru multe dintre jocurile de cărți. De exemplu, poți vedea oricând cum joci whist, un joc de cărți interesant, ce-ți poate aduce multe momente frumoase alături de cei dragi!