...
Exploding Kittens reguli

Exploding Kittens reguli: versiuni și cum se joacă?

  iulie 9, 2024

Autor: Gabriel

Actualizat: 9 iulie 2024

Deși poate ne cunoști pentru recenziile noastre în jocuri de păcănele gratis, din când în când mai dăm și câte o partidă de joc de societate. Astăzi vorbim despre Exploding Kittens reguli, un joc în care pisicile explozive îmbină haosul cu strategia, umorul cu norocul. Citește-ne articolul pentru a afla toate detaliile pentru o seară de pomină cu prietenii! Vom vorbi nu numai despre reguli, ci și despre diversele variante ale jocului. Fiecare versiune păstrează mecanica de bază, adăugând, în același timp, întorsături și note originale și revigorante. La finalul articolului, suntem siguri că nu te vei putea abține să nu încerci și tu o partidă!

Exploding Kittens reguli: de ce ai nevoie ca să joci?

Vei fi încântat să afli că Exploding Kittens reguli permite participarea de la 2 până la 5 jucători. Deci, sunt mult mai permisive decât strictele reguli table, de exemplu, care se poate juca doar în 2. Așadar, acest fapt face din Exploding Kittens un joc perfect pentru diverse ocazii, fie că te joci în familie, cu prietenii sau la petreceri.

Deci, ca să începi o partidă de Exploding Kittens original, ai nevoie de cel puțin 2 jucători și de un pachet de cărți. Pachetul standard conține 56 de cărți, inclusiv cărți Exploding Kittens, Defuse și diverse cărți de acțiune, precum Skip, Attack, Favor și See the Future. 

În regulament Exploding Kittens, suntem informați că jocul începe prin eliminarea cărților Exploding Kitten și Defuse din pachet. Apoi, se amestecă restul cărților și se distribuie câte 7 cărți fiecărui jucător. În plus, fiecare primește o carte Defuse pentru a avea o șansă de a evita eliminarea imediată. Cărțile Exploding Kitten se reintroduc în pachet, numărul acestora fiind cu una mai puțin decât numărul jucătorilor. Asta pentru a se menține tensiunea și elementul surpriză.

Regulament Exploding Kittens original

Dacă știi cum se joacă Dixit, vei observa că și aici jocul se bazează complet pe cărțile din pachet. Așa cum am menționat anterior, obiectivul în Exploding Kittens reguli este simplu: să eviți să tragi o carte Exploding Kitten. Dacă ești ghinionist și tragi cărți Exploding Kittens, trebuie să folosești o carte Defuse pentru a dezamorsa pisica și pentru a rămâne în joc. Cărțile de acțiune, cum ar fi Skip, Attack, Favor și See the Future, permit manipularea jocului în avantajul tău.

Trebuie să știi ce fac aceste cărți pentru a învăța cum se joacă Exploding Kittens. Cartea Skip îți permite să sari peste propria tură, evitând astfel riscul de trage o carte periculoasă. Cartea Attack forțează următorul jucător să tragă două cărți consecutive, sporind șansele de a-i exploda o pisică în față. Cartea Favor îți oferă oportunitatea de a cere o carte la alegere de la un alt jucător, ceea ce poate fi crucial în momentele critice. Cu See the Future poți arunca o privire peste primele trei cărți din teancul pus la comun. Deci, o să faci rost de informații prețioase pentru a-ți planifica mișcările viitoare.

Ce extensii Exploding Kittens mai sunt disponibile?

Dat fiind că aceste Exploding Kittens reguli sunt destul de flexibile, există mai multe extensii ale jocului original. Acestea pot fi jucate separat sau ca niște add-on-uri distractive pentru original.

extensii Exploding Kittens: Barking Kittens

Printre cele mai populare extensii se numără:

  • Imploding Kittens: în această expansiune, jucătorilor le sunt prezentate „pisicile implozive”, o nouă amenințare care poate modifica dramatic cursul jocului. Funcționează destul de similar cu originalele „pisici explozive”, cu o diferență semnificativă: atunci când cartea este extrasă, în loc să explodeze imediat și să elimine jucătorul, pisoiul imploziv revine în teancul de cărți. Jucătorul ghinionist care a tras cartea va putea fi „detonat” de alt jucător, cu o carte „Exploding Kitten”. 
  • Streaking Kittens: una dintre caracteristicile cheie din această variantă este includerea de cărți speciale care permit jucătorilor să se abată de la reguli Exploding Kittens standard. De exemplu, jucătorii pot juca acum fără a fi nevoiți să tragă cărți la rândul lor. În plus, poate fi integrat perfect cu jocul original și alte expansiuni, permițând participanților să amestece cărțile astfel încât să creeze experiențe personalizate și originale de joc.
  • Barking Kittens: este una dintre cele mai haioase extensii Exploding Kittens, unde pisicile încep să latre. Cărțile acestei variante introduc mecanisme noi în joc, cum ar fi „scanarea” mâinilor altor jucători. În plus, noile reguli pun accent pe interacțiune, permițând participanților să schimbe cărți între ei. Vei găsi și cărți care îți vor cere să efectuezi acțiuni amuzante, cum ar fi „latră ca un câine” sau „miaună ca o pisică”. Deci, putem spune că distracția nu se termină niciodată.

Exploding Kittens reguli: caracteristicile cărților

Așadar, așa cum ai văzut în aceste Exploding Kittens reguli, fiecare carte are un rol distinct. Cărțile principale, cu pisicuțe explozive, sunt esențiale. Sunt bombe cu ceas, care pot duce la eliminarea unui participant dacă sunt trase și nu contracarează cu o carte Defuse.

Deci, Exploding Kittens reguli pe scurt ar fi așa: dacă nu dezamorsezi felinele explozive cu o carte Defuse, ești eliminat din joc. E simplu! Cărțile Defuse sunt salvarea jucătorilor, permițându-le acestora să rămână în cursa pentru victorie. Cărțile de acțiune oferă diferite abilități și opțiuni. Cu cartea Skip, poți sări peste o tură. Prin folosirea unei cărți Attack, îți poți destabiliza adversarii, adică îi obligi să tragă 2 cărți suplimentare. Printre aceste cărți s-ar putea strecura și o pisică explozivă și BUM!, i-ai eliminat din joc. 

În Exploding Kittens reguli, cărțile See the Future îți permit să privești în viitor, adică să vezi care sunt primele 3 cărți din teancul de tragere. Astfel, îți vei putea concepe o strategie prin care să-ți dobori oponenții. Cărțile Favor îți permit să interacționezi direct cu ceilalți jucători, oferindu-ți posibilitatea de a solicita sau de a oferi diferite cărți. În acest fel, poți influența cursul jocului în favoarea ta sau în detrimentul adversarilor.

Concluzii

În concluzie, aceste Exploding Kittens reguli sunt foarte ușor de înțeles, garantând sesiuni de joc distractive și seri de neuitat cu prietenii. Regulile facilitează foarte multe momente de umor spontan și o atmosferă relaxantă, cu interacțiune socială deosebită. Jocul este și versatil, cu nenumărate extensii care mențin viu interesul. Nu ne mai rămâne decât să-ți urăm distracție plăcută! Și, dacă ai chef și de altceva, citește și articolul nostru despre reguli Domino. Succes!

Autor