table online

Cum se joacă table online?

23 aug. 2021
Rate this post

Cum îți poți petrece timpul liber atunci când ești amator de jocuri de societate dacă nu cu un joc de table online? Clasicul joc de strategie și noroc are vechime istorică, variante incipiente fiind cunoscute tocmai din Egiptul Antic.

Vrei să înțelegi mai bine care este atracția la table online? Există diferite variante de joc, cu reguli ușor modificate de la o versiune la alta. Popularitatea sa este evidențiată în România, Japonia, Suedia, Turcia, Grecia și în Orientul Mijlociu și Asia Centrală. Unde poți juca versiunea online? La unii operatori de jocuri de noroc online, unde ești premiat cu bonus de casino la înregistrare.

Table online: ce trebuie să știi?

Jocul de table online este versiunea digitală a jocului clasic, care își are originile în Egiptul Antic. Este așa dacă e să credem dovezile care spun că seamănă mult cu Senet. Jocul, așa cum îl cunoaștem astăzi, a apărut prin Europa secolului al 11-lea, fiind adoptat de amatorii jocurilor de noroc.

Versiuni de jocuri table gratuite sunt Mahbusa, Narde și Nardshir, jucate în Asia Centrală și în Orientul Mijlociu. Dacă vrei să afli cum se joacă table, cum se așează piesele la table, care sunt regulile și cum ajungi un maestru, avem noi soluția. Continuă să citești acest articol.

Câte piese sunt la table?

Jocul de table online sau offline folosește câte 15 piese pentru fiecare din cei doi jucători. Un set are culoarea albă și unul culoarea neagră. Tabla are 24 de triunghiuri pe care se așază piesele la începutull unui joc de table gratuit. Există 4 zone de câte 6 triunghiuri de culori alternante. Ele au nume diferite: Casa adversarului și Exterior, Casa jucătorului și Interior. Se folosește și o pereche de zaruri.

Cum se joacă table?

Atât la table online, cât și la jocul clasic, există un teren de joc cu două secțiuni. Cea din dreapta este numită casă. Aici vei strânge piesele de joc. De acolo, trebuie scoase de pe tablă cu ajutorul zarurilor.

 1. Fiecare ia un zar și îl aruncă. Numărul mai mare începe runda.
 2. Persoana care face masa va începe jocul. Adică dă cu zarurile (ori click pe butonul cu zarurile, la table online cu calculatorul). Va muta piesele sale pe numărul de triunghiuri indicate de zaruri.
 3. Piesele pot fi mutate doar la locuri libere, unde se găsesc mai puțin de două piese ale adversarului.
 4. Te întrebi la joc table câte piese se pot muta? Zarurile indică două mutări separate. Drept exemplu dăm 4 și 5. Cu aceste zaruri, poți muta o piesă 4 locuri la o poziție liberă și o piesă 5 locuri la o poziție disponibilă în jocul de table online cu prietenii. Alternativ, poți muta o piesă la 9 locuri, dacă e liber și dacă locurile intermediare (4 sau 5) sunt libere.
 5. Fie că zarurile îți aduc două numere sau unul singur, atât timp cât ai spațiu pe tablă, trebuie să joci. Poți renunța la rândul tău doar dacă nu există nicio mutare posibilă.
 6. Dacă poate fi făcută o singură mutare, se va juca numărul mai mare. Dacă niciun număr nu poate fi jucat, jucătorul își va pierde rândul la table online Netbet, de exemplu.

Dublele

Atât în table online cât și în varianta clasică un rol important îl au dublele. Reprezintă zarurile de valoare identică. Dubla permite mutarea pieselor de două ori. Adică, dacă dai 6-6 la zaruri, de pildă, muți de patru ori șase poziții. Poți folosi orice combinație de piese crezi de cuviință.

Cum să joci table: strategii

Modul prin care ieși câștigător la table online este foarte similar cu cel de la jocul fizic. Iată câteva reguli tactici pe care le poți introduce în rundele tale, imediat după ce înveți cum se joacă table:

 • Marcarea spațiului – are loc când ai în triunghiul respectiv cel puțin două piese. Oponentul nu are voie să pună piese acolo, dacă sunt urmate regulile cum se joacă table clasice.
 • Blocaj – apare atunci când jucătorul deține 6 spații consecutive. Oponentul nu poate trece.
 • Descoperire – O piesă e descoperită atunci când e singură pe un rând. Dacă la mutare te oprești pe spațiul în care se află această piesă, o înlături de pe tablă. Ea trebuie readusă de oponent pe tablă. Altfel, el nu poate continua. El poate face asta numai prin aruncarea zarurilor. Te vei putea folosi de acest aspect și în cadrul jocurilor de la cazinouri online licențiate.
 • Închiderea tablei – Are loc când un jucător obține cele șase spații din casa sa la table online. Adică dacă are minimum 2 piese pe fiecare spațiu. Inamicul nu poate reintroduce piesele pe tablă până când nu se eliberează un spațiu. „Închizătorul” continuă să joace singur până eliberează un triunghi. Adică până are doar o piesă pe un spațiu din cele deținute.
 • Scoaterea pieselor – Când jucătorul de table online a adus toate piesele în casa proprie, le poate scoate de pe tablă. Piesele scoase nu mai pot fi reintroduse. Vei întâlni astfel de reguli în table și sah online. Cel care își scoate piesele de pe tablă mai repede este câștigător.

Punctaje și victorii la table online

Poți avea mai multe tipuri de victorii la table online. Victoria simplă e cea în care scoți toate piesele de pe tablă înaintea adversarului. Victoria dublă are loc când și oponentul a reușit să scoată cel puțin o piesă în timpul unui joc table online backgammon.

Ce înseamnă marți la table?

O întrebare frecventă referitoare la table online este ce înseamnă marți tehnic la table? Este vorba despre victoria triplă, unde oponentul a scos măcar o piesă de pe tablă și are o piesă în casa ta sau una scoasă de tine.

Table online: unde poți juca?

Găsești jocuri de table online în unele cazinouri și pe pagini speciale cu jocuri de noroc gratis. De exemplu, poți să joci la Netbet table după placul inimii. Și mai și câștigi bani la turneele desfășurate pe platforma operatorului de jocuri de cazino. Este unul din primele locuri virtuale din țară în care poți recurge la un joc table online pe bani reali.

Concluzii

Cu ajutorul informațiilor de mai sus despre jocul de table online, poți să te îndrepți cu succes spre o partidă pe net. Iar dacă te simți în stare, participă la turneele disponibile, după ce ai revendicat un bonus NetBet la înregistrare.