cei mai buni jucători de poker

Cei mai buni jucători de poker din lume

  martie 20, 2023

Dacă ești pasionat de poker și vrei să devii un profesionist, atunci cel mai probabil te interesează și cei mai buni jucători de poker din lume. E bine, să știi că ai ajuns la locul potrivit! În acest articol vom prezenta care sunt cei mai buni jucători de poker celebri și câte puțin din parcursul lor până în prezent.

Și dacă dorești, după aceea, îi vei putea lua pe fiecare în parte și căuta mai multe informații despre ei. Asta, dacă ești curios să afli tacticile pe care le-au folosit pentru a ajunge în top. Și dacă tot am menționat, ce zici de un top păcănele cu magie pentru atunci când vrei să iei o pauză de la poker?

Top cei mai buni jucători de poker la nivel global

Cei mai buni jucători de poker sunt cei mai buni din motive serioase. Toți și-au dedicat o mare parte a timpului lor, perfecționându-și tacticile și participând la cât mai multe competiții. Și experiența, bineînțeles, vine în timp. Dacă ești la fel de pasionat de poker ca personalitățile pe care urmează să ți le prezentăm, atunci citește în continuare. Vei afla chiar și despre anumiți jucători poker România!

Justin Bonomo

Printre cei mai buni jucători de poker se află Justin Bonomo sau Zee Justin, fiind pe primul loc în topul câștigurilor cash obținute la poker. Acesta a reușit să strângă suma uluitoare de 44,6 milioane de dolari, participând numai la competiții de top. Prima sa brățară WSOP câștigată a fost la turneul Super High Roller Bowl cu buyin de 300.000 de dolari, unde a câștigat 5 milioane de dolari. Apoi câștigurile au continuat, a doua sa brățară de acest fel fiind câștigată la doar câteva zile după, la turneul Heads-Up No-Limit Hold’em cu buyin de 10.000 de dolari, unde a primit 185.065 USD. Și dacă tot vorbeam de turnee, să știi că există competiții de genul și pentru păcănele, cum ar fi Turnee Unibet!

Înapoi la Justin Bonomo, și mai surprinzător a fost felul în care a câștigat a treia brățară WSOP pentru turneul Big One for One Drop cu buyin de 1 milion de dolari, în care a pus mâna pe un premiu fantastic de 10 milioane de dolari. Deci este clar că poate fi considerat unul dintre cei mai celebri jucători de poker.

Johnny Moss

De data aceasta vom vorbi despre unul din cei mai buni jucători de poker care nu mai este în viață, dar care și-a lăsat amprenta asupra pariurilor la poker. Pe parcursul carierei sale acesta a câștigat 9 brățări WSOP și 1.25 milioane de dolari prin intermediul turneelor la care a participat. Moss a fost un parior tradițional din Texas, care a fost inclus în Hall of Fame în 1979 și a murit la vârsta de 88 de ani, în 1995. Putem spune că acesta este amintit ca fiind un jucător îndrăzneț, care era destul de agresiv la mese.

Phil Ivey

Altă personalitate pe lista noastră cu cei mai buni jucători de poker este Phil Ivey. La vârsta de doar 21 de ani, acesta a avut prima sa victorie majoră la primul Jack Binion World Poker Open. Doi ani mai târziu, la vârsta de 23 de ani, a reușit să câștige prima sa brățară WSOP, la momentul actual deținând 10 brățări de acest fel. Numai în vara anului 2002 a reușit să strângă în cadrul WSOP 3 brățări și să-și facă cunoscut numele ca fiind unul dintre cei mai tari jucători tineri din poker. Până în prezent a reușit să strângă peste 26 de milioane de dolari în câștiguri din turnee Live, fiind un adversar admirat și respectat de mulți.

Daniel Negreanu

În seria noastră cu cei mai buni jucători de poker îl avem de această dată pe Daniel Negreanu, un canadian cu origini române. Acesta face parte din cei mai buni jucători de poker din lume, fiind pe locul 2 din punct de vedere al câștigurilor, având peste 40 de milioane de dolari. Asta, deoarece Justin Bonomo i-a luat-o în față, deținând 44,6 milioane de dolari.

De-a lungul carierei sale, acesta a reușit să impresioneze publicul cu abilitatea sa unică de a deduce cărțile adversarilor săi. S-a făcut ușor plăcut și a devenit un om de succes în sfera pokerului, câștigând nu mai puțin de 5 brățări WSOP și două titluri WPT. Ba chiar a fost ales jucătorul anului la WSOP 2004 și același titlu l-a primit și în cadrul WPT 2004 – 2005.

Bryn Kenney

Bryn Kenney face și el parte din cei mai buni jucători de poker, fiind chiar pe primul loc din punct de vedere al câștigurilor, întrecându-i pe Daniel Negreanu și Justin Bonomo. Cu peste 56 de milioane de dolari strânși din poker, acesta se bucura de o popularitate imensă.

Primul său turneu la care a participat a fost în 2007. Dar primul turneu la care a primit un premiu de șase cifre a fost reprezentat de evenimentul principal WSOP din 2010. Apoi competițiile au continuat, primind câștiguri imense la evenimente precum EPT, Masters Classics of Poker, WPT High Rollers și altele. Totuși, anul 2014 s-a dovedit a fi cel norocos în care Kenney a reușit să câștige prima sa brățară WSOP.

Dan Smith

Aproape de încheierea listei noastre cu cei mai buni jucători de poker îl avem pe Dan Smith. Un jucător originar din New Jersey, care a devenit unul dintre cei mai de succes jucători de poker din istorie. Acesta a renunțat la facultate în 2007, iar prima sa victorie într-un turneu a venit în 2008 la Heartland Poker Tour. Un alt an important pentru Dan Smith a fost 2012, când a avut parte de câștiguri frumoase atât la Aussie Millions Challenge, cât și la EPT Monte Carlo.

Ce mai trebuie să știi despre Dan Smith este că acesta acordă atenție și acțiunilor caritabile pe lângă poker. Ba chiar a creat Double Up Drive, o modalitate prin care ceilalți jucători de poker pot susține diverse cauze umanitare. Unul dintre partenerii săi este chiar Stephen Chidwick despre care vom vorbi în cele ce urmează.

Stephen Chidwick

Ultima personalitate din seria de cei mai buni jucători de poker este Stephen Chidwick. Un jucător fantastic născut în 1989, ce provine din Anglia, acesta și-a început cariera la mesele online, unde a obținut primul său câștig important în anul 2009. Cu toate acestea, el începuse să joace la turnee Live încă din 2008, prima sa victorie având-o la un eveniment PCA. Câștigurile mari au început să vină în 2011 la WSOP, unde a ieșit pe locul 4 la Pot Limit Hold’em și pe locul al treilea la un eveniment EPT. De exemplu, în 2019, nu numai că a primit o brățară WSOP, dar a câștigat și un premiu de 1.6 milioane de dolari la evenimentul high roller de 25.000 de dolari.

Concluzie

Așadar, cu această listă de cei mai buni jucători de poker sperăm că te-am făcut destul de motivat să pornești pe drumul tău spre reușită la poker. Studiază bine ceea ce au făcut oameni ca Dan Smith sau Daniel Negreanu și bucură-te de succes. Iar dacă pe lângă poker vrei să mai încerci și altceva, dă o șansă la pariuri golf! Distracție plăcută!