filme de groază

Top 11 filme de groază pe care să le vezi

  martie 31, 2023

Cu siguranță ai mai vizionat filme de groază până acum. Acestea reprezintă un punct de atracție pentru un public foarte larg. Sunt foarte potrivite pentru seri cu prietenii sau chiar alături de familie sau partenerul de viață. De fiecare dată, acest tip de filme oferă o doză de adrenalină combinată cu imprevizibil. Acest aspect este greu de comparat cu altceva.

Tocmai de aceea, în acest articol ți-am pregătit un top care cu siguranță îți va oferi numeroase alternative. De asemenea, dacă ești atras de cinematografie, nu uita că mai poți găsi pe site-ul nostru și cele mai bune filme cu cazinouri și cele mai bune filme cu poker. Aruncă un ochi și acolo!

Filme de groază – informații generale

Atunci când vorbim despre filme de groază ne gândim la producții ce abordează o tematică întunecată, în care de obicei o forță a răului caută să producă foarte mult rău. Printre aceste forțe se numără: monștri, spirite întunecate, dar și criminali în serie.

Fiecare element este menit să aducă succes filmului, la fel cum se întâmplă și în jocurile de păcănele de groază. În mod clar, contează foarte mult ca subiectul să fie pus în valoare într-un mod eficient, iar cu siguranță reacțiile publicului nu vor întârzia.

REȚINE

Trebuie să știi că filme horror există deja de aproape 100 de ani. Principala sursă de inspirație de atunci era reprezentată de folclor, convingeri religioase, dar și de superstiții. Pe parcursul anilor, acest gen de filme a devenit din ce în ce mai popular. Drept dovadă avem câteva filme horror bune care au evoluat în francize în toată regula. Așadar, fii pe fază, deoarece urmează să îți prezentăm top 11 filme de groază pe care trebuie să le vezi. Să nu ne mai lungim și să intrăm în subiect!

Top filme de groază: The Exorcist (1973)

The Exorcist este un film care duce tematica supranaturală până aproape de extrem. Cu toate acestea, nimic nu pare forțat, iar în opinia multora este unul din cele mai bune filme de groază din istorie. De asemenea, este și unul dintre cele mai înfricoșătoare filme create vreodată. La acest lucru contribuie atmosfera extrem de ciudată, dar și efectele speciale remarcabile pentru acea vreme.

În acest film vorbim despre aspecte inspirate din realitate. Când tânăra Regan începe să se comporte ciudat, să leviteze și să vorbească în limbi ciudate, mama ei se îngrijorează și caută ajutor medical. Totul a fost în zadar, ajungându-se într-o fundătură. Un preot local, însă, crede că fata ar putea fi posedată de diavol. Preotul face o cerere pentru a efectua un ritual de exorcizare, iar biserica trimite un expert pentru a ajuta la asta.

Top filme horror: Psycho (1960)

Secretara Marion Crane, care a furat 40.000 de dolari de la angajatorul ei pentru a fugi cu iubitul ei, Sam Loomis, este cuprinsă de epuizare în timpul unei furtuni puternice. Călătorind pe drumurile mai lăturalnice pentru a evita poliția, ea se oprește peste noapte la un motel.

La motel îl întâlnește pe proprietarul politicos, dar extrem de încordat. Este vorba de Norman Bates, un tânăr ce are o relație destul de dificilă cu mama lui. Rămâne să urmărești de unul singur și vei vedea de ce este unul dintre cele mai tari filme de groază.

Filme de groază bune: The Shining (1980)

Jack Torrance devine îngrijitor de iarnă la un hotel izolat din Colorado, sperând să-și vindece blocajul scriitorului. Se stabilește acolo împreună cu soția sa, Wendy, și cu fiul său, Danny, care este afectat de anumite previziuni destul de întunecate.

Pe măsură ce scrisul nu duce în nicio direcție, iar viziunile lui Danny devin mai tulburătoare, Jack descoperă secretele întunecate ale hotelului. Începe să se transforme într-un criminal, hotărât să-și terorizeze familia. Regizat de Stanley Kubrick și adaptat după romanul lui Stephen King, The Shining este unul dintre cele mai populare filme horror din istorie.

Filme horror: Get Out (2017)

Deși este o creație destul de recentă, Get Out și-a făcut deja loc pe lista celor mai tari filme de groază. Totul începe când Chris și iubita lui, Rose, au atins punctul de referință al întâlnirii cu părinții acesteia. Ea îl invită la o escapadă de weekend cu aceștia.

La început, Chris consideră comportamentul exagerat de îngăduitor al familiei drept încercări de a trece peste relația interrasială a fiicei lor. Pe măsură ce weekendul trece, o serie de descoperiri din ce în ce mai tulburătoare îl conduc la un adevăr pe care nu și l-ar fi putut imagina niciodată. 

Nosferatu (1922)

În acest film de groază mut, foarte influent, misteriosul conte Orlok îl cheamă pe Thomas Hutter la îndepărtatul său castel transilvănean din munți. Straniul Orlok caută să cumpere o casă lângă Hutter și soția sa, Ellen.

După ce Orlok își dezvăluie natura de vampir, Hutter se luptă să scape din castel, știind că Ellen este în mare pericol. Între timp, servitorul lui Orlok, Knock, se pregătește ca stăpânul său să ajungă la noua lui casă. Această capodoperă clasică reprezintă practic punctul de plecare pentru multe alte filme de groază.

The Invisibile Man (2020)

După ce și-a înscenat propria sinucidere, un om de știință nebun își folosește puterea pentru a deveni invizibil. Astfel începe să își urmărească și să își terorizeze fosta iubită. Când poliția refuză să creadă povestea ei, ea decide să ia lucrurile în propriile mâini și să riposteze.

Per total, povestea este una destul de încâlcită și cu multe răsturnări de situație. Dacă vei vedea The Invisible Man, îți vei da seama de ce este unul dintre cele mai apreciate filme de groază.

The Silence of the Lambs (1991)

Jodie Foster joacă rolul Clarice Starling, o studentă de top la academia de pregătire a FBI. Jack Crawford vrea ca aceasta să-l intervieveze pe Dr. Hannibal Lecter, un psihiatru strălucit, care este totodată și un psihopat violent. Acesta își petrece viața în spatele gratiilor pentru diverse acte de crimă și canibalism.

Crawford crede că Lecter poate avea o perspectivă diferită asupra cazurilor și că Starling, ca o tânără atrăgătoare, poate fi doar momeala pentru a-l atrage afară. Întreaga construcție a filmului, dar și rolul senzațional jucat de Anthony Hopkins, fac ca The Silence of the Lambs să fie în top filme de groază.

Jaws (1975)

Când o tânără este ucisă de un rechin în timp ce practica scufundări în apropierea orașului turistic Amity Island din New England, șeful poliției Martin Brody vrea să închidă plajele. Dar primarul Larry Vaughn îi respinge ideea, temându-se că pierderea veniturilor turistice va paraliza orașul.

Ihtiologul Matt Hooper și căpitanul de corabie Quint se oferă să-l ajute pe Brody să captureze fiara ucigașă. Iar trioul se angajează într-o bătălie epică între om și natură. Jaws este unul dintre acele filme de groază în care negativul este diferit, nefiind reprezentat de un monstru, de un psihopat sau de un spirit malefic. Iar asta îl face să rămână în lista de favorite.

The Conjuring (2013)

În 1970, anchetatorii paranormali și demonologii Lorraine și Ed Warren sunt chemați la casa lui Carolyn și a lui Roger Perron. Soții Perron și cele cinci fiice ale lor s-au mutat recent într-o fermă retrasă, unde aceștia observă o prezență supranaturală.

Deși manifestările sunt relativ liniștite la început, evenimentele escaladează în curând într-un mod înfiorător. Asta mai ales după ce familia Warren descoperă istoria macabră a casei. Dacă vei urmări acest film horror, vei sta cu sufletul la gură pe tot parcursul acțiunii.

The Phantom of the Opera (1925)

În acest film clasic horror mut, tânăra cântăreață de operă Christine Daae descoperă că are un admirator misterios, intenționat să o ajute să devină interpretă principală. Această prezență mascată și enigmatică este Erik, cunoscut și sub numele de Fantoma, un om desfigurat care locuiește sub Opera din Paris.

Când Fantoma o face prizonieră pe Christine și îi cere devotamentul și afecțiunea, pretendentul ei, Vicontele Raoul de Chagny, își propune să o salveze. Dacă ești fan păcănele retro, acest film de groază clasic trebuie neapărat bifat pe lista ta.

Dracula (1931)

Cu siguranță ai auzit de acest clasic, care își merită locul pe lista celor mai tari filme de groază. Misteriosul Conte Dracula, după ce a hipnotizat un soldat britanic, Renfield, și l-a transformat în sclavul său fără minte, călătorește la Londra și își stabilește reședința într-un vechi castel.

Curând, Dracula începe să facă ravagii, sugând sângele tinerelor femei și transformându-le în vampiri. Când își pune ochii pe Mina, fiica unui medic proeminent, vânătorul de vampiri Van Helsing este însărcinat în a pune capăt poftei de sânge fără sfârșit a contelui.

Concluzii

Acum că am ajuns la final, sperăm ca aceste filme de groază pe care ți le-am prezentat să fie suficient de atrăgătoare pentru tine. De asemenea, dacă dorești să te destinzi, mai poți vedea pe site-ul nostru și cele mai bune melodii despre cazinouri sau informații despre seriale turcești de top. Vizionare plăcută!