despre seriale turcești

Despre seriale turcești – listă seriale și alte informații

  martie 23, 2023

Autor: Andra

Actualizat: 7 februarie 2024

În ziua de azi s-a pus tot mai mult accent pe seriale, filme, documentare și tot ce se poate urmări pe micile și marile ecrane. De aceea, credem că ar fi o idee bună să afli și tu câteva idei despre seriale turcești și care sunt cele mai în vogă anul acesta. Cine știe, poate chiar le vei da o șansă!

Deși acum se vorbește foarte mult despre serialele coreene, cele turcești au avut parte de succes cu mult timp înainte și încă mai au. Dacă deschizi televizorul într-o seară, sigur vei da de cel puțin două sau trei seriale turcești pe canalele TV din România. Le poți da acelora o șansă sau te poți baza pe topul pe care l-am pregătit pentru tine, cu cele mai apreciate seriale turcești numai bune de vizionat în 2024. Iar după aceea, poți vedea și 5 filme cu poker sau poți asculta câteva melodii despre cazinouri pentru mai multă relaxare!

Top seriale turcești

E timpul să vorbim despre seriale turcești, care sunt cele mai populare și ce genuri vei găsi în această listă pe care ți-am pregătit-o. Avem opțiuni pentru toate gusturile, așa că nu ai de  ce să-ți faci griji! Doar alegi serialul care îți sună cel mai bine și te pui pe vizionat. Hai să vedem care sunt opțiunile!

Seriale turcești online – Dragoste Infinită

Începem această listă despre seriale turcești cu Dragoste Infinită sau Kara Sevda în turcă, apărut pe 14 octombrie 2015. Acesta a avut 2 sezoane cu un număr total de 74 de episoade. Pe lângă faptul că serialul Dragoste Infinită a fost difuzat în peste 60 de țări, acesta a câștigat și un premiu Emmy pentru cel mai bun serial din 2017.

Serialul ne spune povestea unor doi tineri ce provin din lumi total diferite, dar care totuși se îndrăgostesc. Kemal este o fire mai rațională, care nu crede în povești și miracole, în special miracolul dragostei, iar Nihan este fata ce provine dintr-o familie înstărită și care locuiește în partea rezidențială a cartierului. Cei doi reușesc să treacă peste diferența de poziție socială și rămân împreună până ce aceștia sunt despărțiți de ziua în care Kemal trebuie să plece din oraș pentru a lucra într-o mină.

Seriale turcești online – Cukur

Al doilea în topul nostru despre seriale turcești este probabil cel mai profitabil serial și anume, Cukur sau Legea Familiei. Apărut pe 9 ianuarie 2019, acesta a ținut 4 sezoane cu 98 de episoade. Datorită încasărilor sale de 58,2 milioane de lire turcești, serialul se află pe primul loc în topul Forbes al celor mai profitabile seriale din Turcia, după cum ziceam.

Și asta datorită poveștii sale în care Yamac, cel mai mic din familia de mafioți Kocovars din cartierul Cukur dorește să aibă parte de o viață diferită și pleacă din acel cartier. O întâlnește pe Sena și își urmează pasiunea pentru muzică până când în locul său natal apare un alt clan mafiot și este nevoit să se întoarcă. Yamac dorește să o apere atât pe Sena, cât și cartierul și familia sa cu orice preț.

Filme seriale turcești – Protectorul Istanbulului

Ce mai trebuie să știi despre seriale turcești este că oferă atât povești de dragoste, cât și unele pline de mister și chiar fantastice. Acesta este cazul serialului Protectorul Istanbulului, primul serial turcesc realizat de Netflix, lansat pe 14 decembrie 2018. Cu 4 sezoane și 32 de episoade, a avut parte de mare succes în rândul tinerilor, povestea fiind o combinație de fantastic cu acțiune.

Protectorul este un tânăr, Hakan, care descoperă că este legat de o lume veche, ascunsă și realizează că menirea lui este de proteja Istanbulul împotriva ființelor misterioase. Și asta cu ajutorul unui talisman antic ce îi oferă puteri speciale.

Serialul turcesc – Meryem

Acum e momentul să afli despre seriale turcești că pot fi și niște drame pe măsură. Dacă luăm în considerare Meryem, aceasta este o dramă lansată pe 24 iulie 2018 cu un singur sezon a câte 30 de episoade, dar care a avut un succes enorm.

Vei descoperi 3 personaje principale – Meryem, tânăra inocentă prinsă între poveștile de viață a doi bărbați, adică Oktay – un procuror care ar face orice pentru carieră și putere și Savas – un tânăr înverșunat cu o mare dorință de răzbunare după ce își pierde iubita. Din cauza unui accident teribil ce are loc într-o noapte furtunoasă, viețile celor 3 personaje menționate se schimbă complet. Dar pentru a afla mai multe despre asta va trebui să vizionezi singur serialul!

Serial turcesc – În Numele Fericirii

Următorul pe lista noastră despre seriale turcești se află În Numele Fericirii, un serial de top lansat pe 27 octombrie 2019, cu 2 sezoane și 36 de episoade. Și povestea de aici este una dramatică, plină de întorsături de situație, care te vor ține cu sufletul la gură. Acțiunea îl are în centrul atenției pe Kerim, un bărbat căruia i s-a spus de mic că își va împărți viața cu o anumită femeie și anume cu Melek, fiica unui prieten de familie.

Totuși, la maturitate lucrurile iau o întorsătură, iar Kerim se îndrăgostește de sora lui Melek. Dar pentru a descoperi mai multe detalii, cel mai bine ar fi să urmărești chiar tu acest serial palpitant.

Listă seriale turcești – Suleyman Magnificul

Ne apropiem de finalul topului nostru despre seriale turcești și a venit timpul să discutăm despre Suleyman Magnificul. Un serial lansat în septembrie 2012, cu 4 sezoane și 155 de episoade în total, acesta a căpătat o popularitate enormă.

Pe parcursul acestor episoade publicul află povestea incredibilă a sultanului, de la 26 de ani, când Suleyman a devenit cel de-al zecelea sultan al Imperiului Otoman. Scopul său era să construiască cel mai puternic imperiu. Așadar, timp de 46 de ani acesta a întâmpinat multe provocări pe parcurs, dar a reușit să conducă în mod admirabil ar spune unii.

Seriale turcești – Mireasa din Istanbul

Nu putem încheia altfel acest articol despre seriale turcești decât cu Mireasa din Istanbul, serialul de pe locul doi în topul Forbes al serialelor turceşti cu cele mai mari încasări. De la lansarea sa din decembrie 2017 și de-a lungul celor 3 sezoane cu 87 de episoade, acesta a reușit să strângă nu mai puțin de 51,4 milioane de lire turcești.

Mireasa din Istanbul ne spune povestea unei tinere absolvente de conservator, Sureyya, care își face debutul în industria muzicală și duce o viață liniștită alături de mătușa ei. Asta până ce îl întâlnește pe Faruk, fiul unei familii foarte bogate și nobile din Turcia. Deși cei doi se îndrăgostesc și doresc să se logodească, o serie de intrigi îi vor împiedica din a trăi viața pe care amândoi doresc să o aibă. Dacă ești curios să descoperi mai multe despre povestea celor doi, atunci ar fi cazul să începi să te uiți la acest serial cât mai curând și nu vei regreta!

Concluzii

Așadar, după cum poți vedea în seria noastră despre seriale turcești, există o mulțime de titluri ce merită o șansă. De fapt, nu numai că merită o șansă, dar chiar trebuie urmărite pentru a descoperi mai multe detalii despre poveștile incitante și personajele complex prezentate. Iar în cazul în care mai vrei să vizionezi și altceva după, ce zici de 4 filme despre cazinouri pe care să le vezi? Îți urăm distracție plăcută la vizionat orice dorești!

Autor
Andra

Editor