...
Țări în care sunt interzise jocurile de noroc

Țări în care sunt interzise jocurile de noroc – află de ce!

  iunie 10, 2024

Autor: Gabriel

Actualizat: 18 iunie 2024

Într-o lume tehnologic avansată, în care păcănelele, mesele live de blackjack, ruletă sau baccarat sunt prezente peste tot, încă mai există țări în care sunt interzise jocurile de noroc. În articolul de astăzi vom explora 5 astfel de locuri, unde nu te poți bucura de sloturile favorite. Așadar, dacă te gândești să-ți faci vacanța într-una dintre aceste destinații, gândește-te bine! În plus, dacă vrei să afli de la ce a pornit interzicerea jocurilor de noroc, citește articolul nostru!

Țări în care sunt interzise jocurile de noroc din Europa – de ce?

Ei bine, în întreaga lume există multe țări în care sunt interzise jocurile de noroc. Totuși, astăzi ne vom concentra atenția pe câteva locuri din Europa, 5 mai exact, unde distracția la aparate, blackjack, ruletă sau pariuri sportive este interzisă. Motivul principal pentru care acest mod de divertisment este interzis este faptul că majoritatea oamenilor tratează păcănelele ca pe un mod rapid de îmbogățire, nu ca pe o activitate strict relaxantă și distractivă. 

Așadar, dacă vei călători pe bătrânul continent, nu te mira de faptul că vei da peste multe păcănele interzise în Europa. Totuși, chiar dacă în exemplele pe care ți le vom oferi nu vei regăsi atracțiile tentante ale jocurilor de noroc, aceste destinații îți vor oferi o alternativă unică de explorare, unde te poți bucura de diversitate culturală, multă istorie și peisaje spectaculoase.

Elveția

Când vorbim desprețări în care sunt interzise jocurile de noroc, Elveția este prima noastră mențiune. Prin actul „Federal Act on Gambling” (BGS), în Elveția e interzisă orice activitate ce ține de păcănele, pariuri sportive, blackjack, poker, ruletă etc. 

Prin urmare, dacă ești rezident al țării sau turist pe teritoriul Elveției, nu vei putea accesa nicio platformă de jocuri online. Totuși, acest fapt nu reprezintă un dezavantaj dacă vrei să alegi această țară ca destinație de vacanță, de exemplu. Țara ciocolatei, a ceasurilor și a banilor, cum mai este cunoscută, Elveția are multe peisaje impresionante de oferit. Fiind una dintre multele țări în care jocurile de noroc nu sunt permise, te vei putea bucura de o grămadă de alte activități. 

Franța

În topul nostru cu țări în care sunt interzise jocurile de noroc, următorul loc îl ocupă Franța. Autoritatea de reglementare pentru jocuri de noroc din Franța (ARJEL) permite operatorilor să furnizeze toată gama de jocuri de noroc în mediul offline. Asta înseamnă, mai exact, prin intermediul sălilor de joc și al cazinourilor. Deci, în Franța nu poți juca păcănele online, dar o poți face în cazinourile fizice.

Totuși, chiar dacă Franța se numără printre multele țări care au interzis jocurile de noroc online, asta nu ar trebui să te împiedice în a o vizita. Parisul, orașul iubirii, e plin de atracții turistice impresionante, iar sudul Franței te va cuceri instantaneu. 

Mai mult decât atât, țara are jocuri de noroc interzisedoar în mediul online. Așadar, dacă tot simți nevoia de adrenalină și de câteva mâini bune, îți poți încerca oricând norocul într-o sală de joc sau într-un cazino.

Norvegia

A treia destinație care se regăsește pe lista noastră cu țări în care sunt interzise jocurile de noroceste Norvegia. Ei bine, cunoscută ca țara fiordurilor, Norvegia interzice păcănelele, pariurile sportive și mesele de jocuri live. Excepție fac câteva loterii și cazinouri online autorizate de stat.

Asta înseamnă că, deși țara nu are jocuri de noroc interzise în totalitate, gama de selecție este mult mai scurtă. În plus, Norvegia reprezintă o destinație de călătorit fantastică. Nu trebuie să mai spunem noi nimic. Lăsăm Aurora Boreală să vorbească de la sine, care te va face să te simți că ești într-un film SF. Și, pentru că am adus în discuție filmele, aruncă o privire peste articolul nostru cu cele mai bune filme despre cazinouri! Ți-am recomandat câteva pelicule mișto, care îți vor capta atenția încă de la primul cadru. 

Croația

Printre multele țări în care sunt interzise jocurile de noroc, își face apariția și Croația. Aici, situația este puțin mai relaxată decât în Elveția, în sensul că există un singur operator licențiat, cel de stat. Prin urmare, te vei putea juca la aparate și la pariuri sportive, doar dacă o faci la o companie deținută de stat.

Din cauza faptului că există multe păcănele interzise în Europa, pe continent au început să apară tensiuni în rândul oamenilor. Uniunea Europeană face tot posibilul să reducă numărul de dependenți, în timp ce caută o soluție viabilă în care cei care doresc doar să se relaxeze, să poată juca totuși sloturile favorite. Așadar, după cum vezi și în unele din exemplele noastre, există țări cu jocuri de noroc deținute și controlate doar de stat, dar și țări în care sunt interzise jocurile de noroc în totalitate. 

Cipru

Din top țări în care sunt interzise jocurile de norocface parte și Cipru. Aici, situația este foarte tensionată în momentul de față. Dacă în 2012 s-au interzis jocurile de noroc, ulterior au urmat procese la nivel internațional, iar statul cipriot a fost forțat să se reglementeze. În prezent, sunt permise doar pariurile online în Cipru, iar restul de jocuri (cum ar fi sloturile sau jocurile de masă live) sunt interzise.

Dacă în Cipru statul încearcă pe cât posibil să reglementeze situația, ei bine,jocuri de noroc ilegale în Europa regăsim în țara vecină, și anume Grecia. În ultima perioadă, peste 1,7 miliarde de euro (60% online) au fost produși ilegal din păcănele și pariuri sportive.

Jocuri de noroc ilegale în alte țări – ce alte state interzic păcănelele?

Credeai că există țări în care sunt interzise jocurile de noroc doar în Europa? Ei bine, nu! Cum am spus și la începutul articolului, în lume vei întâlni o grămadă de țări care au interzis acest mod de divertisment sau sunt în plin proces de a-l interzice. Hai să vedem mai vedem câteva exemple!

  • Emiratele Arabe Unite;
  • Liban;
  • Japonia;
  • Rusia;
  • Albania.

Așadar, după cum poți observa, există multețări în care sunt interzise jocurile de noroc, răspândite pe mai multe continente. De menționat este faptul că în unele dintre aceste state, jocurile nu sunt interzise total, ci doar controlate și reglementate de către țara din care fac parte. 

Cum este și cazul Greciei, unde jocuri de noroc ilegale în Europa tot vor mai exista. Important este ca statele Uniunii Europene să găsească soluții pentru reglementarea acestor probleme, fără ca populația să aibă de suferit. 

La polul opus, față de țările menționate mai sus, este Germania. Dacă citești articolul nostru despre cele mai bune cazinouri din lume, vei descoperi cazinoul din Baden-Baden. Acesta acoperă peste 150 de aparate cu sloturi, mese de poker, blackjack și ruletă. Deci, vrei să călătorești într-o țară care să nu aibă restricții la păcănele? Atunci, s-ar putea ca Germania să fie alegerea potrivită! 

Concluzii

În Europa există multe țări în care sunt interzise jocurile de noroc. Totuși, bătrânul continent are de oferit o grămadă de locuri impresionante și multă distracție. Așadar, nu te da înapoi din a vizita cele mai mișto țări, doar pentru că acestea interzic păcănelele! În final, sperăm că informațiile din acest articol îți vor fi utile și, dacă ți-a plăcut, îți recomandăm să arunci o privire și peste editorialul: cazinouri navă de croazieră!

Autor