Interzicerea jocurilor de noroc

Interzicerea jocurilor de noroc – ce se întâmplă cu păcănelele?

  octombrie 5, 2023

Autor: Gabi

Actualizat: 16 mai 2024

Dacă te pasionează zona cazinourilor, cel mai probabil ai auzit mai multe știri în ultima vreme. De mai bine de un an se vorbește despre campania Declic și interzicerea jocurilor de noroc. Ce înseamnă toate astea? Ei bine vrem să te ținem la curent cu tot ce ai nevoie, așa că îți vom transmite cele mai importante aspecte în cele ce urmează!

Ultima actualizare

Hotărârea cu privire la interzicerea jocurilor de noroc a aprobat proiectul care scoate sălile de cazino din orașe. Această lege prevede ca sălile de jocuri de noroc să fie amplasate la maxim 50 de metri de limita teritorială a orașelor, municipiilor sau a comunelor (prevederea se aplică și pentru București).

Interzicerea jocurilor de noroc – de la ce a pornit?

Subiectul de interzicerea jocurilor de noroc a fost adus în discuție destul de recent, dar povestea a pornit cam de prin 2021. În timpul epidemiei de covid, când oamenii stăteau mai mult în casă, reclamele la cazinouri au devenit mai agresive. Nu doar atât, dar și anunțurile publicitare de afară erau plasate foarte aproape unul de celălalt. 

Așadar, în urma petiției care a fost semnată de mii de oameni, subiectul a ajuns în atenția guvernului. În continuare, iată cele mai importante măsuri care au fost propuse:

  • Interzicerea sălilor de jocuri de noroc. Nu vor mai exista săli de cazinouri în preajma anumitor instituții cum ar fi școlile, bisericile sau spitalele.
  • Impozitare jocuri de noroc. Taxele ar putea fi mărite, astfel încât să descurajeze oamenii să mai joace.
  • Capacitatea sălilor de jocuri de noroc. Licența ONJN va avea în vedere răspândirea agențiilor și a sălilor cu jocuri de noroc. Prezența sălilor va fi limitată în funcție de numărul de locuitori – 1 punct de lucru la 20.000 de locuitori. 
  • Reducerea aparatelor în săli. În fiecare punct de lucru, mașinăriile de păcănele vor fi reduse la număr, de la 75 la 20.
  • Pariuri, jocuri și păcănele interzise pentru minori. Persoanele cu vârsta sub 18 ani nu ar trebui să aibă acces în sălile de joc – este una dintre cele mai vechi legi din sfera cazinourilor. Totuși, sunt multe cazuri în care legea este încălcată. Se vor face verificări mai dese, iar amenzile au crescut. Penalizările pleacă de la 100.000 RON.

Interzicere jocuri de noroc – despre jocul responsabil

Credem că inițiativa Declic jocuri de noroc este una benefică populației, deoarece cazurile de dependență sunt din ce în ce mai des întâlnite. Deși cazinourile încurajează jocul responsabil, câteodată răul este inevitabil. Nu toți jucătorii înțeleg riscurile, ci pornesc o păcănea cu scopul îmbogățirii. Cu această ocazie, dorim să-ți reamintim că jocurile de noroc sunt doar o metodă de divertisment! Așa cum te uiți la o emisiune TV ca să te amuzi, la fel trebuie să percepi și cazinourile. 

Încurajăm și noi jocul responsabil și de aceea, întotdeauna când vorbim despre un operator, ne asigurăm că există și un ghid în acest sens. Acolo îți prezentăm măsurile pe care le poți lua dacă te confrunți cu probleme, dar și alte informații utile. Iată câteva exemple:

Deși interzicerea jocurilor de noroc pare să meargă în direcția de aprobare, asta nu înseamnă că nu vei mai putea juca păcănelele favorite. Da, accesul ar putea fi limitat în cazul sălilor de cazino fizic, dar ai în continuare ai la dispoziție mediul online. Indiferent de condițiile de joc, stabilește-ți de la început bugetul și timpul alocat!

Concluzii

Până aflăm ce se mai întâmplă cu interzicerea jocurilor de noroc, distrează-te cum știi tu mai bine, dar fără riscuri! Iar dacă simți că lucrurile scapă de sub control, nu ezita să apelezi la un specialist. Vom reveni asupra acestui articol și vom actualiza cu cele mai noi știri legate de subiect. Mult noroc!

Autor